Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jeżeli Gmina była powiadomiona o czynnościach "pana doktora" - do Gminy zwrócić się o nie przedłużanie z nim umowy o kastrację i sterylizację kotów wolno żyjących. Gdyby Gmina nie zareagowała
mikela pisze:tabo10 pisze:LunaKlara pisze:Co to za konawal !?? na maxa i nieudolnie obciete ucho ! i po co ? usuniete zeby ? Jak to bylo ? zanim je usunal nie konsultowal tego z Wami dziewczyny ?
nie nic nie było konsultowane. w innym wątku jest kot bez oczka,wyraźnie prosiłam,żeby nie amputować!!!,że będę konsultować u okulisty.Zostawiłam swój nr tel.-nazajutrz dowiedziałam się,że oko już amputowaneNic nie mogłam zrobić.
U tego malca nawet do głowy by mi nie przyszło ,że ktoś zdecyduje usuwać zęby!!! Był oddany do kastracji. Wg mnie,innych wetów i osób z miau,z którymi konsultowałam objawy-najprawdopodobniej miał kaliciwirozę, stąd nadżerki na języku i dziąsłach. W takim stanie wogóle nie powinien być kastrowany,dopiero po podleczeniu. Wówczas prawdopodobnie ząbki by ocalały. O usunięciu dowiedziałam się po fakcie. Nie podpisywałam zgody.Nawet nikt tel. mnie nie poinformował o zamierzeniu usunięcia zębów!
Jesteś pewna?
Ostatnio kastrując kota na koszt miasta musiałam podpisać właśnie zgodę na- oprócz kastracji- wyczyszczenie uszu i zabiegi stomatologiczne. Takie są u nas standardowe druki.
Pytam o to dlatego, że jakby u Was było podobnie, doktorek byłby chroniony prawem. Nikt mu już teraz nie udowodni w jakim stanie kocurek miał zęby
tabo10 pisze:mikela pisze:tabo10 pisze: O usunięciu dowiedziałam się po fakcie. Nie podpisywałam zgody.Nawet nikt tel. mnie nie poinformował o zamierzeniu usunięcia zębów!
Jesteś pewna?
Ostatnio kastrując kota na koszt miasta musiałam podpisać właśnie zgodę na- oprócz kastracji- wyczyszczenie uszu i zabiegi stomatologiczne. Takie są u nas standardowe druki.
Pytam o to dlatego, że jakby u Was było podobnie, doktorek byłby chroniony prawem. Nikt mu już teraz nie udowodni w jakim stanie kocurek miał zęby
jestem pewna. niczego nie podpisywałam u tego kota.nie jestem 90-letnią staruszką,żeby coś przeoczyć czy nie pamiętać.
mikela pisze:Jest prześliczny![]()
tylko jak patrzę na to uszko, budzą się we mnie najgorsze instynkty![]()
Neigh pisze:mikela pisze:Jest prześliczny![]()
tylko jak patrzę na to uszko, budzą się we mnie najgorsze instynkty![]()
To masz dokładnie tak jak ja. Ni diabła nie mogę zrozumiec co człowiekowi przyświecało....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 219 gości