Adopcja drugiego kota - jakieś rady?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2011 19:17 Re: Adopcja drugiego kota - jakieś rady?

Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi; zdecydowaliśmy się przygarnąć koteczkę Maszę - jeżeli tylko jej testy na FiV i FeLV wypadną negatywnie. Czekam na wieści w tej sprawie.

Ponawiam pytanie - co z kocimi dietami, czy ktoś ma jakiś pomysł? Snorri może jeść tylko Urinary - jak ustrzec, by nie podjadał z cudzej miski? (Na pewno będzie chciał to robić, bo zdecydowanie bardziej smakuje mu normalna karma niż Urinary...)

trawiasta

Od: Czw maja 12, 2005 22:44

Post » Śro lip 13, 2011 23:35 Re: Adopcja drugiego kota - jakieś rady?

trawiasta pisze:Ponawiam pytanie - co z kocimi dietami, czy ktoś ma jakiś pomysł? Snorri może jeść tylko Urinary - jak ustrzec, by nie podjadał z cudzej miski? (Na pewno będzie chciał to robić, bo zdecydowanie bardziej smakuje mu normalna karma niż Urinary...)

Ja swoim dzielę dzienną dawkę na 3 porcje,nawet teraz kiedy jedzą już tą samą karmę:)Młodszy je tak od zawsze a seniorka bardzo szybko się do takiego systemu przyzwyczaiła :)

sunsetka

Od: Czw lip 22, 2010 11:28

Post » Czw lip 14, 2011 16:40 Re: Adopcja drugiego kota - jakieś rady?

mam nadzieję że nikomu nie będzie przeszkadzać jak bezczelnie wtrynie się w temat? :twisted:
Niedługo też będę miała drugą kociumbre i zbieram wszelkie info jak to wszystko rozwiązać - się stres lekki zaczyna :P

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Czw lip 14, 2011 17:15 Re:

...
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 7:04 przez ka_towiczanka, łącznie edytowano 1 raz
ka_towiczanka

Post » Czw lip 14, 2011 20:37 Re: Adopcja drugiego kota - jakieś rady?

Dzięki za odpowiedzi odnośnie karmienia... Dziś okazało się, że adopcja przesunie się niestety o 2 miesiące :-( Wyniki badań krwi Snorriego okazały się być złe - ilość leukocytów jest tak mała, ze wet kategorycznie odradza w tej chwili jego styk z innym kotem... :-( Snorri dostał dziś zastrzyk stymulujący układ immunologiczny (Zylexis), mamy odczekać 4 tygodnie i powtórzyć badanie krwi. Jeśli białe ciałka będą w normie, Snorri zostanie zaszczepiony. Po szczepieniu mamy odczekać miesiąc - i dopiero wówczas adoptować. Jestem maksymalnie zdołowana, zwłaszcza, że teraz - jak pisałam - mielibyśmy dużo czasu dla obu kotów :-( Oczywiście nie rezygnujemy z chęci zaadoptowania Maszy, chyba, że znajdzie się przed nami ktoś inny chętny - w końcu 2 miesiące to dużo czasu :-( A tak się cieszyłam, że będzie w domu druga kicia i że wreszcie damy Maszeńce dom :-((( Ehhhh, nic się nie układa jak powinno :-(

trawiasta

Od: Czw maja 12, 2005 22:44

Post » Pt lip 15, 2011 10:00 Re: Adopcja drugiego kota - jakieś rady?

To ja trzymam kciuki za Snorriego :ok: :ok: :ok: Zdrówka kocurowi!!!

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

[poprzednia]