[Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2011 9:41 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Ponoć jeden z tych maluchów nie dał rady ['] :(

I ponoć pani dostała wykład na temat karmienia i przykaz , że ma im dawać mieso i puszki... i ponoć mają się już trochę lepiej :roll:
Ale ja nie mam przekonania, czy ta osoba jest zupełnie w pełni sił mentalnych, że tak powiem.... (chociaż nie byłam, nie widziałam) wiec chyba warto ja kontrolować :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie paź 16, 2011 14:28 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

smutne to wszystko...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie paź 16, 2011 22:14 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Jeszcze jedna mało wyraźna fotka, rudy kilkumiesięczny kocurek.
Obrazek

sisay

Post » Pon paź 17, 2011 15:45 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

sisay

Post » Pon paź 17, 2011 22:04 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

halbina pisze:smutne to wszystko...

:(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon paź 17, 2011 23:22 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Za Biedronka jest dużo tych kotów :roll: Siedzą koło przychodni gdzie chodzę...Dałabym im jeść,ale nie jestem tam często szkoda im dawać nadzieję....
Gosiara

Post » Wto paź 18, 2011 12:45 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Za którą Biedronką na Zaborzu?

W kwestii tej pani z Sobieskiego to jeżeli te koty wychodza to może dałoby się je jakos dokarmić na zewnatrz, tylko gdzie to dokładnie jest? Ja chodze w niedaleko Sobieskiego na spacery to mogę coś im podrzucić...

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Wto paź 18, 2011 13:16 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Za ta Biedronką w pobliżu ZUS.
Tym stadem też przydałoby się zająć, tylko nie mamy gdzie przechowywać kotów po zabiegach.

A jeśli chodzi o panią nauczycielkę - te starsze koty są w lepszym stanie. Podejrzewam, że się stołują u okolicznych karmicielek. Najgorzej maja te maluchy, ale ponoć jest już mała poprawa, pani dostała wskazówki dot. karmienia i (odpukac) chyba sie do nich stosuje....

Kolejne kociątko z tego stada odeszlo za TM - ta biało-szara kotunia u Halbiny :cry:

sisay

Post » Wto paź 18, 2011 13:42 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Smutne... Dobrze że pani w ogóle was wpuściłą i chciała słuchać.

Mieszkam na 3-go Maja i u mnie w okolicy na szczęście nie widuję głodnych zabiedzonych kotów, miesce jest bardzo "kotolubne", ludzie wręcz poszukują kotów które można by było dokarmiać, czego przykładem jest uporczywe dokarmianie mojej wychodzącej kotki która ma znacznie posunięto nadwagę i na pewno nie wyglada na zabiedoną :D :D :D :D :D Sama tez poszukuję jakiś kociaków do dokarmiania, fajnie tak iść na spacer i sobie podokarmiać :D :D :D :D :D

Już mi się wydawało że w Zabrzu nie ma biednych kotów a jednak...

Wiem o stadku kotów na ul. Zonna (Kopernik) obok takich nowo wybudowanych domków, tam sa dzikie koty może dziesięć? Ktoś je dokarmia dużo miseczek z bardzo urozmiconym menu, koty nie wyglądają na głodne, ale sie rozmnażają... chodzi tez tam taki kocur czarny kulawy ale nie dało się do niego podejść. Jeszcze tez jest stadko kotów w Pawłowie na ulicy Tyskiej w takim niezamieszkanym domu, są dokarmiane wygladają zdrowo, wzgardziły moim Wiskasem - wiedzą że niezdrowy, i sie rozmnżaja...

W tych dwóch przypadkach potrzebna jest sterylizacja :!:

Zyta Felicjańska

Post » Wto paź 18, 2011 14:35 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Kotów będzie coraz więcej, miasto miało kiedyś program bezpłatnych sterylek i kastracji, teraz go nie ma, więc efekty są... do tego kryzys - ludzie pozbywają się kotów, podrzucając je takim ludziom jak ta pani... tylko kastracje i sterylizacje ograniczą populację i pozwolą pomóc reszcie poprzez dokarmianie...

Niestety maleńka biało-szara koteczka odeszła o świcie z niedzieli na poniedziałek za TM. A była fajna osoba, która się w niej zakochałą i chciała dać jej dom... :cry: Kociaki nie są już chore na kk, jedzą, brykają... ale mają ogromne brzuszki... wczoraj zostały odrobaczone...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto paź 18, 2011 14:43 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

W obu tych przypadkach trzeba by nawiązać porozumienie z karmicielkami - im najłatwiej jest złapać koty, wiedzą która kotka może być ciężarna itp. One też mogłyby znać miejsce, gdzie kotka po sterylce może odczekać. To bylby idealny układ, my byśmy kastrowali, panie by sobie karmiły i wszyscy byliby zadowoleni :mrgreen: Tylko ze niewiele karmicielek współpracuje - w dużej mierze są to osoby że tak powiem "starych poglądów" i nie chcą krzywdzić tych swoich podopiecznych :roll:

A starsza pani nauczycielka współpracuje, bo chce się pozbyć kotów, wiec poszla na warunki fundacji...

sisay

Post » Wto paź 18, 2011 15:47 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

halbina pisze:Kotów będzie coraz więcej, miasto miało kiedyś program bezpłatnych sterylek i kastracji, teraz go nie ma, więc efekty są... do tego kryzys - ludzie pozbywają się kotów, podrzucając je takim ludziom jak ta pani... tylko kastracje i sterylizacje ograniczą populację i pozwolą pomóc reszcie poprzez dokarmianie...

Niestety maleńka biało-szara koteczka odeszła o świcie z niedzieli na poniedziałek za TM. A była fajna osoba, która się w niej zakochałą i chciała dać jej dom... :cry: Kociaki nie są już chore na kk, jedzą, brykają... ale mają ogromne brzuszki... wczoraj zostały odrobaczone...

ojej przykro z powodu kociaczki[*]
Gosiara

Post » Czw paź 20, 2011 12:59 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

Mam zdjecia stada zza Biedronki.

Wygląda na to, ze trzeba będzie zakasać rękawy....

Album można obejrzeć tutaj:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 040&type=3

Jest dużo kociąt - sporo rudzielców, szylkretki, pingwiny...

Mamy wstępnie ugadane jedno miejsce na przetrzymywanie kotów po zabiegach :ok: może cos się ruszy! Mamy też obiecane wypożyczenie klatki :mrgreen:

sisay

Post » Czw paź 20, 2011 13:57 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

A ja sobie zyłam w nieśiadomości, myślałam że w mojej okolicy jest wszyko OK a tutaj takie biedaki... Nie wyglądają na koty w najlepszej kondycji ale w misczkach widzę cos porządnego kto to zafundował?

Jak tylko wyleczę si z przeźiębienia to się tam wybiorę i cos im podrzucę ale to tylko rozwiązanie tymczasowe trzeba je sterylizować. Podobno takie wolnozyjące koty można sterylizowac na koszt schroniska?

Zyta Felicjańska

Post » Czw paź 20, 2011 14:36 Re: [Zabrze] min 20 kotów u staruszki, chore, zagłodzone. FOTO!

A masz może samochód? mogłabyś pomóc w łapaniu tych kotów?

Trzeba odłowić jednego czarnuszka z kreską na nosie, ma bardzo brzydkie oczko :roll:
starsze trzeba wykastrować i odwieźć na miejsce, a młode poupychac w DT...

sisay

[poprzednia][następna]