Potrzebna POMOC. Szczecin.Stonka we wspaniałym DS!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 16, 2012 19:39 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Przypominam o swoje ofercie finaansowej. Nadal aktualna :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie mar 18, 2012 9:22 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Byłyśmy dziś rano z Dorotą u pan Eweliny. Pani Ewelina pocieszna :mrgreen: myślała, że łapanie potrwa cały dzień a my się uwinęłyśmy w 15 minut. :ok:
Miejsce dla kotów tak naprawdę bardzo fajne, mam nadzieję że sąsiedzi jednak odpuszczą i zmienią trochę nastawienie jak wszystkie koty będą pokastrowane. Złapałyśmy 4 koty, nie mam pojęcia jakiej płci, jutro rano zawieziemy je do TOZu i wieczorem odbierzemy.
Wypożyczymy pani Ewelinie nasze klatki kenelowe, żeby koty mogły dojść do siebie po zabiegach.
Jutro wieczorem łapiemy znowu. Jednego albo dwójkę wezmę do siebie do piwnicy.
Pismo pani Ewelina złożyła w TOZie wczoraj, dostała potwierdzenie, czeka na odpowiedź.
Kociaki są naprawdę śliczne, szkoda że takie płochliwe, zobaczymy jak się będą zachowywać w kenelówkach - jeżeli da się je oswoić, to można spróbować poogłaszać.

Bungo, wielkie dzięki :D, przyda się każda pomoc; myślę że u pani Eweliny przydałaby się porządna drewniana budka dla kotów, musimy jutro spytać gdzie te kociaki mieszkają.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie mar 18, 2012 22:52 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Ależ akcja :ok: !
A do mnie powiadomienia nie przychodzą i dowiaduję się od Bungo, że tu się takie cuda dzieją!
Wielkie podziękowania i jeszcze większe wyrazy uznania, ja wiem, że to tak łatwo siedzieć sobie we Wrocławiu i stukać posty :oops:
Miejmy nadzieję, że i jutro się uda i cała sytuacja zostanie niebawem opanowana.
A koty po zabiegach jadą na rekonwalescencję do Pani Eweliny?
Da radę doglądać kilka? Ja bym pewnie z troski na zawał zeszła, cztery moje ciachałam w różnych odstępach czasowych i cztery razy umierałam z przejęcia wołając co kilka godzin weta do domu, bo to, bo tamto.
No tak, ale pani Ewelina jest przecież lekarzem, może nie będzie wpadać w niepotrzebny popłoch.
Budkę, powiadacie, trzeba jakąś na potem dla kotów?
Bazarkować będę, chociaż tyle, może się coś uzbiera.
Dziewczyny, jesteście Wielkie :king: :aniolek: !
:1luvu:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon mar 19, 2012 11:05 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Zawiozłyśmy koty do TOZU, niestety nie wiadomo czy cała czwórka zostanie wykastrowana dziś, a od tego zależy czy będziemy łapać kolejne koty. Wkurzyłam się trochę, bo przecież te biedne koty od wczoraj w klatkach siedza i może być tak, że będa musiały posiedzieć do jutra :?
Ostatnio edytowano Pon mar 19, 2012 11:52 przez e-dita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon mar 19, 2012 11:50 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Oj :roll:
Ale bądźmy dobrej myśli, może się uda, do końca dnia daleko.
Czekamy na wieści wieczorem i mocno trzymamy kciuki, żeby było już po wszystkim :ok:
Obrazek

czitka

Post » Pon mar 19, 2012 19:34 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

No i niestety dwa koty będą kastrowane jutro :? Biedne muszą spędzić jeszcze jedną dobę w lecznicy, w klatce pułapce. Włożyłam im świeże podkłady, miskę z wodą i muszą przetrwać. Nigdy nie zostawiamy kotów na noc w lecznicy, ale tym razem nie dało się inaczej.
Nie mogłyśmy też dziś łapać kolejnych kotów, bo jutro nie zostałyby przyjęte. Szczerze powiem, że to upierdliwe jest mocno, bo obie z Dorotą mieszkamy w zupełnie innej części miasta niż pani Ewelina, ja nie mogę się codziennie spóźniać do pracy, Dorota pracuje poza Szczecinem, a tu jeszcze takie przeszkody, tak naprawdę głupie, ale mocno przeszkadzające i opóźniające całą akcję. Dla mnie to bez sensu jeździć z jednym kotem przez całe miasto, bo raz, że marnujemy masę czasu, a dwa pieniędzy.
No, ale tutaj mogę sobie ponarzekać, ale i tak to nie zmieni sytuacji realnej. Ehhh, zły dzień miałam.
Chciałabym po prostu, żeby wszystkie koty były szybko wykastrowane, bo już mamy sygnały z kolejnych miejsc o ciężarnych kotkach.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon mar 19, 2012 20:34 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Tak mi przykro, że macie problem :roll: Bardzo.
A może w ramach rekompensaty kosztów dojazdów skorzystacie z propozycji Bungo? Będzie chociaż troszkę lżej.
Bungo czeka na pw i w każdej chwili prześle kasę. Pomyślcie.
Kotki jutro będą po sterylkach, jeszcze chwila. Bidule, nic nie jadły od niedzieli? Po zabiegach dostają kroplówkę?
A te dzisiejsze, to panienki były, czy chłopaki? Jak się czują?
Obrazek

czitka

Post » Wto mar 20, 2012 21:50 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Odebrałyśmy kociaki z TOZu dziś wieczorem, dwa dochodzą do siebie u pani Eweliny, dwa są u mnie.
Następna łapanka w czwartek wieczorem, pod warunkiem, że lecznica się zgodzi przyjąć koty w piątek rano, ale tego się dowiem dopiero w czwartek po południu.
Rozciąga nam się w czasie to wszystko.
A TOZ?
Dziś zadzwoniła do p. Eweliny osoba przydzielona do interwencji, powiedziała że musi przyjechać...że koty by trzeba złapać... no to tyle się dzieje.

Aha, spotkałyśmy dziś tych milusińskich sąsiadów, tych od zgłoszenia. Wrogość biła na kilometr, ale pilnie obserwowali co robimy, nie kryjąc nawet tego.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto mar 20, 2012 22:12 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Powiększ transparent ze swojego podpisu i postaw przy łapce - sąsiedzi nabiorą szacunku :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto mar 20, 2012 22:23 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Ja do niektórych rzeczy jestem zwyczajnie za głupia, ale nic. Mam nadzieję, że mimo iż jesteśmy solą w oku niektórych uda nam się zakończyć sprawę stada jak najszybciej. Nie rozumiem, dlaczego trzeba czekać, aż się stado powiększy, zamiast załatwić wszystko teraz. Dostają pod nos podstawione koty, nie trzeba jeździć, nie trzeba ganiać, wstawać z rańca, wozić i te takie tam... Jedna rzecz, której nie umiemy, jest sam zabieg. I to jest największy problem. Chyba trzeba będzie drugi fakultet z weterynarii zrobić. :/
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Wto mar 20, 2012 22:30 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Bungo, to jest myśl - okleimy klatki pułapki odpowiednimi banerami. Przydaliby się jeszcze tacy duuuzi napakowani panowie, żeby tak raz czy dwa się pokazali z nami. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro mar 21, 2012 8:31 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Jednego mam - karmię go od ponad osiemnastu lat :D, drugi nam się dopiero urodził... :)
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Śro mar 21, 2012 8:34 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Ale wiesz, z tatuażami, łysi, tacy stereotypowi. Chyba się przejdę wieczorem z psem po Niebuszewie, może kogoś pasujacego do profilu spotkam 8)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw mar 22, 2012 10:54 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Dziś wieczorem wypuszczamy koty złapane w niedzielę, bardzo źle znoszą pobyt w klatkach i spróbujemy złapać następne. W tym tygodniu to ostatni możliwy dzień, bo w weekend nie ma sterylek.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt mar 23, 2012 9:23 Re: Potrzebna PILNA POMOC. SZCZECIN!!!!!!!!

Dwa koty wypuszczone, kolejne dwa dziś zawiozłyśmy do lecznicy, dwa p.Ewelina trzyma nadal w klatce - moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie, one powinny już wrócić na dwór.
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]