Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dilah pisze:dlatego właśnie doradzam by kuwetka chodziła za małym czyli wszędzie tam gdzie mały tam wstawiać kuwetkę
Georg-inia pisze:dilah pisze:dlatego właśnie doradzam by kuwetka chodziła za małym czyli wszędzie tam gdzie mały tam wstawiać kuwetkę
a to akurat jest średni pomysł, bo tym sposobem można nauczyć srania do kwiatków na przykład... odwrotnie - kot ma wiedzieć, gdzie jest kuweta. Przy takim maluchu jest to o tyle łatwe, że wiadomo, że będzie korzystał z przybytku zaraz po obudzeniu i pi razy oko jakieś pół godziny po jedzeniu. Więc wystarczy obserwować, jak się mały budzi. Obudził się? fajnie, za wsiarz i zanieść do kuwety. Trzy-cztery razy i bezbłędnie będzie odnajdywał drogę. Pod warunkiem, że kuweta nie zmieni miejsca! Po jedzeniu też można obserwować. Dziwnie się zachowuje? nie może sobie znaleźć miejsca? kręci się bez sensu? Zanieść do kuwety!
Inną rzeczą jest, że to smarkacz i czasem może mu się zdarzyć "zabawić" - jak u dzieci. Niby wołają siusiu, ale jak zabawa jest zajmująca, to wołanie może być zbyt późne. Na szczęście koty - w przeciwieństwie do dzieci - uczą się tego w ciągu tygodnia
dilah pisze:ło matko, to ja miałam szczęście
że mimo chodzącej kuwety glutki kapowaly gdzie się ona znajduje Żyrafka i Gutek od początku waliły do kuwety Milki więc tam dostawiliśmy drugą
Inga dzięki i mnie za lakcje na przyszłość
...niby to wszystko takie proste a co kawałek człowiek się czegoś uczy
Kamisola pisze:Inga,wszystko racjaFranek podpatrując ekipę sam zajarzył co i jak...po dwóch dniach
Teraz zamiast do swojej malutkiej kuwetki włazi do największej krytej kuwety chłopaków
![]()
Dokładnie gramoli się do środka tak jak pisałaś...śmieszny widok.
A z tym żwirkiem to nie wiedziałam,to mamy Benka i on jest właśnie zbrylający...muszę poobserwować czy faktycznie tego nie zjada.
Tak w ogóle to minisek biega już z pozostałą trójką po domu.Jak ja się cieszę,że moje koty takie kontaktowe są i nie robią żadnych większych problemów małemu.Dobrze im zrobi takie bieganie po domu bo tłuszczem za bardzo poobrastały ostatnio
Georg-inia pisze:jak wrócicie od Ań i wszystko już będzie dobrze, to fotki, tekścik i wystawiamy Frania asap.
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=135445&start=0][img]http://i2.photobucket.com/albums/y49/Gendarth/Franek.gif[/img][/url]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości