Sabinka z padaczką PILNIE szuka DT/DS!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 11:16 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Na razie Sabinka ma wdrożony luminal.... :roll:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob gru 03, 2011 16:53 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Prosiłabym o nr konta to prześlę "parę groszy" dla kotka z padaczką. To jest chyba Sabinka tak? Inaczej pomóc nie mogę, sama przygarnęłam kotka a często wyjeżdżam i nie ma mnie w domu.

bernard1

Od: Sob lis 19, 2011 20:47

Post » Pt gru 09, 2011 10:29 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Ulv, podeslalam pare zloty na piasek dla Sabinki.
Ładne imie wybralas, pasuje do niej.
Rozmawialam z wetka, która ją leczyła. Ona podejrzewa, że padaczka jest wynikiem zaniedbania przez wlasciciela, zbyt dużego poboru wit. B z organizmu (chyba nic nie poplątałam). Kotka trafiła do niej w bardzo złym stanie, zarobaczona, chuda. To, że obecnie Sabinka wyglada na tłuściutką to już zasługa osób trzecich.

A jak obecnie u Was sytuacja?
Uważasz, że mozemy zacząc robić ogłoszenia?
Co jeszcze potrzebujecie na cito?

fiorsteinbock

Od: Pon wrz 21, 2009 6:56

Post » Czw gru 15, 2011 12:33 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Mogę przesłać leki po mojej kici która niestety odeszła 30 września...
Leczona była topamaxem - bardzo dobrze na nią działał i nie otumaniał. Mam topamax, na pewno relanium i luminal też się pewnie znajdzie.
Na temat padaczki wiem niestety bardzo dużo, walczyłam o nią - niestety nie udało się.
Czy miała badane TSH? mocz?

niezdara

Od: Pt sie 26, 2011 20:06

Post » Czw gru 15, 2011 12:44 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

TSH nie, mocz jest ok, morfologia i biochemia krwi ok, brak niepokojących objawów neurologicznych, odruchy prawidłowe. Od czasu ostatniego ataku Sabina miała tylko jeden i słabszy :)

Chetnie przyjme leki i będę wdzięczna za każda podpowiedź, ja miałam tylko psy z padaczką i u nich były znane przyczyny (1pourazowa, 2zaburzenia rozwojeowe mózgu, 3pourazowa)

Sabina jest superkotem, jest kochana, kuwetkowa, grzeczna i przytulna. Potrzebuje po prostu domku, gdzie będzie jedynaczką, albo z bardzo spokojnym towarzyszem.

ulvhedinn

Post » Czw gru 29, 2011 19:57 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
gerardbutler

Post » Pt gru 30, 2011 0:22 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

ulvhedinn pisze:TSH nie, mocz jest ok, morfologia i biochemia krwi ok, brak niepokojących objawów neurologicznych, odruchy prawidłowe. Od czasu ostatniego ataku Sabina miała tylko jeden i słabszy :)

Chetnie przyjme leki i będę wdzięczna za każda podpowiedź, ja miałam tylko psy z padaczką i u nich były znane przyczyny (1pourazowa, 2zaburzenia rozwojeowe mózgu, 3pourazowa)

Sabina jest superkotem, jest kochana, kuwetkowa, grzeczna i przytulna. Potrzebuje po prostu domku, gdzie będzie jedynaczką, albo z bardzo spokojnym towarzyszem.

ulvhedinn
życzę Wam szczęsliwego zakończenia...znalezienia domku i jak najmniej ataków padaczkowych.Ściskamy z Lepusiem.
Po moim ostatnim wpisie Lepek mało nie umarł :roll: Karmiłam umierajacego Lusia(za TM),A lEPEK dostał ataku w salonie.Rozbił głowę,stracił przytomność,myślałam ,ze nie żyje.Nic sie nie stało na szczęście,polezał taki w sypialni kilka godzin.Strachu nam wszystkim napedził,dostał leki i teraz bez ataków jak na razie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt gru 30, 2011 2:55 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Sabinka póki co też czuje się całkiem nieźle. I próbuje mi rozpracować akwarium.... :evil:

ulvhedinn

Post » Pt gru 30, 2011 10:49 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

ulvhedinn pisze:Sabinka póki co też czuje się całkiem nieźle. I próbuje mi rozpracować akwarium.... :evil:

:lol: :lol: :lol:
ma duże szanse :wink:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 30, 2012 9:12 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Sabina wybadana na wsie strony.
Praktycznie na pewno to padaczka pourazowa. I tyle. Ataki ma na tyle rzadko, że nie dostaje leków (zresztą luminal nie działał, a kicia go słabo tolerowała).
Ataki nasilają się jeśli są głośne hałasy (burza, albo inny huk potrafią wyzwolić atak).

Fotki Sabiny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ulvhedinn

Post » Sob paź 06, 2012 1:38 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Szukamy DS !!

Stan Sabiny koszmarnie się pogorszył, walczy o życie.... :cry:

ulvhedinn

Post » Sob paź 06, 2012 7:18 Re: Sabinka z padaczką Jest bardzo źle....

trzymam mocne kciuki :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob paź 06, 2012 9:05 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Szukamy DS !!

ulvhedinn pisze:Stan Sabiny koszmarnie się pogorszył, walczy o życie.... :cry:

:(
jak długo trwają stany nieprzytomności po ataku?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 06, 2012 10:28 Re: Sabinka z padaczką Jest bardzo źle....

:ok: :ok: :ok: mocno za Sabinkę, mój Franio też ma ataki.. :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob paź 06, 2012 19:13 Re: Sabinka z padaczką Jest bardzo źle....

ulvhedinn, sprawdzaliście w badaniach krwi hormony oraz jonogram? Można Wam jakos konkretnie pomóc?
Jak wygladają obecnie te ataki? Z jaką są częstotliwością? Duże z sikaniem, czy małe?

BOŻENA nie demonizuj tak padaczki, proszę. Jak czytam niektóre Twoje opisy to mi się włos jeży. Chcesz wesprzeć czy przestraszyć?
Co do atakowania kota podczas ataków - to pierwsze słyszę. U mnie mimo wielu ataków (padaczkopodobnych) swego czasu, żaden kot Brucka nie zaatakował.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

[poprzednia][następna]