OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 04, 2011 10:17 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

key_west pisze:Czy znajdzie się w Szczecinie pomoc dla maluszków? Prosimy :1luvu:

A takie duże miasto...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob cze 04, 2011 10:58 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Widzisz takie duze miasto.....A trzy lata temu jak ginęły koty na Tęczy zostałam sama z problemem ponad 70 kotów. Nie było nikogo kto by pomógł przeszukac altanki do wyburzenia. Altanki które z dnia na dzień były równane z ziemią .Altanki w których były bezbronne maleńkie kociaki. Uratowałam kociaki z Tęczy.W nocy zrywaliśmy podłogi, żeby się do nich dostać, bo nastepnego dnia juz tych altanek nie było.....Ile kociaków zginęło w tym czasie na Lotnisku nawet nie chce mysleć. Ja uratowałam stamtąd tylko kilka. Dla reszty Pomoc nie nadeszła.

Nie chce mi sie szukać tego na starym wątku, ale ktoś mi napisał, że nikt nie będzie ganiał po chaszczach w weekend i poświęcał swojego czasu na wypoczynek, do łapania jakiś dzikich kociaków.

Wystarczyłoby poświecić kilka popołudni. Dziennie chociaż dwie godzinki. Podzielić teren na sektory .Rozległy teren działek, to ponad 100h.Setki altanek.I tylko kilka dni zanim wjechał sprzęt. To rzecz nie do przeskoczenia dla jednej osoby. Tym bardziej kiedy nie zna się terenu. A o terenie Lotniska czy ilości kotów które tam są, kotek które mają kociaki nie miałam zielonego pojęcia.Te kociaki zginęły. Zginęło ich bardzo wiele i udawanie że nic się nie stało.....szkoda słów
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob cze 04, 2011 11:10 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

taizu pisze:
wiora pisze:BRADZO PROSIMY O POMOC DLA KOCIAKÓW
:(

Nie ma nikogo ze Szczecina?

taizu..............nic nie powiem ,choć swędzi mnie buzia 8)

wiora-podnoszę całą piątkę :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob cze 04, 2011 11:56 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Dziękuje Welino :1luvu:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob cze 04, 2011 11:56 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Może jest ktoś z okolic Szczecina SPOZA TOZ-u i przechowa kociaki na TDT? Bo TOZ jakoś dziwnie oślepł i oniemiał.
Nawet tydzień TDT pomoże - maluchy już uczą sie jeść i wydalać! Oczywiście DT i DS będą mile widziane :)

taizu

Post » Sob cze 04, 2011 12:06 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Napisałam już pw do Wiory.Jeśli nic się nie znajdzie, sama odchowam te kociaki. Poświecę czas, możliwości i doświadczenie. Potem znajdziemy im domki.Zamówimy ogłoszenia.Zajmę się ich adopcją.Sprawdzę czy domek jest dobry.Będę też pytać ludzi tutaj na miejscu.

iza71koty

Post » Sob cze 04, 2011 12:16 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Te kociaki muszą przeżyć.Jeśli jest Ktoś kto może Pomóc Zapraszam Gorąco.

iza71koty

Post » Sob cze 04, 2011 12:25 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Jeśli kotki będą już w stanie szukać domków, to ja mogłabym kilka ogłoszeń powstawiać gdzieś, jakby było to potrzebne...

Lilia15

Od: Wto kwi 26, 2011 17:59

Post » Sob cze 04, 2011 12:27 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Dobrze Kochana :D

iza71koty

Post » Sob cze 04, 2011 12:32 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

iza71koty pisze:Widzisz takie duze miasto.....A trzy lata temu jak ginęły koty na Tęczy zostałam sama z problemem ponad 70 kotów. Nie było nikogo kto by pomógł przeszukac altanki do wyburzenia. Altanki które z dnia na dzień były równane z ziemią .Altanki w których były bezbronne maleńkie kociaki. Uratowałam kociaki z Tęczy.W nocy zrywaliśmy podłogi, żeby się do nich dostać, bo nastepnego dnia juz tych altanek nie było.....Ile kociaków zginęło w tym czasie na Lotnisku nawet nie chce mysleć. Ja uratowałam stamtąd tylko kilka. Dla reszty Pomoc nie nadeszła.

Nie chce mi sie szukać tego na starym wątku, ale ktoś mi napisał, że nikt nie będzie ganiał po chaszczach w weekend i poświęcał swojego czasu na wypoczynek, do łapania jakiś dzikich kociaków.

Wystarczyłoby poświecić kilka popołudni. Dziennie chociaż dwie godzinki. Podzielić teren na sektory .Rozległy teren działek, to ponad 100h.Setki altanek.I tylko kilka dni zanim wjechał sprzęt. To rzecz nie do przeskoczenia dla jednej osoby. Tym bardziej kiedy nie zna się terenu. A o terenie Lotniska czy ilości kotów które tam są, kotek które mają kociaki nie miałam zielonego pojęcia.Te kociaki zginęły. Zginęło ich bardzo wiele i udawanie że nic się nie stało.....szkoda słów
Brakuje mi słów ,zawsze myślałam ,ze znieczulica panuje głównie na wsi czyli u nas Warmia i Mazury ,Podlaskie .Niestety w innych regionach też,wiem jak ciężko działać w pojedynkę. Trzymam kciuki za kotki i za Was.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob cze 04, 2011 12:40 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Dziękuję Horacy7. :D Ja bym to nazwała inaczej.....

iza71koty

Post » Sob cze 04, 2011 19:52 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Hopamy na góre :kotek:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob cze 04, 2011 21:05 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Małe kociaczki w Szczecinie potrzebują przynajmniej TDT

taizu

Post » Nie cze 05, 2011 6:58 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Hopsa maluszki. :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie cze 05, 2011 12:16 Re: OSIEROCONE Maluszki PILNIE szukają DT/DS-SZCZECIN/OKOLICE

Posiedziałam dzisiaj z sierotkami troche dłużej. Posprzątaliśmy. Zmieniliśmy posłanko. Wczoraj dostałam dla kociaczków poduchę z pierza. Dzisiaj im zawiozłam na działke. Zawiozłam też misiaczkowy bezrękawnik, żeby mogły się wtulić, niczym w mamę.
Dzisiaj nie były mocno głodne. Przywitały mnie trzy ładne kupki. Odsiusiałam, umyłam pupki, dwa kociaczki maja zakraplane oczy i dzisiaj dostały antybiotyk.

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

[poprzednia][następna]