5 srutow w ciele :( Nie jest dobrze :( PILNE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 01, 2012 21:52 Re: 5 srutow w ciele :( Nie jest dobrze :( PILNE!

Kate23 pisze:. Lekarz twierdzi, ze ta podwyzszona kreatynina nie jest na tle nerkowym, bo wtedy bylby podwyzszony rowniez i mocznik..
Zupełnie możliwe, że nie jest, ale uzasadnienie jest nędzne.

Kate23 pisze:...Myslisz, ze gdyby byl wyciek do otrzewnej, to wet (nawet laik w tym zakresie) nie zauwazylby tego na USG?
Nie mam pojęcia. Dziwi mnie, że jest obrzęk, a w USG nie widać jego przyczyn. Coś tam musi ten obrzęk powodować.

Kate23 pisze:.. Tak bardzo pragnelabym mojemu Skarbusiowi pomoc. Nie chce, zeby niepotrzebnie cierpial :cry: Boje sie, ze bede nalegac na otwarcie kota, a to jednak co innego. Chcialabym najpierw zrobic RTG, ale to badanie tez nie zawsze pokazuje, gdy cos sie dzieje.
Zawsze lepiej zrobić nieinwazyjne badanie najpierw.

Niewiele dziś więcej moge wymyśłić, bo sam jestem bliżej niż dalej kostnicy.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie sty 01, 2012 22:01 Re: 5 srutow w ciele :( Nie jest dobrze :( PILNE!

Kocurek był osłuchiwany?
Szkoda że mu nie zrobili RTG, wiadomo byłoby coś więcej.

Pytam się o osłuchiwanie, bo jedna z moich kotek właśnie w taki sposób prawie zeszła na zapalenie płuc - nie było absolutnie żadnych objawów że to płuca, wyniki podobne, objawy także - łącznie z tkliwością brzucha.
Intuicji lekarki zawdzięczam że kazała zrobić RTG - a na nim płuca prawie bez powietrza, całe w potężnym stanie zapalnym.
Z powodu niedotlenienia organizmu ten zmniejszył przepływ krwi przez nerki (to może tłumaczyć słabą diurezę) i wątrobę, co było widać w wynikach, ob było podobne.

Skąd u Twojego lekarza podejrzenie białaczki szpikowej tak na pierwszy rzut?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Nie sty 01, 2012 23:14 Re: 5 srutow w ciele :( Nie jest dobrze :( PILNE!

Krew mnie zalewa jak to czytam. Niedość że ktoś wyrządził taką krzywdę to teraz go ukatrupią pseudolekarze!!

Czy lekarze są w ogóle lekarzami - nie wiem brak im 5 klepki ??
A Twoja kieszeń to już nieźle wydrenowana - gorzejże kot do grobu się szykuje pełną parą.

Wysyłam Ci wiadomość PW.

tom2zagumnelit

Od: Czw paź 09, 2008 19:28

Post » Wto sty 03, 2012 17:13 Re: Postrzelony kot - 5 srutow w ciele :( Nie jest dobrze :(

Kate23 pisze:mam wyniki i niestety podwyzszona jest kreatynina, AST oraz gigantyczne OB :cry:
Twierdzi, ze wyniki nie sa jednoznaczne, bardziej wskazuja na jakies zatrucie...

brawo dla weta zorientował się że to zatrucie - tylko pozostaje pytanie czy wie czym się zatruwa ten zwierzak ?

Mam nadzieję, że tak długa nieobecność i brak logowania nie oznacza... . Przykro by było.

tom2zagumnelit

Od: Czw paź 09, 2008 19:28

Post » Pt lut 17, 2012 11:57 Re: 5 srutow w ciele :( Nie jest dobrze :( PILNE!

czytam i się historia mojej Maji przypomina :( ta bezradność...
Psy w liczbie dwa: Misio i Szela <3
Koty w liczbie cztery: Bela, Brawura, Beza, Murzyn <3

cyga

Od: Czw mar 26, 2009 18:14

Post » Nie cze 01, 2014 20:07 Re: 5 srutow w ciele :( Nie jest dobrze :( PILNE!

...czy wiadomo, co działo się dalej???mam nadzieję, że nie było tragedii...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

[poprzednia]