KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 21, 2011 22:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Agata dzis była na kontroli u weta z Longerem - zastrzyki ma jeszcze brać do przyszłego czwartku, Agata będzie podawała zastrzyki, w piatek z nim podjedzie na kontrole do weta.
Jutro Agata podjedzie na kontrole z uszami Sabinki i ze Smoła - bo coś tam się dzieje z jej skóra grzyba albo nie wiem co, Agata dzięki wielkie :D
Ja jutro załatwię jeszcze książeczki dla tri Triski, małej Biedronki, Arletki i Romki - trzeba wkleic ich odrobaczenie.
I prośba:
Mara - prosze uzupełnić książeczkę Arletki o wynik testu.
Marta - prosze o uzupełnienie książeczki Romki o sterylizację.
Ja zaraz uzupełnię na 1 stronie naszego watku co zostało uzpełnione w książeczkach.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 21, 2011 22:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Zaznaczam sobie tylko .
MIKUŚ

Post » Pt paź 21, 2011 23:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Melduje się :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt paź 21, 2011 23:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Miałam dzisiaj 4 telefony w sprawie Klimka po ogłszeniu w Metrze.
Niestety raczej nic z tego nie będzie, ogłoszenie nie zawierałoinformacji że Klimek to kot specjalnej troski.

Rozmawiałam też z domkiem zainteresowanym młą triską jako dokocenie do młodego kotka.
Państwa nie przeraziło to że triśka teraz się rozchorowała. Wstępnie umówilismy się na wizytę w niedzielę, ale jak wszystko będzie na tak to jeszcze z tydzień trzeba będzie poczekać, bo ich domownik jest tyle co zaszczepiony i nie można by go narażać na chorobę.

Czekam na zgłoszenia w sprawie białaczkowców, narazie mało osób się okresliło
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt paź 21, 2011 23:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Tereniu dzięki, zrobi sie
ARO
PS. Balbinko 38 coś w jest na rzeczy w tym o czym piszesz
(sorry za błedy piwa już dosc dzis)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt paź 21, 2011 23:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze:Miałam dzisiaj 4 telefony w sprawie Klimka po ogłszeniu w Metrze.
Niestety raczej nic z tego nie będzie, ogłoszenie nie zawierałoinformacji że Klimek to kot specjalnej troski.

Dorotka a zareklamowałaś nasze inne kociaki :D ja zawsze przy okazji podaję namiary na naszą stronkę :D
Ogłoszenia w Metrze biora się z wystawiania ogłoszeń na cafeanimal - potem jakoś losowo są wybierane do publikacji w Metrze więc to i tak szczęsliwy zbieg wydarzenia że Klimka ogłoszenie znalazło sie w Metrze :wink: więc generalnie na treść ogłosznia w Metrze nie ma się wpływu jest ono bardzo krótkie dosłownie ze dwa zdania i to chyba redaktorzy wybierają to z ogłoszenia z cafeanimal.

terenia1

Post » Pt paź 21, 2011 23:14 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

a to z wątku dla białaczkowców:
autor "Galla"

Co robić, jeśli oprócz białaczkowca są inne koty?
Przede wszystkim nie panikować. Koty zdrowe zaszczepić po uprzednim wykonaniu testu, nie wolno szczepić na białaczkę kota, u którego nie był zrobiony test.
Zaszczepić należy dwa razy, w odstępach dwutygodniowych. Podczas kwarantanny koty zdrowe i chore należy w miarę możliwości od siebie izolować, a przynajmniej pilnować, żeby nie jadły z jednej miski i nie wylizywały się wzajemnie. Po odczekaniu odpowiedniego czasu - wrócić do normalnego życia.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob paź 22, 2011 10:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Klimuś serdecznie wszystkich pozdrawia!!! :1luvu: Jest niemożliwą przylepą :D Śpi na moich kolanach zawinięty w kocyk,żeby nie zmarzł i wygląda na szczęśliwego :wink:
Trzymajcie jednak kciuki, by przyzwyczaił się do kuwety...bo źle znosi moją nieobecność :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Sob paź 22, 2011 14:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No i ja też dotarłam na nowy wątek ;p

Ewa co to znaczy, że źle znosi Twoją nieobecność -są jakieś problemy z kuwetą? Korzysta z niej w ogóle? W Almavecie miał ligninę....

Ja wezmę poniedziałek wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob paź 22, 2011 16:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No...jak przyszłam rano to kuweta była czysta..., a kupy w różnych miejscach, ale dzisiaj go uczę kuwety na nowo, póki tu jestem jest ok, a co bedzie w nocy - czas pokaże. To bardzo delikatny koteczek, myślę, że powoli się przyzwyczai do tego, ze zostaje też sam. Teraz pięknie zasnął w domku od Ciebie:) ale najchętniej przesiaduje na kolankach :wink: :ok: za Klimka!
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Sob paź 22, 2011 16:28 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

A siku? Może spróbowac dać mu drugą kuwetę z ligniną?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob paź 22, 2011 16:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziwne, ale chyba od wczoraj do dziś po południu nie było siku :roll: Dzisiaj zrobił przy mnie do kuwety. Mam nadzieje, ze już ją zaakceptował, bo jest wysoka i może dlatego mu "nie leżała". Zobaczę jak będzie po nocy.
Klimcio jest taki szczęśliwy, gdy ma się do kogo wtulać, a ja razem z nim :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Sob paź 22, 2011 19:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziś z Jadzią i Wiesiem przeprowadzilismy akcję odrobaczania kociaków w Kociej Chatki. Prawie się udało :ryk: wszystkie kociaki odrobaczone z wyjątkiem Józia :ryk: ale to już Wiesiu z Jadzią muszą opowiedzieć.
Wszystko wpisane do książeczek - Jadzia w poniedziałek zakupi jeszcze książeczki zdrowia dla Triśki, Biedronki, Arletki i Romki ja uzupełnię odrobaczenie, u Romki do uzupełnienia bedzie sterylka, u Arletki test na białaczkę.
Jadzia uzupełni książeczki dla rudasków Alfy i Arniego.

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Gosiu Miodzio bardzo,bardzo dziekuje za jedzonko :1luvu:
Miodus czuje sie nieco lepiej katarek ustepuje, goraczki nie ma ale dawny humorek jeszcze nie wrocil, moze niedlugo wroci i bedzie ganial z Dixi jak szalony.
W pon.jedzie do kontroli.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob paź 22, 2011 20:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Z Joziem komedia niemozliwa tzn. mial preparat do wkropienia na kark a nie tabl. ale i tak nie dalo go sie przytrzymac nawet w trojke wiec nie ryzykowalismy pogryzieniem i podrapaniem, wiec Wiesiu przyniosl z kwart.klatke inekcyjna to jest metoda, zaladowalismy kota, zakropilismy ale co sie okazalo to nie byl Jozek tylko Manka :ryk: Teresa jak to zobaczyla to sobie usiadla ze smiechu :ryk: takze Manka odrobaczona zostala dwa razy raz tabl. potem kropelkami, rabakow z pewnoscia nie bedzia miala do konca zycia :lol:
One sa kolorystycznie podobne bialo czarne a nie spojrzelismy w oczy czy to Jozek czy nie Jozek.
Takze Jozio zostal do odrobaczenia tylko jak oto jest pytanie, specjalnie tylko dla niego zostaly zakupione kropelki ale i tak sie nie da choc proba byla nie jedna i forma kocykowa i to nie dalo rady moze ktos odwazny da mu rade.
Jak to bedzie z pobraniem krwi od niego :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

[poprzednia][następna]