KotyP.Franciszkiw Cudownych Domach-Pożegnania i Przemiany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 20:24 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

dużo ich.. zaawansowanych wiekowo... ale najbardziej mną tąpnął ten rękopis :cry: ta Pani się starała opisać wszystko to, co wydawało jej się nie najważniejsze, ale najbardziej interesujące innych ludzi...
Czy dopiski w nawiasach "adopcja nie" o ile dobrze doczytałam oznacza, że Pani nie zrzecze się tych kotów, bo uważa, że nie mają szans na adopcję?

Boże, mam nadzieję, że jak przyjdzie umierać, to nie będę musiała w taki sposób szukać ratunku...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 25, 2011 20:25 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

rety :(

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Wto paź 25, 2011 20:30 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Boże jaki to dramat dla tej Pani- nie tylko dla kotów, większość zaawansowana wiekowo :( pełna przyzwyczajeń kochająca swój dom swoją Panią...jakie to straszne i przykre!!!
Poza tym jak wynika z postu ruru Pani dokarmia wolnożyjące koty, ile samozaparcia i miłości musi w niej być, że mimo wieku i swoich dolegliwości pochyla się nad tymi istotakmi...
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Wto paź 25, 2011 20:38 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Georg-inia pisze:dużo ich.. zaawansowanych wiekowo... ale najbardziej mną tąpnął ten rękopis :cry: ta Pani się starała opisać wszystko to, co wydawało jej się nie najważniejsze, ale najbardziej interesujące innych ludzi...
Czy dopiski w nawiasach "adopcja nie" o ile dobrze doczytałam oznacza, że Pani nie zrzecze się tych kotów, bo uważa, że nie mają szans na adopcję?

Boże, mam nadzieję, że jak przyjdzie umierać, to nie będę musiała w taki sposób szukać ratunku...

Mam takie same wrazenia Georgi-nio. Rekopis mnie bardzo wzruszyl :cry: To straszne, co napisze, ale lepiej chyba jak sie przezyje swoje zwierzeta, jedno zmartwienie mniej na koncowke zycia :( Boze, zeby tylko nadszedl ratunek dla tych kotow!

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Wto paź 25, 2011 20:39 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Georg-inia pisze:dużo ich.. zaawansowanych wiekowo... ale najbardziej mną tąpnął ten rękopis :cry: ta Pani się starała opisać wszystko to, co wydawało jej się nie najważniejsze, ale najbardziej interesujące innych ludzi...

dopiski adopcja nie, są dlatego, że Pani
nie wierzy, że może sie znaleźć dom dla tak starej kotki jak Maciuś
i do tego nie trafiającej często do kuwety...
ani dla Malutkiego- największej z nich wszystkich bidy- bez ząbków,
śliniącego się 11 letniego czarnuszka...

Pani myśli, że będzie trzeba je uśpić :( :( :(
jak jej powiedziałam, że ktoś pyta o Maciusię
to była przeszczęśliwa...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto paź 25, 2011 20:44 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Straszne :(
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto paź 25, 2011 20:46 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Ten rękopis :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 25, 2011 20:46 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

11 lat to nie tak znów dużo... Mój Georg ma 9 lat. Fakt - jest kotem raczej stacjonarnym, tzn. prawie nie złazi z wiklinowej wieży, no chyba żeby jeść i do kuwety. Więc taki kot w mieszkaniu to rewelacja: nie broi, nie zrzuca wszystkiego, nie drze firanek, grzecznie przesypia całą noc i prawie cały dzień... Ale na przykładzie mojej Czarnej Małpy mogę z całą stanowczością stwierdzić, że pokłady życia jeszcze w nim drzemią - latem, na wsi - wciąż budzi się w nim łowca i wciąż jeszcze potrafi przynieść żywą mysz.

Georg-inia

Post » Wto paź 25, 2011 20:48 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Dziewięć lat to nie jest dużo. Moja Frania jest bardzo aktywna, ale jej siostra Pralcia nie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 25, 2011 20:53 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

MalgWroclaw pisze:Dziewięć lat to nie jest dużo. Moja Frania jest bardzo aktywna, ale jej siostra Pralcia nie.

Jedenaście to więcej niż dziewięć, ale też koty mogą być różne :ok: jak u ludzi, nie?

Przerażające, że Pani uważa, że dla Malutkiego nie znajdzie się dom, bo ma 11 lat, jest bez ząbków i się ślini :( a cóż to przeszkadza :( jakoś on właśnie z tego rękopisu najbardziej zapadł mi w serce :(

Georg-inia

Post » Wto paź 25, 2011 20:59 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Georg-inia pisze:
MalgWroclaw pisze:Dziewięć lat to nie jest dużo. Moja Frania jest bardzo aktywna, ale jej siostra Pralcia nie.

Jedenaście to więcej niż dziewięć, ale też koty mogą być różne :ok: jak u ludzi, nie?

Przerażające, że Pani uważa, że dla Malutkiego nie znajdzie się dom, bo ma 11 lat, jest bez ząbków i się ślini :( a cóż to przeszkadza :( jakoś on właśnie z tego rękopisu najbardziej zapadł mi w serce :(

Pani zna nastawienie ludzi: ladnie umaszczone, zdrowe kociatko bedzie mialo tlum chetnych. straszy, kaleki kot juz niekoniecznie. serce sie kroi na kawaleczki :cry: najbardziej nad Pania, bo ona juz cierpi na mysl o losie swoich podopiecznych.

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Wto paź 25, 2011 21:17 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Mam pytanie:
jak to wgląda tu na forum miau i wogóle..Czy tu się praktykuje tak jak np.na dogo tzw.płatne domy tymczasowe np.u prywatnych osób?Tzw.na zasadzie dogadania?Tzw.dt na przeczekanie czy nie ma tu takich praktyk?
No nie wiem,bo może takie coś jest lepsze niż schronisko?Nie wiem tak tylko głośno się zastanawiam..Taki kotek mógłby zyskać na czasie,ale z innej stron potem znowu przerzucać?Sam już nie wiem..
Dla tej kotki w zaawansowanym wieku schronisko to może być marnie z nią..Szkoda mi jej-jasna Anielka co robić?co?
Waldek
Elżbieta

Post » Wto paź 25, 2011 21:35 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

zacznę od tych najbiedniejszych...
Maciusia białobura, 17 letnia, nie dosłyszy, niedowidzi, nie nadąża do kuwetki...
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Malutki, 11 lat i taki bidulka, na zdjęciu nie widać ale to taka chudzinka, kruchutka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto paź 25, 2011 21:43 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Moja Szprotka ma 11 lat, kot raczej stacjonarny, ale zdarza jej się biegać po ścianach, więc ten wiek to nic strasznego, tylko gdzie te domy znaleźć :(

Koniecznie poprosimy banerek.

Tatianko, można Ci jakoś pomóc w tej akcji?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto paź 25, 2011 21:55 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Gosiaa pewnie, że pomóc
ja nawet nie wiem co z tym robić :( :( :(

sama to w ogóle nie dam rady nic :(

Jest 6 Kocurków wszystkie wysterylizowane
i Maciusia jedyna dziewczynka, nie sterylizowana

żaden kot nie jest zaszczepiony

Maciek ma problem z oczkiem- łzawi
i ma lekki niedowład tylnych nóżek
ogonek zakręcony i potrafi go położyć na grzbieciku
Obrazek
Obrazek
Obrazek