JEDNOOKA szara kotka poszukiwana!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 11, 2012 8:51 Re: JEDNOOKA szara kotka poszukiwana!!!

Rada na podstawie sytuacji z innego forum - szukaj na drzewach. Kiedyś jednej dziewczynie zaginął kot podczas spaceru po lesie, szukała kilka dni, w końcu udało się go wypatrzyć na drzewie, dosyć wysoko. Wlazł, ale nie umiał zejść i co gorsza, jak chodzili, szukali i wołali, to się nie odzywał. Acha, i przeszukaj, najlepiej osobiście, okoliczne piwnice, budynki gospodarcze itp. Może kotka gdzieś się zakamuflowała, a na wołanie obcej osoby może nie wyjść ani się nie odezwać. Powodzenia, trzymam kciuki za odnalezienie koteczki.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt maja 11, 2012 11:26 Re: JEDNOOKA szara kotka poszukiwana!!!

MB&Ofelia pisze:Rada na podstawie sytuacji z innego forum - szukaj na drzewach. Kiedyś jednej dziewczynie zaginął kot podczas spaceru po lesie, szukała kilka dni, w końcu udało się go wypatrzyć na drzewie, dosyć wysoko. Wlazł, ale nie umiał zejść i co gorsza, jak chodzili, szukali i wołali, to się nie odzywał.

Juz raz tak było z nią. Siedziała na czubku modrzewia i nie umiala zejsc. Mąż ją zdjął a raczej "strząsnął", bo nie było wyjscia. Wchodzil po nia, a ona jeszcze wyzej.... Potem, widzialam, ze nauczyla sie schodzic z drzew. Ale jaka jest szansa,ze wlazla na drzewo podczas burzy z gradem? Bo ja cały czas uwazam, ze ta burze ją przepłoszyła..... i nie mam pojęcia jak ona zareagowala. Chodzilam juz kilka razy po okolicy - patrzyłam na czubki drzew, wołałam, zaglądałam do roznych dziur, spenetrowałam pobocza dróg i rowy. Sytuacja jest taka,ze martwego ani rannego kota nie znalazłam. To juz cos. Boje sie ze mogla zaczepic o cos obrozką i utknąc ale ma obrozke z gumką, ktora powinna sie zsunac w takiej sytuacji i uwolnic kota. Gorzej jak teraz chodzi bez obrozy i unika ludzi..... jaka wtedy szansa,ze ktos na nia zwroci uwage.....?? :(
Obrazek

Sovelo

Od: Sob lip 02, 2011 16:03

Post » Śro lis 14, 2012 12:22 Re: JEDNOOKA szara kotka poszukiwana!!!

Nadal nic. Aktualne - jesli ktos spotkał/widział jednooką burą kotkę - prosze o sygnał.
Obrazek

Sovelo

Od: Sob lip 02, 2011 16:03

[poprzednia]