mam talony na sterylizację i leczenie ...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
VVu pisze:Jana zauważyła ten wątek i poprosiła mnie, bym sprawdził sytuację.
Znalazłem 2 kociaki: biało-rudego i czarnego. Nie są już takie małe.![]()
Matki nie widziałem.
Siedzą pod samochodami na parkingu przy sklepie/serwisie Hondy. Zaznaczyłem na mapce, gdzie to jest. Ale parking należy do dilera NISSANA i MAZDY, który ma siedzibę na samym skrzyżowaniu Prymasa i Górczewskiej (na dole mapki).
Mapka:
Rozmawiałem z kierownikiem salonu. Zaprowadził mnie do pana ochroniarza. Dostaliśmy pozwolenie na wejście na teren (ogrodzonego) parkingu, by łapać koty. Zostawiłem swoją wizytówkę – trzeba się powoływać na moje nazwisko przy łapance (podam na PW, jeśli ktoś będzie organizował łapankę).
Łapać można w dzień, ale tam duży ruch jest. Lepiej byłoby rano lub wieczorem – najpierw trzeba jednak pójść do budki ochrony (zaznaczyłem na mapce), uprzedzić i poprosić, by wpuścili na teren parkingu.
Panowie z salonu NISSANA i MAZDY byli bardzo życzliwi i pomocni! Warto zapamiętać.
Zaszedłem też do gabinetu weterynaryjnego, który jest w pobliżu, ale nic o tych kotach nie wiedzieli, o śmierci kotka nie słyszeli.
Nie mamy z Janą możliwości, by przygarnąć kociaki. Ale gdyby ktoś organizował łapankę (nie w godzinach pracy i nie w tę sobotę, bo pomagamy w przeprowadzce Koterii), to chętnie pomożemy. Jednak nasze klatki-łapki są „w ludziach”.![]()
Mam natomiast podbierak, ale to raczej gdyby kotki uciekły za płot, bo przy nowych samochodach, to z podbierakiem niebezpiecznie…
dorcia44 pisze:może zajrzy sherina i zmieni ..na jaki ??????
Szalony Kot pisze:Za to pani wet z tego gabinetu zaraz obok jest bardzo miła. Robiła nam ryzykowną operację królika (bo ona ogólnie od małych zwierząt) i jak się niestety nie udało, to bardzo współczuła i spory upust dała.
Kochana kobieta, dzień w dzień do nas dzwoniła, jak też króliczka się czuje...
Myślę, że np można tam wywiesić ogłoszenie. Z dużym nagłówkiem
TU OBOK GINĄ KOCIAKI!
Szalony Kot pisze:No ale coś równie mocnego.
Poza tym na mój gust pani wet jest tam z rodzaju pozornie twardych![]()
Przychodnię odwiedza dużo ludzi, bo to jest najlepsza przychodnia gryzoni i małych zwierząt (nawet ryby tam leczą!!) w Warszawie. Więc by ktoś zobaczył na pewno...
NA PARKINGU OBOK MAŁE KOCIAKI
Przygarnij, pomóż! Pomożemy w złapaniu
I tel....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości