~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 17, 2012 10:27 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

z dzikusami jakby lepiej..
Kola śpi na kocykach,na krześle, na łóżku, na klatce, wczoraj zjadła mi z ręki chrupki i jak nakładałam do miseczki żarło
to ocierała się o łóżko :D
Saszka wyszła ostatnio za dnia, umyła się przy nas, obziewała potem usiadła i bacznie nas obserwowała.
Mrugaliśmy do niej, kicialiśmy, zagadywaliśmy, nie zwiała 8O Potem podeszła do łóżka i sprawdziła czy zyjemy :)
To jest mega postęp, bo Sasza uciekała pod łóżko jak tylko orientowała się , że ktoś na nią patrzy :dance: :dance2:

A to foto z pierwszego dnia, jeszcze przed demolką klatki :)

Przerażona Saszka
Obrazek

Sasza i Kola
Obrazek

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob mar 17, 2012 15:46 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

ależ one cudne :1luvu: próbowałaś RC Calm - mojemu dzikunkowi Lakusiowi trochę pomógł, choć strachulcem pozostał :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob mar 17, 2012 16:16 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Podczytałam sobie. To Ci się trafiło wyzwanie! Trzymam kciuki!

Anna Trojnar

Od: Czw paź 20, 2011 12:19

Post » Sob mar 17, 2012 21:19 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Jak tylko dostanę wypłatę, to nabędę calma :) Dziś próbowałam z walerianą, ale efekt był taki, że się prawie podusiliśmy a koty zdegustowane schowały się pod łóżko :ryk:

iskra666

Post » Nie mar 18, 2012 22:36 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Sasza dziś bawiła się przy mnie piłką :):):)
Rany.. taka mała rzecz a cieszy :)))

iskra666

Post » Nie mar 18, 2012 22:50 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

czyli wszystko idzie ku lepszemu :ok:
tak trzymać :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro mar 21, 2012 19:54 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Dzika dzicz wyłazi spod łóżka coraz częściej. Oczywiście nadal zwiewa gdy mnie zobaczy gdy wchodzę do pokoju lub gdy w kocim mniemaniu wykonuję zbyt gwałtowne ruchy. Sasza właśnie siedzi przy balkonie i mnie obserwuje, Kola wygina się i ociera o łóżko, znak, że głodna :) Ogólnie nie dzieje się nic :)

iskra666

Post » Czw mar 29, 2012 20:32 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Dziewczynki dziczą nadal..
Co prawda Kola na widok mnie z saszetką w ręku robi fikołki,ociera się o łóżko i aż podskakuje ze szczęścia..
ale nadal zwiewa gdy tylko wyciągnę rękę w jej kierunku.
Sasza wychodzi normalnie w ciągu dnia i nawet mniej zwiewa na mój widok niż Kola.
Nie wiem co robić żeby dały się dotknąć :(

Ciocia Monika zamówiła nam piękny drapak pod sam sufit, więc Panny będą przeszczęśliwe bo niestety na drapaczku, który mam nie mieszczą się we dwie.. nawet jedna mieści się ledwoco. ale druga nie odpuszcza, efekt jest taki, że spadają z niego co raz :) Może w drapaku w budce da się Kola pogłaskać.. może.. :/
Nie chce wstawiać klatki bo się panny super czują u mnie w pokoju i trochę ta klatka mi jakoś nie pasuje...
z drugiej strony wiem, że w klatce dawałyby się dotykać, bo nie miałyby wyjścia..
no i mam dylemat

iskra666

Post » Czw mar 29, 2012 21:40 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

o i zapomniałam dodać, że Panienki bardzo fajnie się przy mnie bawią :)
Kopią się , drapią, podgryzają, uwalają na sobie.. całkiem jak na damy przystało :ryk:

iskra666

Post » Czw mar 29, 2012 21:53 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Czyli małymi kroczkami do przodu :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw mar 29, 2012 22:33 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

malutkimi..mniejszymi niż kocie łapki..
ale niebawem będą zdjęcia, bo pożyczyłam obiektyw taki, że mogę siedzieć na drugim końcu pokoju i spokojnie robić kotom zdjęcia :) Może w weekend się uda jak będzie jaśniej :)
A panny wyładniały bardzo, utyły, brzuchy trochę im zarosły po sterylkach, Kola zczarniała tylko włos ma zmierzwiony, bo niestety chwilowo nieczesalna jest ;)

iskra666

Post » Sob mar 31, 2012 11:28 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

kilka zdjęć z rana.. jest rozpierducha w pokoju po nocy.. i panny oczywiście zestrachane na widok aparatu :)
No ale widać coś tam je choć trochę:)

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek

iskra666

Post » Sob mar 31, 2012 11:34 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz?:( f

Ależ Kola jest zjawiskowa, słowo... uwielbiam długi włos :1luvu:

Ona na plecach ma brązy czy to zapuszczenie czy tylko refleks?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Sob mar 31, 2012 11:41 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz?:( f

Kola jest obłędna ! Mówimy na nią łabądek, bo jest w swej budowie i zachowaniu niesamowicie delikatna i faktycznie przypomina łabędzia :) Jest taka do zamiziania ! Szkoda tylko, że boi się zrobić pierwszego kroku, bo czuję, że miziak z niej niesamowity :) Fantastycznie wygląda też gdy podskakuje w miejscu i ociera się na widok jedzenia :)

Co do futerka.. jest niesamowicie mięciutkie i pięknie przedłużone. I po całości jest czarno-czekoladowe.
Słodka czekoladka :1luvu:
Przy łysym posterylkowym brzuchu widać jakby szare refleksy podszerstka.. jakby ją przeczesać,
to może coś jeszcze by tam się znalazło :)

iskra666

Post » Sob mar 31, 2012 11:42 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz?:( f

Mam też wrażenie, że Kola i Sasza same się nakręcają na uciekanie. Gdyby Kola widziała inne miziające się koty, to pewnie by podeszła.. Sasza pewnie też.. ale skoro widzą siebie uciekające to jedna się uczy od drugiej, że trzeba spierdzielać :?

iskra666

[poprzednia][następna]