Obserwujemy sytuację- czarny kot- Otwock.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 9:55 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

podnoszę! Kotek jest domowy, więc i pewnie niezbyt kłopotliwy, może się ktoś ulituje???

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto sie 09, 2011 9:58 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

mam pomysła! dlatego pytam czy oddadzą bez problemu-od ręki..

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto sie 09, 2011 10:39 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

J.D. pisze:mam pomysła! dlatego pytam czy oddadzą bez problemu-od ręki..

Ewa nie ruszała z zapytaniami bo nie ma gdzie go utulić. Nie widziała też od tamtej pory dziewczynek z kotem. Boję sie czy nie pojechali rodzinnie :mrgreen: z kotem do dziadków .gdzie kot jest uwiązany do drzewa. Albo już wyprowadzili sie.
Wiadomo gdzie mieszkaja.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 09, 2011 12:05 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

Witajcie . Jestem tu nowa. Na Kocim Zakątku był poruszony temat tego kociaczka i mogłabym mu dać dom tymczasowy.Ale... jest taki odległościowy problem mieszkam w Rumi i posiadam na stanie cztery futra.Dwa psy i dwa kocury ale już przez mój dom przewinęło się trochę tymczasków i małych i dużych . O rekomendacje o mnie proszę pytać na Zakątku . :D Szkoda mi kociaka. Pozdrawiam.

robaczekzwierzaczek

Od: Wto sie 09, 2011 11:55

Post » Wto sie 09, 2011 12:12 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

jejku super byłoby bo miałam plan zabrać go żeby nie zginął na tej wsi;jednak co tu gadać-jestem zakocona na maxa i nie byłoby mi łatwo....
transport zawsze można zorganizować...

J.D.

Post » Wto sie 09, 2011 12:18 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

robaczekzwierzaczek pisze:Witajcie . Jestem tu nowa. Na Kocim Zakątku był poruszony temat tego kociaczka i mogłabym mu dać dom tymczasowy.Ale... jest taki odległościowy problem mieszkam w Rumi i posiadam na stanie cztery futra.Dwa psy i dwa kocury ale już przez mój dom przewinęło się trochę tymczasków i małych i dużych . O rekomendacje o mnie proszę pytać na Zakątku . :D Szkoda mi kociaka. Pozdrawiam.

Kociego Zakatka pewnie nie znacie :) To jest kocie forum gazeta.pl:

http://forum.gazeta.pl/forum/f,10264,Ko ... atek_.html

ktore zostalo zalozone przez barba50 (na miau pod tym samym nickiem :)). Bywaja tam rowniez m.in Korciaczki.

Mnie znajdziecie jako mysiulek08.

A tu jest forumowa historia Robaczkazwierzaczka:

http://tinyurl.com/3jzbmmm

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto sie 09, 2011 12:52 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

ASK@ pisze:
J.D. pisze:mam pomysła! dlatego pytam czy oddadzą bez problemu-od ręki..

Ewa nie ruszała z zapytaniami bo nie ma gdzie go utulić. Nie widziała też od tamtej pory dziewczynek z kotem. Boję sie czy nie pojechali rodzinnie :mrgreen: z kotem do dziadków .gdzie kot jest uwiązany do drzewa. Albo już wyprowadzili sie.
Wiadomo gdzie mieszkaja.

cholera jasna :evil: i co teraz???

J.D.

Post » Wto sie 09, 2011 19:43 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

AnnaM potrzebna.zaraz do niej zadzwonie.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 09, 2011 20:16 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

robaczekzwierzaczek- spadasz nam z nieba! :D

Dzwoniłam właśnie do Pani Ewy- jutro pójdzie do tych ludzi i poprosi o oddanie kota.
Mam nadzieję, że nie będą robili problemu.

Jutro od razu tu napiszę jak się wszystkiego dowiem :)
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Wto sie 09, 2011 20:20 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

teraz :ok: :ok: :ok: za "odbicie" kota z niewoli!!!!!

J.D.

Post » Wto sie 09, 2011 22:11 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

To wspaniale :D Tylko transport 8O Z Otwocka do Rumi na wybrzeżu to jest problem :evil: Ja jestem niemobilna. A to wszystko wina Kociejmyszy :mrgreen:

robaczekzwierzaczek

Post » Śro sie 10, 2011 4:20 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

trzeba ogłaszać na transportowych-są wakacje to może w tamtym kierunku teraz łatwiej-w końcu ludzie jeżdżą nad nasze morze :roll:

J.D.

Post » Śro sie 10, 2011 20:55 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

Dobra już wam mówię jak sprawa wygląda:

Najpierw po południu zrobiłyśmy z Panią Ewą wywiad środowiskowy- w domu nikogo nie było, ale za to na podwórku bawiły się dzieci, które znały "dziewczynkę z czarnym kotkiem". Okazało się, że dziewczynka kilka faktów trochę sobie podkoloryzowała.

Kiedy mama dziewczynki wróciła do domu- Pani Ewa ją odwiedziła.
Ogólnie nie robiła żadnych problemów, wpuściła Panią Ewę normalnie do domu, była miła i uprzejma. W domu mają ładnie, czysto.
Kobieta zaczęła się tłumaczyć, że kotu nie dzieje się żadna krzywda, a w kuchni zamykają go tylko kiedy nikogo nie ma w domu.
Jeżeli chodzi o historię z przywiązywaniem do drzewa- to robią to dlatego, aby "nauczyć go wskakiwać na drzewa przed psami" (kiedyś psy go pogryzły, ponieważ właśnie nie potrafił uciec na drzewo- więc teraz go w ten sposób tego uczą). Wspaniały pomysł...
a kota oczywiście za nic w świecie nie oddadzą, bo go kochają i nie robią nic złego...

Cóż nam pozostaje? Obserwacja?
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Śro sie 10, 2011 20:59 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

Obserwacja.
osobiście uważam,że dzieci nie kłamia w takich sprawach. A kot wył ze strachu i Ewie wierzę.
Oby to był incydent słowny tylko.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 10, 2011 21:04 Re: DRAMAT W BLOKU- czarny kot błaga o pomoc! OTWOCK- WARSZAWA !

Coś wiadomo już o kociaku ? Denerwuję się co się z nim dzieje.

robaczekzwierzaczek

[poprzednia][następna]