[Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła czarna kotka - nagroda 850zł.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 9:14 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Najpierw zanim cokolwiek spróbuję znaleźć albo odezwie się ktoś:

Daniel! Koniecznie odezwij się na Twoim / moim wydarzeniu poszukiwania Babuleńki! http://www.facebook.com/#!/events/31463 ... 781/Bierze w nim udział 21 osób.
Zaprosiłam swoich znajomych a Oni kolejnych. Zaproszonych jest jeszcze 294 osób.
Napisz coś proszę w odpowiedzi na Te wpisy::
”może dajcie ogłoszenie w lokalnej gazecie i szukajcie w okolicach domu najlepiej w nocy gdy nie ma ludzi, tapetujcie też ogłoszeniami okolicę, rozsyłam na grupy. Mam nadzieję, że się znajdzie
.....
wkleiłam na koty znalezione/koty zagubione na fb i na zgubione/znalezione zwierzęta”
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lis 30, 2011 16:25 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Dziś ok 6:20 po prosiłem rodzinę no i szperali tam przez dobre 3h, z całym tym majdanem,
czyli z walerianą w kroplach i korzeniu, deską do krojenia i nożem.

Jedyne na co trafili to karmiciel, on od lat dokarmia tutaj koty i jednocześnie prowadzi firmę.
Dziś akurat trafili na jego gromadkę podopiecznych, ale nie było wśród nich naszej kici.

Powiedział, że jego sąsiadka dokarmiała wczoraj kotkę, drobniutka, zadbana, gładka sierść,
widać, że z domu. Obiecał zatelefonować jak się zjawi albo u niej, albo u niego.

Z resztą mam już tego Pana u siebie na Fb.

@kussad: Już odpisałem na tamto. A także bardzo Ci dziękuję za to co robisz.
Dodałem też ogłoszenie na forum krakvetu, bo wcześniej nie miałem tam konta.
Moje diabełki.
Babuleńka [1]
Laleczka [1][2][3][4]

_DanielK_

Od: Czw sty 20, 2011 21:24

Post » Śro lis 30, 2011 16:45 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Rozesłałam wydarzenie na FB do znajomych.
Trzymam mocno kciuki za odnalezienie kotki :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lis 30, 2011 21:29 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Dziękuję Wam bardzo, jesteście świetni.

Coraz bardziej odczuwam ból z powodu tej ciągłej niewiedzy na temat
tego, czy nasza kicia chociaż żyje. Czuję się równie parszywie,
jak w dniu kiedy dowiedziałem się od vet-a, że trzeba ją będzie operować
i że ma to niewielkie szanse powodzenia. Tylko, że wtedy chociaż
wiedziałem co z nią jest.

Łzy i wspomnienia same się cisną. Nie wiem jak ja dam radę skończyć
tę nową wersję ogłoszeń, od samego patrzenia na foto robi mi się słabo.
Jestem w takim stanie emocjonalnym, że gdyby nie rodzina i pozostałe
moje koty, to bym się chyba targnął na życie. Mówię to z całą powagą.
Najgorsze są wieczory, takie jak ten...

Chciałbym bardzo choć wiedzieć, czy żyje... już nawet nie chodzi o to, żeby
ją odzyskać, bo jeśli ktoś ją ma u siebie i jest jej tam dobrze,
to mógłbym to z czasem zaakceptować, ja tylko chcę wiedzieć czy żyje i nie dzieje jej się
krzywda...

Myślę, że za to zapłaciłbym komuś 1500zl, może dałbym radę więcej.

Czy ja jeszcze kiedyś ją zobaczę?
Moje diabełki.
Babuleńka [1]
Laleczka [1][2][3][4]

_DanielK_

Post » Czw gru 01, 2011 0:57 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

wkleiłam na FB ogłoszenie i link do niego!
Trzymam kciuki! Musimy podczas poszukiwań myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie bo inaczej zwątpilibyśmy w sens tego co robimy! :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw gru 01, 2011 12:20 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Facet uzalasz sie nad soba, jak malo kto. Rozumiem Twoja rozpacz, bo mnie tez daaawno temu kotka uciekla z domu i juz jej niestety nie znalazlam, ale zeby pisac ze gdyby nie rodzina i pozostale koty to bys sie targnal na zycie? Sorry, ale jest to dla mnie niepowazne i musialam Ci to napisac, zebys sie wzial chlopie w garsc!

Ps. Tez trzymam kciuki za powodzenie akcji i odnalezienie Twojej kotki, ale dosc juz uzalania sie, bo tym wiecznym narzekaniem nic nie wskorasz. Tak sie stalo - trudno, robimy wszystko by odnalezc Babulenke, ale wez juz nie pisz takich glupot, ze sie zabijesz.

LaRosaNegra87

Od: Nie wrz 25, 2011 11:58

Post » Czw gru 01, 2011 12:31 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Pisać innym takie rzeczy, jest bardzo łatwo. Ja też tak umiem.
Gorzej, jeśli się jest tą osobą.

Nigdy nie zrozumiesz tego co czuję, bo nie przeżyłaś tych chwil z tą kotką,
które ja przeżyłem i życzę Ci, żebyś tego bólu nie doświadczyła.

Jutro miną 2 tygodnie, na dworze coraz zimniej...
Moje diabełki.
Babuleńka [1]
Laleczka [1][2][3][4]

_DanielK_

Post » Czw gru 01, 2011 12:50 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Nie mozesz wiedziec co przezylam z moim kotem, a co nie bo sie nie znamy. Myslisz, ze nie bylo mi przykro, ze nie plakalam zwlaszcza, ze bylam wtedy dzieckiem? To byl moj pierwszy zwierzak w zyciu, ktorego kochalam miloscia bezwzgledna, az nagle pewnego dnia okazalo sie, ze uciekla i nie wroci. Wtedy nie bylo Internetu, nie bylo kogo sie doradzic co robic w takiej sprawie, poszukiwania rodzicow po okolicy nic nie daly. Trauma okropna :( Dlugo pozniej nie chcialam miec kolejnego zwierzaka, dopiero od niedawna znowu mam 2 kociaki w domu, po conajmniej 15-letniej przerwie od tamtego wydarzenia. A dodam, ze Zuzia o ktorej mowa byla wzieta z ulicy jako malenstwo. Mogla miec wtedy ok 4 tygodni. Dorastala razem ze mna i byla kompanem zabaw. Jednak stalo, jak sie stalo i coz - co moglismy wiecej zrobic? To nie jest czlowiek, ktory wszystko rozumie i panuje nad tym co mu w duszy gra, tylko zwierzatko ktore ma swoje instynkty. Moze dostala rujke i ciaglo ja do kocura, moze poczula zew natury, nie wiadomo i tego juz niestety sie nie dowiemy.

Dlatego uwierz, ze jestem w stanie zrozumiec Cie dosc dobrze, bo jak widzisz przezylam podobna sytuacje, jednak nadal uwazam ze zamiast wylewac zale, przelej ta gorycz na dzialanie! Postaraj sie czyms zajac, porobic wiecej ogloszen, mam nadzieje ze akcja przyniesie pozytywne rezultaty i trzymam za to mocno kciuki. Masz tutaj od nas wszystkich wsparcie, wiec korzystaj z niego jak najwiecej! Zobacz, tyle ludzi sie zaangazowalo, stara sie pomoc, a nie robilibysmy tego gdyby nie przekonanie ze sie uda. Grunt to pozytywne nastawienie!

LaRosaNegra87

Post » Czw gru 01, 2011 13:05 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

@LaRosaNegra87: Źle się wyraziłem, przepraszam.

Jak już wcześniej napisałem, jeszcze raz bardzo Wam wszystkim dziękuję,
zdaję sobie sprawę z tego, że mam od Was ogromne wsparcie.

Jednak w takiej sytuacji te myśli same wracają, czy tego chce, czy nie.

Też tutaj robię co w mojej mocy, ale są momenty, że po prostu nie da rady,
nie ma siły, mentalnie. Nawet z łóżka czasami ciężko jest wstać.
Moje diabełki.
Babuleńka [1]
Laleczka [1][2][3][4]

_DanielK_

Post » Pt gru 02, 2011 19:58 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Przygotowałem inne wersje ogłoszeń. Proszę Was o porady, sugestie.

Do rozdawania

Wizytówka

Może takie coś być?

A to?

Letter, ze zdjęciami na dole
Letter, ze zdjęciami w narożnikach

Która wersja bardziej Wam odpowiada? Zdjęcia na dole, czy w narożnikach?

Chce się zaraz zabrać za drukowanie tego masowo.

A4 do wieszania jeszcze kończę. A to co wyżej, będzie rozdawane, roznoszone po skrzynkach itp.
Moje diabełki.
Babuleńka [1]
Laleczka [1][2][3][4]

_DanielK_

Post » Pt gru 02, 2011 20:11 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Wydrukuj trochę i jednych i drugich ale może więcej tych ze zdjęciem na dole.
Różni ludzie zwracają uwagę na różne rzeczy. Wiesz co, tylko ja osobiście nie zrozumiałam do czego na FB zapraszasz :twisted: mogę spróbować szukać tego później - teraz nie mam dostępu do stacjonanego komputera i lepszego łącza.
Bardzo podobała mi się wersja z większym zdjęciem albo gdyby było to zdjęcie na trawce, które wkleiłam na FB :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt gru 02, 2011 20:39 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Jeśli chodzi o FB to tam zapraszam do Naszego wydarzenia, które stworzyłaś.
To jest skrócony link, żeby ludzie się nie przestraszyli i łatwiejszy do zapamietania.

Wczoraj specjalnie odrębne konto na gmailu założyłem, żeby miało
łatwiejszy do zapamietania adres.

Podobała Ci się wersja z większym zdjęciem?
Możesz wskazać, która? Bo nie bardzo kojarzę.

A co do zdjęcia na trawce, to było sprzed ponad roku, kotka już prawie zupełnie inaczej
wygląda? A może to mnie się tak wydaje?

Dodaję jeszcze fotkę z widoczną łysinką na prawym uszku.
Była dobrze widoczna tego feralnego wieczoru.

Chyba tak szybko by się nie zarosła?

Obrazek
Moje diabełki.
Babuleńka [1]
Laleczka [1][2][3][4]

_DanielK_

Post » Pt gru 02, 2011 20:57 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Kciuki caly czas!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt gru 02, 2011 21:07 Re: [Mrągowo] 18.11.2011 Zaginęła kotka, proszę o pomoc-nagroda.

Jak pisala osoba wyzej, podrukuj jednych i drugich, ale wg mnie lepsze sa te ze zdjeciami na dole. Na pewno ktos sie odezwie - trzymam kciuki by sie powodlo! :ok: :ok: :ok:

LaRosaNegra87

Post » Pt gru 02, 2011 23:14

To wcześniejsze ogłoszenie z tymi dużymi zdjęciami też jest dobre ale faktycznie na nim nie widać tego charakterystycznego miejsca na uszku!
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]