(P-Ń) Olo znaleziony, pozostaje problem kotów z os Przyjazni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 15:28 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Dziewczyny, czy coś się udało????????? nie odebrałam z fb wiadomości, bo wczoraj rozwaliłam samochód....;/ troszkę mi się zeszło.... Nie wiem co DS kombinuje.....;/

ulki

Od: Wto gru 07, 2010 10:40

Post » Nie lip 17, 2011 17:02 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Ulki, zeszłyśmy caaaaałe osiedle, a musisz wiedzieć, że osiedle Przyjaźni jest gigantyczne. Wywiesiłyśmy mnóstwo ogłoszeń, bo nigdzie ich nie było. Nikt nic nie wiedział. Ja już Tobie pisałam na fejsie co sądze o ds. Według mnie, nikt tego kota nie szukał przez ostatni tydzień. Nie prawdą jest, że wieszał plakaty, że informował ludzi, w lecznicy, która jest na osiedlu przyjaźni nic nie wiedzieli. W zadnym radio nie ma informacji o zaginionym kocie, no chyba, że źle slucham radia.

Znalazłyśmy JEDEN plakat nie wywieszony przez nas o treśći: zaginął kot Olaf (w tym miejscu standardowe info) oraz (na tym samym plakacie) "poszukiwana dr. weterynarii z psem". Nie wiemy co to ma znaczyć, ale plakat dziwnej treści.

Ja Cię Ulki bardzo proszę, jak ktoś zadzwoni, że widział kota, dzwoń do mnie, nie do ds !!!

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Nie lip 17, 2011 17:29 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Dziewczyny może poproście modów o połączenie wątków.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie lip 17, 2011 17:43 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

To jest to jedyne ogłoszenie, które nie należało do nas.

Obrazek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie lip 17, 2011 17:46 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Petka pisze:Dziewczyny może poproście modów o połączenie wątków.

może poprostu poprosimy o skasowanie tego wątku na kociarni, tu jest więcej info. Ulki zgadzasz się? bo to Twój wątek jest na kociarni, więc musisz wyrazić zgodę.

Westi

Post » Nie lip 17, 2011 17:54 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

kurcze małe mam pojęcie o szukaniu kotów ale wydaje mi się,że właściciele powinni wieczorami szukać Olafa.
Przecież wystraszony kot w dzień gdzieś przycupnie ,schowa się.
Zwykle jak kot ucieknie na drugi dzień cała okolica jest oblepiona ,jest głośno o kocie i wtedy są szanse ,że uciekinier znajdzie się.
Przecież Olafa mogła zabrać do domu jakaś kociara ,( ja bym go zabrała) i może nikt nie wiedzieć ,że ktoś szuka kota skoro nawet blok był bez plakatów.
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie lip 17, 2011 18:03 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

ruda32 pisze:kurcze małe mam pojęcie o szukaniu kotów ale wydaje mi się,że właściciele powinni wieczorami szukać Olafa.
Przecież wystraszony kot w dzień gdzieś przycupnie ,schowa się.
Zwykle jak kot ucieknie na drugi dzień cała okolica jest oblepiona ,jest głośno o kocie i wtedy są szanse ,że uciekinier znajdzie się.
Przecież Olafa mogła zabrać do domu jakaś kociara ,( ja bym go zabrała) i może nikt nie wiedzieć ,że ktoś szuka kota skoro nawet blok był bez plakatów.

Teraz już plakatów jest mnóstwo, jeśli ktoś go przygarnął, to na pewno zobaczy. W drodze do domu widziałam, że z kilku plakatów oderwano już po parę karteczek z nr tel., więc jest zainteresowanie.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie lip 17, 2011 19:05 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

mieszkam na os. Przyjaźni... w 11. Plakaty widziałam ale Olafa nie...myślicie że jest możliwośc ze Olaf dołączył do grupy bezdomniaków z przyjaźni? obok 13 jest jakaś karmicielka, koty mają tam swoją budkę itd ale dzisiaj nie widziałam tam żadnego kota. Namiarów na karmicielkę niestety nie mam bo do tej pory nie udało mi sie jej zidentyfikowac, ale gdyby DS czatował pod budką to wydaje mi sie ze ta Pani w koncu wyjdzie nakarmic futrzaki i być moze coś widziała
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Nie lip 17, 2011 19:12 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Kasia9191 pisze:mieszkam na os. Przyjaźni... w 11. Plakaty widziałam ale Olafa nie...myślicie że jest możliwośc ze Olaf dołączył do grupy bezdomniaków z przyjaźni? obok 13 jest jakaś karmicielka, koty mają tam swoją budkę itd ale dzisiaj nie widziałam tam żadnego kota. Namiarów na karmicielkę niestety nie mam bo do tej pory nie udało mi sie jej zidentyfikowac, ale gdyby DS czatował pod budką to wydaje mi sie ze ta Pani w koncu wyjdzie nakarmic futrzaki i być moze coś widziała

jeżeli dołączył do grupy to zdaje się,że cała grupa byłaby zagrożona bo Olaf jest chory :(
ale to chyba dobry trop warto ,żeby ktoś to sprawdził
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie lip 17, 2011 19:28 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

no jest ryzyko niestety... ale wydaje mi sie ze to prawdopodobne ze kręci się gdzies w okolicy skoro jest tam dostęp do jedzenia, wody itd
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Nie lip 17, 2011 19:28 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

przed chwilą widziany przy Tesco !!
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie lip 17, 2011 19:33 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

szedł w strone przyjazni czy os pod lipami?
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Nie lip 17, 2011 19:36 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

ja nie wiem Uli napisała na facebooku Przed chwila dzwonila kobieta. Olafa widziano pod tesco przed chwila!
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie lip 17, 2011 19:41 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Dałam znać dalej. Jarka i Petka pojadą sprawdzić bo mają bliżej.

Następnym razem dzwońcie 889 787 929.

Ja jestem gotowa, pod telefonem do łapania, jeśli kot faktycznie tam będzie.

Tylko co z nim dalej?

Westi

Post » Nie lip 17, 2011 20:00 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

jeśli chcecie to ja jestem gotowa iśc z kimś na poszukiwania :) ale potrzebuje towarzystwa bo sama sie boje włóczyć po osiedlu :p

to mój numer : 510074147
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

[poprzednia][następna]