5 kociątek znalazło domki. 3 wróciły z adopcji :(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 14:38 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Tylko kciuki moge trzymać za szybkie wyłapanie smarakterii i szybką adopcję :ok: :ok:
Za złapanie kocic też :ok: :ok:

I wielkie wyrazy podziwu :king: :king:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob paź 29, 2011 11:14 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Aniu, bardzo dziękujemy za kciuki.

Nie ma matki maluchów, bierzemy pod uwagę najsmutniejszą opcję :cry:

Złapana buraska jest chyba ciocią kociąt, była mocno ciężarna. Obie złapane kotki są od wczoraj w moim szpitaliku po sterylizacjach.

A teraz kociaki.
Wczoraj udało się złapać 4, natomiast tonkijczyk wszedł w stertę betonów i tylko się darł. Akcja wieczorno-nocna trwała 6 godzin. W nocy dwukrotnie chodziłam sprawdzać pułapkę. Nie wyszedł nawet na postawione w pobliżu miejsca wyjścia jedzenie. Okazało się, że ten mały wychodził zawsze jako ostatni, i tylko wtedy gdy widział na zewnątrz rodzeństwo. W nocy też ciągle płakał.
Pani, z którą współpracowałam chodzi i sprawdza.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob paź 29, 2011 11:26 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Tymczasem złapana czwóreczka to, jeśli nie popełniłyśmy z Justynką pomyłki, same dziewczynki.
Marmurka jest najłagodniejsza, przy wyjmowaniu z kontenera tylko 2 razy zrobiła niezdecydowane pchyyy robiąc przy tym spodkowate oczy. Położona na Justynowym brzuchu, pod polarkiem już po 5 minutach smacznie spała :lol:

Czarna z małą ilością białego to druga pod względem łagodności istotka. Ze strachu próbowała pod polarkiem wpełznąć pod Justynę. W końcu też poszła spać. Była im cudownie cieplutko, przytulnie, mogły si.ę wreszcie rozgrzać.

Najgroźniejsze wrażenie robiła buraska, która nie tylko prychała, ale też pluła jadem. Ale po chwili zorientowałam się, że jednocześnie strasznie strasznie szybko i intensywnie próbowała porozumieć się ze mną oczkami, mrygała i mrygała niesamowicie intensywnie, na potęgę i sprawdzała czy na pewno to widzę. Dalsze postępowanie i efekty takie same jak wyżej, tyle, że brzuch był mój.

Najtrudniejszym przypadkiem będzie droga czarna, z większą ilością białego, przepiękna. Tu zwracam uwagę DT na konieczność włożenia pracy w tego kociaka. To o tej karmicielka mówiła, że przy jedzeniu napada i leje inne i że jest agresywne w stosunku do rodzeństwa.
Ta prychała, pluła jadem i groźnie warczała. Prawie zjadła mi rękawiczkę. Przytulona i opatulona uciszyła się, ale gdy tylko próbowałam lekko odkryć, dotknąć, pogłaskać, to od razu się rzucała.

Zakładam, że skoro to są same dziewczyny, to ostatni może być kocurkiem, tym bardziej, że taki durny. Będę informować o przebiegu akcji.
Szkoda mi go, bo jednak ciepło nie jest, a stracił szansę dogrzania się w grupie.

Poproszę o kciuki za tonkaja.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob paź 29, 2011 11:43 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Basieńko, oboje z Grzesiem trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: za odłowienie poincika malutkiego.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 29, 2011 11:49 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Moje dwa dobre serca :1luvu: dziękuję Wam bardzo

vega013 pisze: poincika malutkiego.

???
Jeśli to nazwa rasy, to ja zdaję sobie sprawę, że na rasach się nie znam, ale dla Cino ustalaliśmy i wyszło nam, że tonkijczyk, jotka w jotka taki jak wzorzec.

czekam tylko na tego maluszka i cały komplet pojedzie do umówionego DT.
Chyba, że znajdzie się dla nich inne lokum, lepsze niż piwnica u DT czy moja piwnica.
Z drugiej strony rozumiem, że z nieskażonymi i wolnymi miejsca jest problem :cry:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob paź 29, 2011 19:04 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Point to po mojemu nazwa umaszczenia. :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie paź 30, 2011 9:27 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Głupol z tego ostantniego malca.
My wczoraj odłowiłyśmy 3 kociaki, czwarty tak samo jak ten piękniś przez 5 godzin olewał klatkę. Został sam, bo matka też złapana. Zabrałam je niestety do mojego skażonego domu, ale jak je tam zostawię umrą jak cały poprzedni miot.
AnielkaG

Post » Nie paź 30, 2011 12:12 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Anielko, to trochę przerażające :evil:
może jednak poszukać im niezainfekowanego dt?
Tym moim się udało, więc jednak cuda są na świecie
Zrób apel!
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie paź 30, 2011 12:21 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

A ja donoszę, że to ostatnie durne kocię wreszcie wyszło spod góry betonowego gruzu
i głód wpędził je klatki pułapki.
Kamień z serca i roboty mniej, bo przygotowaliśmy się na odwalanie tych płyt. Iwonami jako pierwsza orzekła, że to nie problem, mocarna kobieta :lol: , brawo!

Melduje, że mamy 5 dziewczynek !!!! jeśli nie popełniona została pomyłka, co zawsze zastrzegam.
Super. Biorąc pod uwagę nieopanowaną sytuację rozmnażania się kotów na Kolonii Staszica, to naprawdę sukces :lol:

Matka kociąt przepadła na dobre.

Ostatniej nocy doniesiono mi, że są następne kocięta, znacznie mniejsze, 3 sztuki, wszystkie idealnie czarne, czyli typówka :crying: :crying: :crying: Na razie nieosiągalne, chyba, że odejmę sobie chociaż głupie 10 lat i znowu zacznę przechodzić przez płoty :evil:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie paź 30, 2011 12:37 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

I pierwsze fotki

1) marmurka, waga 595 g

Obrazek Obrazek

2) czarna z małą białą plamką na szyjce, waga 608 g

Obrazek Obrazek

3) bura z pięknym wzorem pasków i kropek, i w ciepłym odciuniu, waga 645 g

Obrazek Obrazek

4) beżowa, nie potrafię zlikwidować efektu czerwonych oczu, waga 640 g

Obrazek Obrazek Obrazek

5) Czarna z białymi plamkami na podwoziu i i pojedynczymi białymi włoskami, waga 695 g

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie paź 30, 2011 12:51 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

Ale cudka się trafiły :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak to mówią życie nie znosi próżni -jedną parkę właśnie zawieźliśmy do DS, a tu następne maleńtasy już prawie u nas :piwa:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie paź 30, 2011 12:59 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

no proszę, i domek tymczasowy zdecydował się przedstawić Obrazek

Haniu, a co myślisz o tych kociętach u Anielki? Obrazek
Nie znam Waszych warunków, dlatego pozwalam sobie na zapytanie
Może dałoby się dodatkową klatkę wstawić? Myślę, że Anielka zapewniłaby utrzymanie maluszków
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie paź 30, 2011 16:16 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

z niedowierzaniem pisałam, że beżowe to kotka

i słusznie,

bo to kocurek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie paź 30, 2011 16:28 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

no cóż....przyjmiemy i kocurka :ryk: :ryk:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie paź 30, 2011 18:58 Re: 5 malutkich kociąt NA CITO szuka DT/DS !!!!!!!!!!!!

delfinka pisze:z niedowierzaniem pisałam, że beżowe to kotka

i słusznie,

bo to kocurek Obrazek

Do tego wygląda, że strasznie groźny :D

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]