łódź widzew zaginął biało-rudy kocur

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2012 12:19 Re: łódź widzew zaginął biało-rudy kocur

baaardzo dziękuję za wszelką okazywaną mi pomoc

dekamilka

Od: Pt mar 23, 2012 9:31

Post » Pt mar 30, 2012 15:59 Re: łódź widzew zaginął biało-rudy kocur

na Kosodrzewiny nic, byłam w Tesco-zawieszą moje ogłoszenie i zostanie poinformowana pani Agnieszka ze straży. Wszyscy powtarzają, że Rudi musi być gdzieś obok, ale dlaczego nikt włącznie ze mną go nie spotykamy, choć ludzie wychodzą z psami, dozorcy krążą, a ja łażę tak dużo:(

dekamilka

Post » Pt mar 30, 2012 16:26 Re: łódź widzew zaginął biało-rudy kocur

Może staraj się posiedzieć dłużej bliżej tego miejsca, gdzie zaginął. Usiądź na spokojnie późnym wieczorem, poczekaj i nawołuj kota spokojnym głosem, one zwykle odzywają się do właściciela. Musisz być cierpliwa i wytrwała.
Przechodziłam przez osiedle dzisiaj dwa razy - mało qrcze tych ogłoszeń :( Na klatkach przy ul. Smetany, przynajmniej na tych, które miałam w zasięgu wzroku nic nie widziałam :( Nie wiem jak na przystankach, bo nie dotarłam tam.
Przydałoby się też wywiesić informację na poczcie, na drzwiach marketów osiedlowych, w punktach fryzjersko - kosmetycznych (jest ich kilka w sąsiedztwie zaginięcia kota), na drzwiach kościoła. Do wywieszania ogłoszeń możesz też zaangażować dozorców, kloszardów, którzy za przysłowiowe parę złotych wykonają zadanie bezbłędnie. W ciągu dnia Twoje dziecko i jego rówieśnicy również mogliby wywieszać ogłoszenia. Dzieciom nawet można zorganizować jakiś konkurs w stylu: kto wywiesi więcej ogłoszeń. Jeśli to nie poskutkuje, zastanawiałabym się poważnie nad zwiększeniem kręgu poszukiwań do ul. Czernika i Bartoka.
Sprawdź dokładnie jeszcze kilka razy tereny wokół przedszkola 163 i szkoły 199.

Sihaya

Od: Śro cze 08, 2011 10:29

Post » Pt mar 30, 2012 16:58 Re: łódź widzew zaginął biało-rudy kocur

tam gdzie mnie wpuszczali wieszałam w środku na drzwiach do piwnicy, lub skrzynkach na listy, a gdzie się nie dostałam na zewnątrz na tablicach, wię tak z zewnątrz może wydawać się, że jest ogłoszeń mniej, niż w rzeczywistości. córka ma 6,5 roku, więc nie może biegać sama po osiedlu i mam też niestety problem w nocy, bo nie mogę jej zostawić samej śpiącej na długo. Wychodzę i wracam po 40 minutach i znowu wychodzę, ale to wszystko w stresie, że się obudzi:(

dekamilka

Post » Pt mar 30, 2012 18:03 Re: łódź widzew zaginął biało-rudy kocur

Byłam przed chwilą w Żabce (lecznicy) - nie ma tam żadnych Twoich ogłoszeń. Weterynarz nie słyszał też nic o zaginionym kocie. Kot zaginął dwa tygodnie temu.

Sihaya

Od: Śro cze 08, 2011 10:29

Post » Pon kwi 02, 2012 9:01 Re: łódź widzew zaginął biało-rudy kocur

W piątek wiecorem wreszcie wygrzebałam telefony znajomych kocich i nie-kocich z tego rejonu Widzewa, dzwoniłam do nich. Z 8 osób (4 kociarzy, 4 obojętnych) jedna nie widziała ogłoszeń, reszta je zauważyła, obiecali rozglądac się i pytać sąsiadów, znajomych itp.

Mam nadzieję, że on się znajdzie..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto kwi 03, 2012 13:32 Re: łódź widzew zaginął biało-rudy kocur

Skutek moich telefonów do odleglej dzielnicy - na osiedlu przy cmentarzu na Lofowej błaka sie czarny miły kot, nie ma gdzie się schowac, psy go ganiają...

Niestety nie mamy jak pomóc, dt przepełnione..

Do schroniska osoby zgłaszające nie chca kota odwieźć..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia]