6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA-W DS-NOWE ZDJĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 01, 2012 22:27 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

ucho to jakiś koszmar - tego nie można zdecydowanie podciągnąc pod "znakowanie". To jest okaleczenie.

Pomijając weta - moim skromnym zdaniem kot z takim stosunkiem do psów absolutnie nie nadaje się do wypuszczenia - przypłaci to życiem. Nie oddaję do domów wychodzących kotów, które nie boją się psów. Bo to wyrok. Wyobraźcie sobie wolno zyjacego kota, który psy traktuje jak kumpli.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto maja 01, 2012 23:07 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Ja uwazam ze temu wetowi nie pwinno to ujsc na sucho, jak tego nie naglosnimy okaleczy jeszcze wiele zwierzat bo ma umowe z gmina. Czy ktos się poejmie opisania sprawy do uwagi i zalaczenia zdjec? Mam przeczucie ze się tym zajma bo interesuja się losem zwierzat a to moze uczuli gminy na wybor wetow do takich umow
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto maja 01, 2012 23:20 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

jeżeli Gmina była powiadomiona o czynnościach "pana doktora" - do Gminy zwrócić się o nie przedłużanie z nim umowy o kastrację i sterylizację kotów wolno żyjących. Gdyby Gmina nie zareagowała

Gmina jest powiadomiona, i rzecz jasna nic z tym nie zrobi. Bo to doprawdy kuriozum żeby przetarg na kastracje wygrała lecznica czynna dopiero od kilku dni w momencie podpisywania umowy.A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
Pan wet moim zdaniem nienawidzi kotów, a jego pracownik nawet wyraźnie nam to powiedział.
Gmina Włochy to nie jest jakiś bliżej nieokreślony twór, za przetrag odpowiada jedna osoba (no może dwie) o której wiadomo nie od dziś, że koty uważa za zło konieczne a karmicielki i łapaczy za szurnięte wariatki.
AnielkaG

Post » Śro maja 02, 2012 7:01 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

mikela pisze:
tabo10 pisze:
LunaKlara pisze:Co to za konawal !?? na maxa i nieudolnie obciete ucho ! i po co ? usuniete zeby ? Jak to bylo ? zanim je usunal nie konsultowal tego z Wami dziewczyny ?

nie nic nie było konsultowane. w innym wątku jest kot bez oczka,wyraźnie prosiłam,żeby nie amputować!!!,że będę konsultować u okulisty.Zostawiłam swój nr tel.-nazajutrz dowiedziałam się,że oko już amputowane :crying: Nic nie mogłam zrobić.
U tego malca nawet do głowy by mi nie przyszło ,że ktoś zdecyduje usuwać zęby!!! Był oddany do kastracji. Wg mnie,innych wetów i osób z miau,z którymi konsultowałam objawy-najprawdopodobniej miał kaliciwirozę, stąd nadżerki na języku i dziąsłach. W takim stanie wogóle nie powinien być kastrowany,dopiero po podleczeniu. Wówczas prawdopodobnie ząbki by ocalały. O usunięciu dowiedziałam się po fakcie. Nie podpisywałam zgody.Nawet nikt tel. mnie nie poinformował o zamierzeniu usunięcia zębów :evil: !

Jesteś pewna?
Ostatnio kastrując kota na koszt miasta musiałam podpisać właśnie zgodę na- oprócz kastracji- wyczyszczenie uszu i zabiegi stomatologiczne. Takie są u nas standardowe druki.
Pytam o to dlatego, że jakby u Was było podobnie, doktorek byłby chroniony prawem. Nikt mu już teraz nie udowodni w jakim stanie kocurek miał zęby :roll:

jestem pewna. niczego nie podpisywałam u tego kota.nie jestem 90-letnią staruszką,żeby coś przeoczyć czy nie pamiętać.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro maja 02, 2012 7:46 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Gmina żyje z naszych ( mieszkańców ) podatków. Każdy ma prawo zwrócić się do stosownych władz PISEMNIE o wyjaśnienie i umotywowanie powodów dla których dana lecznica została wytypowana. Oni wbrew pozorom ani tacy znowu mocni nie są ani tacy wszechwładni. Tylko muszą mieć świadomość, że działanie jest przemyślane i prawnie umocowane. Jedną panią czy drugą się nie przejmą.

Wydaje się zasadnym zasięgnięcie opiniii prawnika ( chocby któregoś z forum - mogę na pw podpowiedzieć kto jest ;-) ) Napisanie oficjalnej skargi - popartej zdjeciami, opiniami innych wetów ( WAŻNE ), bardzo dobrze jesli w imieniu zainteresowanych wystapi jakaś Fundacja.

Kiedy wyciągnęłam mojego psa ze schronu w Krzyczkach miał robioną obdukcję u 2 różnych wetów. Potem poszłam z nią do burmistrza. Może by się wykręcił sianem,twierdząc, ze pies był w takim stanie przyjęty . Był zagłodzony ( stan zagłodzenia IV - agonalny ). Gdyby nie to, ze miałam papier stwierdzający, że pies był przyjęty pół roku wczesniej ( bo niby wtedy mu szczepienia zrobiono ). Zażadałam dokumentu potwierdzającego szczepienia lub ich brak. W każdą stronę by się podłożyli

Panu Burmistrzowi przedstawiłam następujace możliwości do wyboru
a. zwierzęta są głodzone
b dokumenty są fałszowane
c. lekarz powiatowy bierze łapówki
d. Burmistrz jest co najmniej ślepy

Ten kot powinien być przede wszystkim zbadany przez innego weta, powinno się poprosić o stosowne zaświadczenie. Niestety opowieści co my na ten temat sądzimy prawnie nie mają żadnej wartości. A w każdym razie niewielką. Liczy się dokument.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro maja 02, 2012 9:14 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Sądzę że Neigh ma rację. W inny sposób nic się zrobić nie da.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro maja 02, 2012 10:04 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

tabo10 pisze:
mikela pisze:
tabo10 pisze: O usunięciu dowiedziałam się po fakcie. Nie podpisywałam zgody.Nawet nikt tel. mnie nie poinformował o zamierzeniu usunięcia zębów :evil: !

Jesteś pewna?
Ostatnio kastrując kota na koszt miasta musiałam podpisać właśnie zgodę na- oprócz kastracji- wyczyszczenie uszu i zabiegi stomatologiczne. Takie są u nas standardowe druki.
Pytam o to dlatego, że jakby u Was było podobnie, doktorek byłby chroniony prawem. Nikt mu już teraz nie udowodni w jakim stanie kocurek miał zęby :roll:

jestem pewna. niczego nie podpisywałam u tego kota.nie jestem 90-letnią staruszką,żeby coś przeoczyć czy nie pamiętać.

Nie chciałam niczego takiego sugerować. Po prostu sama ledwo ten zapis zauważyłam, wcześniej, gdy sterylizowałam prywatnie, podpisywałam tylko zgodę na kastrację. No ale wiadomo, że to co innego.

Neigh ma rację, trzeba się do tego zabrać metodycznie i ukrócić praktyki tego sadysty :evil:

edit:poprawiłam cytat
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Sob maja 05, 2012 0:56 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

hmmm nie podoba mi sie ten weterynarz!!I te uszko?Kto tak obcina uszka?Biedaczek :(

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Sob maja 05, 2012 11:17 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Jak kotek się czuje .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie maja 06, 2012 20:25 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Maluch ma się świetnie :D rozrabia,rządzi w domu,zaczepia do zabawy. Ma apetyt,czasem aż za duży,najada się za bardzo i dostaje biegunek.
Za to moje koty się pochorowały- zaraziły się od malucha wirusem i przez chwilę nie było fajnie,to ich pierwszy wirus w życiu (a mają ok.10 lat) i pierwszy u mnie,więc miałam spore nerwy... Dziś już sytuacja na szczęście opanowana. Dziękuję za rady AnielceG :1luvu: i Delfince :1luvu: ,jak zwykle panikowałam w słuchawkę :oops:

Kociak przede mną nadal ucieka,sam nie podchodzi,pozwala tylko na głaskanie jak podaję jedzenie i szuram miseczkami. Wzięty na ręce truchleje i chce uciekać.Jeśli długo zostaje sam, izolowany i jak wreszcie wracam pozwala na troszkę kontaktu-z tęsknoty za kimkolwiek, bo ja w tym stadzie jestem na końcu ważności i tęsknoty,nawet po psie :wink:
Ale najważniejsze,że kociak już nie chowa się za łóżkiem całymi dniami jak początkowo zwykł robić. Tylko jak ktoś obcy przychodzi.
No i gada :D Cały czas, zaczepia koty i normalnie do nich gada,sam do siebie zresztą też,i to jak głośno :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DT/DS nadal potrzebny :!:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie maja 06, 2012 20:42 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Jest prześliczny :1luvu:
tylko jak patrzę na to uszko, budzą się we mnie najgorsze instynkty :evil: :evil:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Nie maja 06, 2012 20:52 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

mikela pisze:Jest prześliczny :1luvu:
tylko jak patrzę na to uszko, budzą się we mnie najgorsze instynkty :evil: :evil:

To masz dokładnie tak jak ja. Ni diabła nie mogę zrozumiec co człowiekowi przyświecało....

Obrazek

Neigh

Post » Nie maja 06, 2012 20:53 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

ucho 8O
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie maja 06, 2012 20:55 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Neigh pisze:
mikela pisze:Jest prześliczny :1luvu:

To masz dokładnie tak jak ja. Ni diabła nie mogę zrozumiec co człowiekowi przyświecało....

Cóż, jedyne wytłumaczenie to chyba to, że ten człowiek(?) rzeczywiście nienawidzi kotów i dał w ten sposób upust swoim emocjom :evil:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Nie maja 06, 2012 20:56 Re: 6-MCZNY KOT BEZ ZĘBÓW- KOLEJNA OFIARA WETA- DT/DS POTRZE

Kocio cudo :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]