DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 21:09 Re: DT Smarti 7 !!

ok,już nie mam zdrowia do tego tego końkursu bo nawet mój TŻ nie był w stanie zgaść :mrgreen:

otóż końkurs wygrywają ex aequo Szalony Kot i EdytaB_a !!!!!

pytanie brzmiało-kim nie jest kicia na zdjęciu z lewej?
prawidłowa odpowiedż brzmi: kicia na zdjęciu z lewej to NIE JEST BeBe :D :ryk:

Marzenia11 pisze:No to jeszcze raz:

Obrazek Obrazek

:?: :?: :?:
:D :D :D
:ok: :ok: :ok:

ta przepiękna kicia na focie z lewej to,choć to nie do uwierzenia, nie jest BeBe-to Mała Marzeni-dorosła kicia wyglądająca jak kociak,mało tego wyglądająca jak Bebe.. :D

ja się nabrałam,mój TŻ się nabrał..
..wiem że końkurs był trudny i pokrętny ale opłaciło się-Panie wygrywają po dwie butelki pyyysznego wina każda :D :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 07, 2011 21:52 Re: DT Smarti 7 !!

smarti pisze:ok,już nie mam zdrowia do tego tego końkursu bo nawet mój TŻ nie był w stanie zgaść :mrgreen:

pytanie brzmiało-kim nie jest kicia na zdjęciu z lewej?
prawidłowa odpowiedż brzmi: kicia na zdjęciu z lewej to NIE JEST BeBe :D :ryk:

Obrazek Obrazek

ta przepiękna kicia na focie z lewej to,choć to nie do uwierzenia, nie jest BeBe-to Mała Marzeni-dorosła kicia wyglądająca jak kociak,mało tego wyglądająca jak Bebe.. :D

ja się nabrałam,mój TŻ się nabrał..

... no własnie, a ja się baaaardzo dziwnie czułam podczas adopcji, bo miałam wrażenie jakbym swoją rezydentkę oddawała i doprawdy to bylo niesamowite uczucie :D

Myślałam, ze Jus87 zgadnie, bo zna Małą. To właśnie ta moja maleńka, ktora na widok każdego nowego kota obsikuje mi mieszkanie, wali mnie łapą po głowie, wymusza na mnie rózne rzeczy itp. Moje kochane 5letnie maleństwo... :evil: :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lis 07, 2011 21:55 Re: DT Smarti 7 !!

to nie do uwierzenia że ona ma 5 lat 8O
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon lis 07, 2011 21:59 Re: DT Smarti 7 !!

smarti pisze: W ciągu pierwszego roku działania dt domy stałe znalazły 32 koty.

Trisia Tom Jerry Melania Carlito Fionka Devi Mojito Luna Bąbel Arni Mrusia Julka Lalka Ernest Jadzia Chmurka Buri Dymniaczka Pingwinka Norka Norek Parking Gabi Kizia Mizia Bella Trusia Karmel Rolex

Znalazły domy: od sierpnia 2011

sierpień 2011
Blusia - ds w Warszawie - Wola
czarna koteńka z białą kropką (z szarańczy) - ds w Warszawie - Bemowo

wrzesień 2011
Kałboj vel Maciuś - ds w Warszawie - Praga
Buba - ds w Warszawie
Misia - ds w Warszawie - Praga
Filemon - ds w Warszawie - Praga Południe

październik 2011
Sznycel - ds w Łukowie
Zozolek (z coffiowych) - ds Warszawa - Anin
Syjameczka - ds Warszawa - Bemowo
Niesmiałka vel Czarnula (z szarańczy) - ds Kanie pod Pruszkowem
Pysia (z carlowych) - ds Warszawa - Anin
Bonifacy - ds Warszawa - Żoliborz

listopad 2011
BeBe - ds Wola Mrokowska

Marzeniu-tu przekopiowałam z 6-go wątku Twój post początkowy.
w kiciach z pierwszego roku brakuje Miki-Moruni i Carmen :D

Edit: z 6-go znowu można kopiować-chwilowo odblokowany :D

Właśnie udało mi się przekopiować mój stary post z jeszcze aktywnej 6 częsci.
Tak sobie liczę: smarti, czy dobrze liczę, ze sama , od początku do końca (tekst, urabianie Adama o ogłoszenia, rozmowy tel i wizyta pa) znalazłam domy od września dla min 6 kotów? nie mówiąc o maczaniu rąk własnych w adopcjach pozostałych?
Jak to było? :D "każda osoba, która znajdzie dom dla dwóch kotow może mi dać jednego czy dwa nowe tymczasy"? :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lis 07, 2011 22:02 Re: DT Smarti 7 !!

smarti pisze:to nie do uwierzenia że ona ma 5 lat 8O

bo ona młodo wygląda... tak jak ja :D :D :D :D :D :D

Marzenia11

Post » Pon lis 07, 2011 22:29 Re: DT Smarti 7 !!

Marzenia11 pisze: To właśnie ta moja maleńka, ktora na widok każdego nowego kota obsikuje mi mieszkanie, wali mnie łapą po głowie, wymusza na mnie rózne rzeczy itp. Moje kochane 5letnie maleństwo... :evil: :D :D :D

Nie mogę uwierzyć, że ta mała terrorystka ma 5 lat - toż to kociak jeszcze 8O

Marzenia11 pisze:Jak to było? :D "każda osoba, która znajdzie dom dla dwóch kotow może mi dać jednego czy dwa nowe tymczasy"? :wink:

Czy Ty chcesz podrzucić Smarti wszystkie swoje koty :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon lis 07, 2011 22:32 Re: DT Smarti 7 !!

Obrazek
Pospamuję - jakby ktoś chciał szybkiego tymczasa ;) Kotka 3 miechy, jest w schronie, strach jest że adoptuje ją jaki rozmanżacz bo jest w typie syjama a ciachnąć jej teraz nie mogą bo za młoda :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lis 07, 2011 22:32 Re: DT Smarti 7 !!

Bianka 4 pisze:
Marzenia11 pisze:Jak to było? :D "każda osoba, która znajdzie dom dla dwóch kotow może mi dać jednego czy dwa nowe tymczasy"? :wink:

przeciez jakbym jej podrzuciła Mała to by się nawet nie zorientowała, że to nie BeBe, prawda? :D :D :D

Marzenia11

Post » Pon lis 07, 2011 22:50 Re: DT Smarti 7 !!

Marzenia11 pisze:
Bianka 4 pisze:

przeciez jakbym jej podrzuciła Mała to by się nawet nie zorientowała, że to nie BeBe, prawda? :D :D :D

To fakt :twisted:

Gibutku, mała ze schronu przepiękna :1luvu: mam nadzieję, że szybko znajdzie kochający domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon lis 07, 2011 22:53 Re: DT Smarti 7 !!

Bianka 4 pisze:Gibutku, mała ze schronu przepiękna :1luvu: mam nadzieję, że szybko znajdzie kochający domek :ok: :ok: :ok:

I taki co ją na 100% ciachnie, dlatego szukamy jej DT. Żeby najpierw ciachnąć potem wydać. Z domkiem problemu nie będzie bo jest śliczna, problem czy domek nie zechce jej rozmnożyć :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lis 07, 2011 22:57 Re: DT Smarti 7 !!

sorry gregorry :mrgreen: -to było tak że "na miejsce dwóch wyadoptowanych kotów będę brała jednego kota" .
nic nie było o odstępie czasowym ani od kogo.

ale bardzo długo nie poszedł żaden kot aż skończyło się lato a mnie skurczyły pomieszczenia-ubyło praktycznie 6 pokoi dla kotów-zostały tylko 4.
dlatego potem było: po wyadoptowaniu całego pokoju mogę przyjąć kolejny pakiet kotków ( 2 do 3 kiciów ) do danego pokoju.

i to podtrzymuję z tym że nie przyjmę nikogo dopóki nie ma Kamila bo nie mam już sił jeżdzić do gabinetu z kotami- a i nie mam sensownego gabinetu ogólnowet. do którego nie miałabym zastrzeżeń.
nie przyjmę też nikogo dopóki nie odpocznę i trochę nie pożyję nie żyjąc życiem kotów.
mogę wyjechać dopiero po przyjeżdzie Kamila i takiego mam plana ale to będzie długi wyjazd - min. na kilka tygodni .
zbyt dawno nigdzie dalej i na dłużej nie byliśmy, w bardzo dużym stopniu właśnie z powodu kotów a i z powodu stanu zdrowia naszych wiekowych już Rodziców.
A przeżyliśmy przez ostatnie lata bardzo dużo-stanowczo zbyt dużo jak na nasze wątłe :mrgreen: barki-znam wielu ludzi których załamują nieporównanie drobniejsze przeżycia...my wyszliśmy z wszelkich problemów zwycięsko ale tylko patrzeć jak ta walka z polskimi wiatrakami odbije się na naszym zdrowiu.

dlatego, jak tylko wszystko poukładamy po naszej myśli to spadamy stąd byle dalej.

i stąd do czasu naszego powrotu odkładam wszelkie myśl o jakichkolwiek nowych kotach.
kiedy wrócimy z nowymi siłami wtedy z radością przyjmę nowe koty w większości z Palucha-w mniejszości spoza Palucha.

Marzeniu-weż rownież pod uwage że odkąd istnieje DT Smarti aż 28 kiciów wzięłam za Twoja przyczyną, a kontakty z "bardzo miłymi, a tylko nie wiedzieć czemu osamotnionymi wolontariuszkami którym tak bardzo chciałaś pomóc" nie raz przeklęłyśmy obie, bo jak dobrze wiesz koty wziąć łatwo ale utrzymać je potem i wyleczyć już tak łatwo nie jest..
W tym samym czasie 12 kiciów wzięłam z Palucha-przy zawsze bezproblemowej,wręcz sielankowej współpracy z paluchowymi wolontariuszkami , natomiast "tylko" 22 kicie znalazłam sobie sama na forum :mrgreen:

a więc nie możesz chyba narzekać że jestem nieczuła na Twoje wołania o dt..

na razie musze po prostu od kiciów odpocząć..

smarti

Post » Pon lis 07, 2011 23:03 Re: DT Smarti 7 !!

ok, smarti.... ja też muszę odpocząc, więc w takim razie pozwól, że zajmę się wyłącznie ogłoszeniami szczytniakow, skoro to "moja wina", choć akurat o Tobie trudno powiedzieć, żeś nie asertywna i ze to ja Ci wcisnęłam koty :D
z tego co pamiętam to byłam nawet szczerze zdziwiona, ze tyle bierzesz, ale nic to..
no i oczywiście poogłaszam też coffiowe :ok: :ok: :ok:

zresztą : ogłoszenia mają aktualne, całe pakiety, kociaki plus Burania i Promyk tak więc dalej będę myśleć o pozostałych szczytniakach.
jednocześnie zajmując się sobą.

Sznycelek i Boniek to nie szczytniaki, prawda?> :D więc mam nadzieję, zę Coffi w rewanżu będzie brana w czwartek pod uwagę :mrgreen: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon lis 07, 2011 23:06 Re: DT Smarti 7 !!

Gibutkowa pisze:
Bianka 4 pisze:Gibutku, mała ze schronu przepiękna :1luvu: mam nadzieję, że szybko znajdzie kochający domek :ok: :ok: :ok:

I taki co ją na 100% ciachnie, dlatego szukamy jej DT. Żeby najpierw ciachnąć potem wydać. Z domkiem problemu nie będzie bo jest śliczna, problem czy domek nie zechce jej rozmnożyć :roll:

Szkoda, że nie mogę jej wziąć na DT :( Po pierwsze brak miejsca, a po drugie wiem jak kończy się to u mnie - dwie nowe rezydentki w przeciągu niespełna roku :oops:

Smartusiu, my dobrze wiemy, że chcecie odpocząć i nabrać sił, to były tylko żarty być może kiepskie, sorki :oops:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon lis 07, 2011 23:08 Re: DT Smarti 7 !!

Marzeniu-ja absolutnie nie mówię że to Twoja wina-przeciwnie-kocham je i jestem szczęśliwa że je poznałam dzięki Tobie (w chwilach kiedy w ogóle mam siłę na bycie szczęśliwą szczęściem kotów)

zwracam tylko uwage na to że zawsze mogłaś liczyć na moje wsłuchiwanie się w Twoje sugestie i to się nie zmieni-muszę tylko odsapnąć... :oops:

a Devi i Fionka to tez nie paluszanki.
Coffi i Carla to też nie paluszanki.
czyli jak tak patrzeć to jest 4 : 2 :ryk:

a domek w Hamburgu liczy się podwójnie :ryk: i domek u Pana M. też liczy się podwójnie więc jest 6 : 2 :ryk: :ryk: :ryk:

smarti

Post » Pon lis 07, 2011 23:13 Re: DT Smarti 7 !!

smarti pisze:Marzeniu-ja absolutnie nie mówię że to Twoja wina-przeciwnie-kocham je i jestem szczęśliwa że je poznałam dzięki Tobie (w chwilach kiedy w ogóle mam siłę na bycie szczęśliwą szczęściem kotów)

zwracam tylko uwage na to że zawsze mogłaś liczyć na moje wsłuchiwanie się w Twoje sugestie.

a Devi i Fionka to tez nie paluszanki.
Coffi i Carla to też nie paluszanki.
czyli jak tak patrzeć to jest 4: 2 :ryk:

wizytę pa dla Sznycla i potem jazdę z Tobą aby go zawieźć do ds to trzeba policzyć jako dwa koty tak naprawdę... :D
w końcu nikt nie chciał tam jechać, a alareipan to chyba nawet przeciwna była tej adopcji, czyż nie? :D

o Coffi wspominałam. Będę ją ogłaszać jak najbardziej. I mi nie chodzi o winę tylko o zupełnie co innego. Naprawdę nie czuję się winna, bo nie działalam wbrew Twojej woli - zresztą nawet nie wiem jakbym to miała zrobić :D

Marzenia11

[poprzednia][następna]