Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 15:01 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Bardzo dziękuję :1luvu: Skąd jesteś? Jest to jakieś wyjście awaryjne. Mam nadzieję, że kogoś jednak Bazyli zauroczy i zechce mu dać dom.Zobaczymy jak będzie po ogłoszeniach.Muszę go podleczyć, ale najpierw krew do badania.Chyba w poniedziałek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt wrz 30, 2011 15:03 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

z Konstantynowa Łódzkiego :)
Też bym wolała aby ktoś go pokochał i wziął do domu.
Bo jest śliczny :1luvu:
Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

malkoz45

Od: Pon wrz 19, 2011 14:21

Post » Pt wrz 30, 2011 17:02 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Banerek dla kotka :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h17mr][IMG]http://i.imgur.com/6xuOk.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt wrz 30, 2011 18:09 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Dziękuję ,amyszka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jest śliczny!

ewar

Post » Pt wrz 30, 2011 18:29 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Rzadko narzekam, ale dzisiaj ciężki dzień dla mnie, chyba pójdę wcześniej spać, nie dam rady zrobić ogłoszeń dzisiaj :cry: Bazyli dostał dobre jedzonko, surowego kurczaka, wołowinę pieczeniową i serca.Nie dał rady wszystkiego zjeść. P.Iza da mu późnym wieczorem jeszcze porcję, na razie kotek siedzi w domku i odpoczywa.Siedział sobie na zewnątrz na poduszce, ale w Stalowej odbywają się jakieś zawody balonowe, to specjalność tutejszego aeroklubu.Pełno balonów się pojawiło, są bardzo duże i głośne,, kiedy podgrzewają powietrze i koty wpadły w panikę.Moje mało nie pozabijały się w drzwiach, tak uciekały z balkonu :mrgreen: .Bazyli pędem do domku, kot p.Izy schował się gdzieś głęboko w mieszkaniu.Zawody mają potrwać kilka dni, jakoś koty muszą to wytrzymać.Skądinąd piękny widok, lecą nisko i np.przez chwilę mam całe okno różowe, bo przesłonięte balonem.

ewar

Post » Pt wrz 30, 2011 18:40 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

To masz jeszcze jeden na FB :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h17gm][IMG]http://i.imgur.com/qLCKh.png[/IMG][/url]

:ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt wrz 30, 2011 18:52 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Bardzo dziękuję :1luvu: Edytka pewno wstawi, bo ja nie posiadam konta na FB :oops:

ewar

Post » Pt wrz 30, 2011 20:52 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

jakoś strasznie mnie wzruszył Bazyl... ma twarz mądrego kota :1luvu: :1luvu:
będę odwiedzać.

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Sob paź 01, 2011 6:22 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Witamy :1luvu:
Bazyli jest mądry, co do tego nie mam wątpliwości. I miziasty, o czym zapewniam. Kiedyś musiał być pięknym kotem, ale życie obeszło się z nim okrutnie.Obawiam się, że nóżka już pozostanie krzywo zrośnięta, czy coś tam, ale chyba mu to nie przeszkadza, bo porusza się sprawnie, nawet biega.Ucho też będzie takie, jakie jest, ale na pewno wypięknieje.Zacznę go leczyć i nie będzie powiększonych węzłów, sierść na pewno będzie jeszcze piękniejsza.On dopiero jest w domku od niedzieli, a już widać, że ta prowizorka pomaga mu zadbać o siebie.Oczywiście będzie wykastrowany.Trudno mi zrobić zdjęcia, bo on boi się aparatu, poza tym mój aparat jest popsuty ( nie ma jakiegoś balansu bieli, nie zrobi zdjęć w słońcu i w ogóle kolory są fatalne), ale dzisiaj spróbuję.P.Iza mi pomoże.
Nigdy nie jęczę, jeżeli chodzi o moje tymczasy, nie ma takiej sytuacji,że czas do poniedziałku, a potem na bruk lub do schronu.Mają u mnie dom tymczasowy, dopóki nie znajdą dobrego DS. W przypadku Nektara i teraz Bazylego jest inaczej i stąd moje dramatyczne posty. O wiele łatwiej jest opiekować się kotem, który jest w domu.Mogę wszystko sprawdzić, znam kota na wylot, wiem, jak się zachowuje w stosunku do innych kotów, mogę bez problemu podać leki, zadbać, żeby był na czczo i zrobić badania.Z Bazylim jest mi trudniej. Na pewno zgadza się z Wiesiem, czarnym kotem, którego zdjęcie wkleiłam, Przyjaźnią się nawet ale z Tino, kotem p.Izy chyba nie do końca. Dlaczego? Psów się nie boi, dzieci lubi.On w ogóle lubi ludzi.Niesamowite jest dla mnie to, że tak szybciutko się przywiązał do tego miejsca, bardzo rzadko oddala się, jest to dla niego namiastka domu.A co to za dom? Tekturowe pudełko w krzakach? :cry: :cry: :cry:

ewar

Post » Sob paź 01, 2011 9:15 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Byłam u Bazylego.Leżał sobie w domku, zaniosłam mu świeże mięsko, ale nie był głodny, p.Iza go nakarmiła.Potem zje.Kocisko jednak wyszło z domku, żeby się pomiziać.No więc była porcja przytulanek, potem musiałam odejść.Dzisiaj zapowiada się piękny, słoneczny dzień, kotek więc się wygrzeje.Zmienię mu dzisiaj posłanka na cieplutkie i czyściutkie, będzie mu przyjemniej.Zrobię zdjęcia i zredaguję ogłoszenia.

ewar

Post » Sob paź 01, 2011 9:33 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Ale super wieści, że Bazyli nie ma wirusa :lol: Kibicuję mu bardzo.
Za domek :ok:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Sob paź 01, 2011 17:56 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Cześć Bazylku :)
Podnoszę, bo romantycznie naprawdę, ale wciąż zimno i coraz zimniej będzie...

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Sob paź 01, 2011 18:24 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Bazyli dzisiaj się obraził na mnie i p.Izę :mrgreen: Grzebałam mu w uszach, potem robiłam zdjęcia, a p.Iza machała mu wtedy myszką, no w ogóle za dużo tego było, tak chyba uznał i nas "olał".Poszedł sobie gdzieś.Zaraz pewno wróci, bo będzie głodny.Domek wysprzątany, troszkę bardziej "ogacony", czyste posłanka, będzie mu przyjemniej.Na szczęście jeszcze jest ciepło, Bazyli najedzony, domek więc jakoś na razie wystarcza.Muszę go zacząć leczyć, zbadać mu krew i wykastrować.Ciężko będzie to wszystko zrobić z kotem, który mieszka pod chmurką :cry:
Dzisiaj oglądałam fragment programu o kotach na Animal Planet.Bazyli ma coś z brytka i to pewno zwisłouchego.Nie, nie, do rasowca mu daleko, ale jakiś przodek z błękitną kocią krwią musiał być.On jeszcze jest niezgrabny, głowę ma ogromną, ale to też z powodu bardzo, ale to bardzo powiększonych węzłów.Sądzę, że po włączeniu odpowiedniego antybiotyku znikną i Bazyli wypięknieje jeszcze.I tak są duże postępy, zważywszy, że ma schronienie ( no, powiedzmy :wink: ) dopiero od niedzieli.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Bazyli w ramionach p.Izy Obrazek
i przed swoim apartamentem
Obrazek

ewar

Post » Sob paź 01, 2011 19:00 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Jestem z kciukami. Pożyczam też bannerek.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Sob paź 01, 2011 19:33 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Cudowny jest :lol:
Mocno trzymam kciuki za niego :ok: :ok:
Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

malkoz45

Od: Pon wrz 19, 2011 14:21

[poprzednia][następna]