Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
penelope20 pisze:Przekazałam dr Marzenie dane tego weta z Wrocławia, dzwoniła i niestety lek nie jest u niego, tylko do sprowadzenia z Niemiec,więc na jutro nie ma szans. Chyba taki niedawno szczepiony to najlepiej bo ma świeżo wytworzone przeciwciała, właśnie od takiego chyba się uda dr Marzenie załatwić na dziś. Będzie u mnie to się dopytam i wtedy bym potrzebowała na jutro. Dorota jest na miejscu w Olsztynie jak coś?
horacy 7 pisze:Najpierw napiszę bardzo smutną dla mnie wiadomość ,dostałam maila z Lidzbarka Warmińskiego od dużej czarnego Felusia -Rufusa był on moim tymczasem w styczniu znalazł wspaniały dom w Lidzbarku Warmińskim wczoraj odszedł.Zachorował nagle i odszedł, podobno wetka stwierdziła ,ze z powodu białaczki.Tak trudno mi w to uwierzyć ,tak mi żal Pani Tereski która bardzo go kochała,pisała o nim takie cudowne wiadomości.Siedzę i ryczę bo czuje się strasznie.Dziękuje Pani Teresie ,ze dała mu tak cudowny dom,za miłość którą w tym domu otrzymał.Żegnaj czarny cudzie i biegaj za TM zMrusią ,Twisterem i innymi kotami.[*]
taizu pisze:Ilość surowicy zalezy od ilości pobranej krwi, a ta od rozmiarów kota (pobiera się bodajże 5 ml krwi na kilogram ciała) i od sprawności sprzętu, głównie wirówki. Z dużego kota spotkałam się, że było 8 dawek.
Przechowuje się surowicę zamrożoną w - 20 stopniach C, więc raczej nie w zamrazalniku lodówki. Z kosztami to jest różnie, ja się spotkałam, że było za darmo, ale to bylo podczas ratowania kociaka.
Nie kazdy wet zrobi surowicę, musi mieć wirówkę do krwi. Wydaje mi się, że jak wet ma wirówkę, to za 1-2 dawki dla siebie zrobi surowicę bez opłat...
penelope20 pisze:Kasztanowa jak był szczepiony ostatnio w 2010 to niestety nie ma już przeciwciał... Wytworzy je szybko po kolejnej dawce, ale teraz nie ma; do pół roku tylko od szczepienia. Basiu bardzo mi przykro, strasznie smutna jesień w tym roku dla mruczków i ich opiekunów. Jakbyś znalazła chętnego na pół fiolki kociego interferonu za 100-150zł daj mi znać proszę, bo mam finansowo duży problem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 822 gości