znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 12:43 Re: znalazłam kotkę szukamy DT lub DS Przemyśl

Daj jej ogłoszenia.Moze jakiś DS od razu sie zgłosi.
My zakoceni.Często wiecej niż na maksa. Co nie znaczy,ze bogaci i przestrzenni.Tylko frajerowaci. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 31, 2011 14:00 Re: znalazłam kotkę szukamy DT lub DS Przemyśl

wiem, że wszyscy zakoceni. :) u mnie ona nie za bardzo się chyba dobrze czuje, siedzi pod łóżkiem, nie chce jeść mimo, że wczoraj suche jadła. Nie toleruje moich zwierząt i maksymalnie się wkurza jak któreś podchodzi bliżej. Ogólnie jest charakterna i fochy strzela na ludzi też. Jak się jej coś nie podoba to fuka, syczy i gryzie. Zrobię jej zdjęcia i wrzucę, może ktoś zechce...

psy-i-koty

Od: Nie paź 23, 2011 20:58

Post » Pon paź 31, 2011 14:11 Re: znalazłam kotkę szukamy DT lub DS Przemyśl

Wojowniczka się trafiła :mrgreen:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pon paź 31, 2011 14:24 Re: znalazłam kotkę szukamy DT lub DS Przemyśl

psy-i-koty pisze:wiem, że wszyscy zakoceni. :) u mnie ona nie za bardzo się chyba dobrze czuje, siedzi pod łóżkiem, nie chce jeść mimo, że wczoraj suche jadła. Nie toleruje moich zwierząt i maksymalnie się wkurza jak któreś podchodzi bliżej. Ogólnie jest charakterna i fochy strzela na ludzi też. Jak się jej coś nie podoba to fuka, syczy i gryzie. Zrobię jej zdjęcia i wrzucę, może ktoś zechce...

przeważnie tak bywa jak nowe kocię/kot wchodzi do stada. Z czasem to jako tako uspokaja się.Bywają i odważniaki.I owszem.Ale z reguły czasu kotu trzeba to przywknięcia do sytuacji. Myślisz,że jak trafi do innego domu to będzie macho bezstresowiec? Raczej nie.Inny DT będzie miał takie same problemy. Klucz w tym,że ty jak znajdziesz na nią sposób (albo i nie)musisz tą wiedzę przekazać dalej.Uprzedzić co kotka może zrobić i jak się zachować.To skróci okres aklimatyzacji w nowym DT/DS. Tymczasuję i nadal nie mam pewności jak koty będą się zachowywać.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 31, 2011 14:34 Re: znalazłam kotkę szukamy DT lub DS Przemyśl

no ja wiem, że kot musi przywyknąć. ale po prostu martwię się o nią bo nie chce jeść, nie chce sikać i na dodatek jej świat ograniczył się do ciasnej przestrzeni pod-łóżkowej. faktem jest, że wprowadzanie moich zwierząt do stada przebiegało jakoś łatwiej, takie adaptowanie się do nowego miejsca widzę pierwszy raz

psy-i-koty

Post » Pon paź 31, 2011 17:21 Re: znalazłam kotkę szukamy DT lub DS Przemyśl

czy to normalne, że kota cały czas siedzi bez ruchu albo śpi? nie chce chodzić po chałupie, gdzie ją postawię tam się kładzie i po chwili drzemie, nawet w kuwecie. Jeść nie chce ani mokrego ani suchego, jedyne co jadła dzisiaj to troszkę ugotowanej wątróbki ale wątróbka już się skończyła. Czy kota można wziąć na przetrzymanie w kwestii jedzenia czy prędzej padnie przy misce pełnej żarcia na które nie ma ochoty?

psy-i-koty

Post » Wto lis 01, 2011 18:12 Re: znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

:? :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto lis 01, 2011 18:29 Re: znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

Kotka została odrobaczona fiprexem i tabletką, zaczęła wymiotować (viewtopic.php?f=1&t=135097&start=0)- forumowicze sugerowali weta no i .... :( Tylko ciekawe, czy powiedziała w schronie co się działo i co było podane, czy też po prostu przywiozła i tyle.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 01, 2011 21:33 Re: znalazłam kotkę szukamy DT lub DS Przemyśl

psy-i-koty pisze:czy to normalne, że kota cały czas siedzi bez ruchu albo śpi? nie chce chodzić po chałupie, gdzie ją postawię tam się kładzie i po chwili drzemie, nawet w kuwecie. Jeść nie chce ani mokrego ani suchego, jedyne co jadła dzisiaj to troszkę ugotowanej wątróbki ale wątróbka już się skończyła. Czy kota można wziąć na przetrzymanie w kwestii jedzenia czy prędzej padnie przy misce pełnej żarcia na które nie ma ochoty?

A mierzyłaś jej gorączkę?jak w pysiu?jak dziąsła?Wet konieczny!!!!!!!!
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 01, 2011 21:34 Re: znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

Alienor pisze:Kotka została odrobaczona fiprexem i tabletką, zaczęła wymiotować (viewtopic.php?f=1&t=135097&start=0)- forumowicze sugerowali weta no i .... :( Tylko ciekawe, czy powiedziała w schronie co się działo i co było podane, czy też po prostu przywiozła i tyle.

:roll: :cry:
O cholerka.To może byc już po kocie. :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 01, 2011 23:38 Re: znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

Trudno zrozumieć.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro lis 02, 2011 8:08 Re: znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

a co z ciążą?
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 02, 2011 8:26 Re: znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

Sądząc z wpisów kotka nadal jest ciężarna + podtruta(?) po odrobaczaniu. Rodzina najechała na nią i dziewczyna zaniosła kotkę do schroniska. Nie wiadomo do którego więc trudno się domyślać jej losu, ale ... :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 02, 2011 8:30 Re: znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

Prawdę mówiąc, to czarno to widzę :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]