Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Legnica pisze:Jeśli jest cos nie tak z nerkami,to convalescence chyba nie jest dobrym pomysłem. Kocurek jeszcze nie ma badań,więc nie wiadomo.
Szenila pisze:Mam pytanie: Co się robi z takimi fałdami na mordce, jak się w nich zbiera płyn, który się sączy z oczu? Tam w środku zrobiły się takie jakby odparzenia ... alantanem? Sudocremem, a może oksykortem, czy jak? Tam w tych fałdach też były robaki, ale żadnych jakichś głębszych ran nie ma na mordce.
Avian pisze:Postaraj się dokładnie te fałdki oczyścić (ja robię np Borasolem - tylko uważaj, żeby się do oczu nie dostał), potem osusz i zostaw. Pilnuj potem, żeby były czyste, czyli wycieraj/przemywaj jeśli z oczu cieknie. Do przemywania okolic oczu tez możesz użyć Borasol. To powinno wystarczyć, Borasol ma działanie antybakteryjne.
aamms pisze:Legnica pisze:Jeśli jest cos nie tak z nerkami,to convalescence chyba nie jest dobrym pomysłem. Kocurek jeszcze nie ma badań,więc nie wiadomo.
Legnica, powiększyłam, bo to ważne..
kwinta pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=1812745484 allegro cegiełkowe dla persika
aamms pisze:
Avian, przed chwilą napisałam, żeby smarować to wazeliną.. dlatego, że tędy spływają łzy - słone.. wiesz, jak to drażni suchą skórę.. wazelina łagodzi to..
Avian pisze:aamms pisze:
Avian, przed chwilą napisałam, żeby smarować to wazeliną.. dlatego, że tędy spływają łzy - słone.. wiesz, jak to drażni suchą skórę.. wazelina łagodzi to..
Niby masz rację, ale jeśli są ranki to lepiej, zeby skóra była sucha. Pod wazeliną będzie wilgotna, więc może się niekoniecznie dobrze goić ... Jak już, to faktycznie jakiś oksycort, chociaż ja starałam się w przypadku takich ranek jednak podsuszać.
Pewnie każdy z nas persiarzy ma swoje patenty
Avian pisze:aamms pisze:
Niby masz rację, ale jeśli są ranki to lepiej, zeby skóra była sucha. Pod wazeliną będzie wilgotna, więc może się niekoniecznie dobrze goić ... Jak już, to faktycznie jakiś oksycort, chociaż ja starałam się w przypadku takich ranek jednak podsuszać.
Pewnie każdy z nas persiarzy ma swoje patenty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 107 gości