Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2011 17:28 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

joanna3113 pisze:wiem że mogę się tylko mądrzyć bo tam nie mieszkam, ale ze swoich doświadczeń wiem że policja ma to ... Sama nie dasz rady może zainteresować tym telewizje, burmistrza, ogłoszenia pt. w naszym mieście grasują mordercy kotów.

ale przynajmniej sie pokręci,wiadomo bedzie ,że ktos jeszcze kotami się interesuje,czasem to wystarczy żeby debili odstraszyć...
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lis 11, 2011 17:38 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Ktoś miał dobry pomysł, żeby zainteresować tym lokalną prasę... Oprócz tego policja jak najbardziej, jak zobaczą, że ktoś tam się kręci, to może sobie odpuszczą. Szkoda gadać jacy ludzie potrafią być okrutni dla stworzeń, które do nich lgną oczekując pieszczot i miłości... :evil:
Obrazek

Służę pomocą w redagowaniu ogłoszeń

Kelaris

Od: Pon lip 11, 2011 23:22

Post » Pt lis 11, 2011 17:48 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Co za s..... le :evil: :evil: :evil:
Może warto tez napisac do TVN Uwaga , TVN Prosto z Polsi , to duzo ludzi oglada a oni sa pro zwierzecy ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt lis 11, 2011 17:58 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

... a może znasz kogoś kto ma więcej czasu i mógłby ten teren "z ukrycia" poobserwować i zaczaić się na tych : ((( @*^$&*> , porobić fotki i z materiałem dowodowym iść na policję. Niektórzy lubią takie detektywistyczne zajęcia. Tak najszybciej i najskuteczniej możesz obronić kociaki :| Aż mi ciarki przechodzą na samą myśl. Kiedyś byłam świadkiem jak 2-ch w dziarach i napakowanych pytało o szczeniaki w TOZ-ie. Poprostu mnie zmroziło :evil: Na myśl przyszło mi tylko jedno :cry: :cry: :cry: Spisałam numery rejestracyjne samochodu ....
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt lis 11, 2011 19:21 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

:!:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lis 11, 2011 19:43 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

animalon pisze:... a może znasz kogoś kto ma więcej czasu i mógłby ten teren "z ukrycia" poobserwować i zaczaić się na tych : ((( @*^$&*> ....

Myślę, że w tej dzielnicy to zbyt niebezpieczne.

Adzi uważaj na siebie jak będziesz karmić koty. Lepiej nie rób tego zbyt późno.

Jeśli Maciek znajdzie DS lub DT, Fundacja Kotikowo zajmie się kastracją Maćka. :)

Prosimy o dom dla niego i maluchów.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt lis 11, 2011 20:19 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Kto może pomóc,zanim będzie za późno ? :cry: :cry:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt lis 11, 2011 21:36 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

tak ,tylko wzięcie Maćka uchroni oczywiście jego, a co z resztą?

jakie tam jeszcze miaziaki są? konkretnie ile?
nierealne znależć tymczas dla tylu :roll:

bo znowu robi się wybór ,przynajmniej dla mnie nie do przejścia.. :oops:

potrzeba tymczasów!! kilku!!

nawet nie mam pomysłu jak można by to zorganizować aby odstraszyć tych sk...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 11, 2011 21:42 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Właśnie, ile jest kotów dokładnie i w jakim wieku? Bo przyznam, że ta pierwsza strona jest dla mnie nieczytelna.

Gdybyś poszła tam dziś i złapała wszystkie, których życie jest zagrożone, to co byś miała?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lis 11, 2011 21:48 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Są miejsca na rozwieszenie informacyjnych ulotek? Zrobić wyciągi z Ustawy o karach za znęcanie się, nakleić na słupach z adnotacją że teren jest monitorowany i zamówić tabliczkę "teren monitorowany", przywiesić w widocznych miejscach.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lis 11, 2011 21:50 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Gibutkowa pisze:Są miejsca na rozwieszenie informacyjnych ulotek? Zrobić wyciągi z Ustawy o karach za znęcanie się, nakleić na słupach z adnotacją że teren jest monitorowany i zamówić tabliczkę "teren monitorowany", przywiesić w widocznych miejscach.

noo to chyba dobry pomysł!!
zawsze trochę odstraszy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 11, 2011 21:51 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Jeszcze jedno - tu są wszyscy zakoceni po uszy. Załóżcie koniecznie wydarzenie na FB, podajcie linka do rozsyłania. FB zawsze odpowiada :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lis 11, 2011 22:03 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Szalony Kot pisze:Właśnie, ile jest kotów dokładnie i w jakim wieku? Bo przyznam, że ta pierwsza strona jest dla mnie nieczytelna.

Gdybyś poszła tam dziś i złapała wszystkie, których życie jest zagrożone, to co byś miała?

W takiej okolicy zaden kot nie bedzie bezpieczny :( oczywiscie kocieta i miziaki mniej niz inne. co za koszmar :(

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pt lis 11, 2011 22:06 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

osz w mordę :( :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lis 11, 2011 22:28 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Dziś było wolne nie mogłam wydrukować notatek ostrzegawczych - jutro pojadę do jakiegoś punktu ksero i porozwieszam.

Siedzenie tam krzakach to kiepski pomysł, okolica jak z 997. Pustkowie, pola, pustostany, tylko element, bezdomni, narkomani. Po zmierzchu strasznie boję się tam jeździć bo 2 miejsca są odludne, 2 przy ulicy więc względnie bezpieczne pod tym względem. Codziennie tam jestem i sprawdzam co i jak, do tego maluchy i Maciuś kichają więc leki dostają.

W wolnej chwili edytuję 1 post jeśli jest nieczytelny.

Proszę o tymczas dla tych proludzkich kotów - nie dla wszystkich razem rzecz jasna ! Po jednym, a najlepiej 2, u mnie jest dwójka - Teofil i Teodor :1luvu: cudne traktorki mruczadełka :kotek: .

W najgorszej sytuacji jest Maciuś - kocurek z str. 1 - meeega miziak , cudowny charakter, fundacja kotikowo zaproponowała kastrację w przypadku tymczasowania/adopcji. Maciuś jest młody ok 2 lata.

PILNE są również maluchy/młodziaki (ok 5 miesięcy)
- część zdjęć na str.1

Brakuje 1 najmniejszego "batmanka" od wtorku ! NIe wiem czy coś się stało czy po prostu nie trafiłam na niego..... :cry: :cry:

Dzisiaj z maluchów były - 2 biało-szare - piękny kocurek i koteczka (foto str. 1)
2 pingwinki (oba na str. 1 nazywam jest "batmankami" ze względu na charakterystyczny biały pyszczek. Trzeciego brakuje.....
1 czarny "Smolik" (ma jedynie kilka białych włosków na krawaciku) foto str. 1
1 koteczka pingwinka z czarną kreseczką na nosie , najdrobniejsza ze wszystkich.

Wszystkie maluchy podchodzą do mnie baaaardzo blisko, są proludzkie, przyzwyczajone do ludzi, jestem u nich codziennie. Ich bracia, którzy są u mnie są cudowni. To moje 2 traktorki, murczały po 2 dniach u mnie.

Może chociaż 1, a najlepiej 2 weźmie ktoś do siebie????? Transport to najmniejszy problem !!!!

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

[poprzednia][następna]