W-wa, własny noworodek i 7-dniowe kocięta – Proszę POMÓŻCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 21:08 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

serotoninka pisze:Skoro kociaki za chwilę zaczną same jeść to moim zdaniem wiezienie ich na drugi koniec Polski do kotki, która nie wiadomo czy je przyjmie jest bez sensu. Podróż jest obciążeniem, kontakt kociąt z innymi kociętami również, trzeba rozważyć za i przeciw.

I Uns nie obraź się... Ale czy Twoi rodzice zaangażowaliby sie w sprawę? Bo wszystko fajnie, gdy kotka przyjmie kocięta i będą one zdrowe. A jeśli nie? Kto by je karmił co dwie godziny? Masz 15 lat i wielkie serducho - super. No ale przecież chodzisz do szkoły... A może się zdarzyć konieczność wizyt u weta itd.

Zgodzę się. Taka podróż to stres nie tylko dla samych kociąt, ale i dla osoby przewożącej, w końcu to cztery kociaki, nie jeden. Jak narobią wrzasku, ktoś może mieć problemy. Ja bym na razie się wstrzymała z takim posunięciem, może uda nam się znaleźć kogoś bliżej, na miejscu, kogoś kto poświęci im czas. Uns, masz 15 lat, chodzisz do szkoły - jak wyobrażasz sobie karmienie ich co 3 godziny, masowanie i ogólną opiekę?

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Pon maja 30, 2011 21:48 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

Może tak...jestem chłopakiem, o. ; )
Co do sedna sprawy: rodzice angażują się w sprawy typowo "kocie", pomagają mi. A to że kotka przyjęłaby małe, jest niemal pewne: sama straciła swój miot z niewyjaśnionych przyczyn, a gdy ja znalazłem trzy kociaki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=128306&p=7526667#p7526667 to je przygarnęła bez najmniejszego ale - ma bardzo silny instynkt macierzyński, gdy widzi małe sąsiadów sama do nich podchodzi i jest chętna do karmienia. :D Cudny kot! Oczywiście, wszystko zależy od Asi, liczy się przede wszystkim dobro zwierząt. :ok:
06.09.2011 r. - Malinko, nigdy Cię nie zapomnę [*].

Uns

Od: Sob maja 28, 2011 21:00

Post » Wto maja 31, 2011 4:23 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

UNS, jestem pod wrażeniem Twojej dobrej woli i chęci pomocy :1luvu:

Jednak w tym przypadku ja też uważam, że transport tak małych kociaków 6 czy 7 godzin w upale, jest dla nich bardzo niebezpieczny. Stres i gorąco mogłyby spowodować ujawnienie się jakichś wirusówek.

No i mimo wszystko, naprawdę NIE jest powiedziane, ze kotka przyjmie akurat te maluszki, nawet, jeśli przyjęła poprzednie. Zawsze istnieje takie ryzyko, zwierzete kierują się zasadami niezrozumiałymi dla nas. I co wtedy? Czy będziecie w stanie zapewnić maluszkom karmienie i masowanie brzuszków co 3 godz.?

Asiaplasun, nie poddawaj się, może uda się znaleźć opiekunkę/ karmiącą kotkę w Warszawie lub okolicach?! MOżesz zmienić tytuł wątku na bardziej jednoznaczny typu: Kocia Mamka/ KARMIĄCA KOTKA PILNE WARSZAWA!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto maja 31, 2011 7:31 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

kurka wodna mać. Jestem zdesperowana. Nie kąpałam się od soboty rano. Nie myłam synka od soboty rano. A wiecie jak to jest nie myć dziecka 3 dni, ktore ulewa za uszy i za szyje? Dziecko je co 1,5 h, one powinny co 3 h. Maz po pracy przygotowuje mi jesc (tak tak, ja tez musze jesc) albo odsikuje kotki. Nie mam juz pieluch czystych, kotki jadly dzis w nocy o 1 potem o 7 rano. Tak wiec u mnie zdechna tylko ze wolniej niz w tych krzakach. Dzis wazylam kotke, nie przybrala na wadze. Nawet na paluch nie mam jak pojechac aby je oddac. Posty moge pisac jedna reka tylko wtedy, gdy synek ssie.
Nie moge ich trzymac bo to nadludzki wysilek. Jesli nie znajdzie sie osoba, ktora je zabieze, dzis poznym wieczorem wynosze je i ich wyprawke na czyjes podworko. Ale nie wiem czy trafia na kogos dobrego.

asiaplasun

Od: Czw maja 10, 2007 15:50

Post » Wto maja 31, 2011 7:44 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

A jak rozm,owy z chętną kociarą? Nie pomoże Ci? :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto maja 31, 2011 7:45 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

alix76 pisze:A jak rozm,owy z chętną kociarą? Nie pomoże Ci? :(

niestety nie

asiaplasun

Post » Wto maja 31, 2011 7:46 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

Zmień tytuł na bardziej alarmujący ... skoro nie dajesz rady, to może lepiej wysłać je do Uns - na Paluchu albo w krzakach w zasadzie na pewno zginą.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto maja 31, 2011 8:42 Re: W-wa, własny noworodek i 7-dniowe kocięta – Proszę POMÓŻCIE

Błagam, zabierzcie je, nie daję rady

asiaplasun

Post » Wto maja 31, 2011 8:45 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

asiaplasun pisze:Moje lada dzień zaczną jeść z miski. Pokryję koszty odchowu do momentu adopcji przez domki właściwe.
Proszę...

Asiu, proszę o odpowiedź na pytanie: czy podejmiesz się pełnego finansowania opieki nad kociętami - koszt odchowania jednego do wieku adopcyjnego to minimum 200 zł (mixol, szczepienia, potem stałe jedzenie). oczywiście rozumiem przez to nie tylko bezpośrednie przekazanie pieniędzy, ale np. organizację bazarków, cegiełek itp.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto maja 31, 2011 8:49 Re: 4 malutkie kocięta-niemowlaki - potrzebują opieki Warszawa

jopop pisze:
asiaplasun pisze:Moje lada dzień zaczną jeść z miski. Pokryję koszty odchowu do momentu adopcji przez domki właściwe.
Proszę...

Asiu, proszę o odpowiedź na pytanie: czy podejmiesz się pełnego finansowania opieki nad kociętami - koszt odchowania jednego do wieku adopcyjnego to minimum 200 zł (mixol, szczepienia, potem stałe jedzenie). oczywiście rozumiem przez to nie tylko bezpośrednie przekazanie pieniędzy, ale np. organizację bazarków, cegiełek itp.

tak, tak, tak
Sama szyje na maszynie wiec bazarki bede robila non stop. Bede oglaszala, placila, placila, placila.

asiaplasun

Post » Wto maja 31, 2011 8:51 Re: W-wa, własny noworodek i 7-dniowe kocięta – Proszę POMÓŻCIE

to zorganizuj im transport dziś PO 18-ej do mnie, Klaudyny.

ja wychodzę teraz z domu na parę godzin.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto maja 31, 2011 9:02 Re: W-wa, własny noworodek i 7-dniowe kocięta – Proszę POMÓŻCIE

jopop, bardzo Ci dziekuje. Maz je dzis przywiezie do Ciebie, podaj mi prosze adres. Wyslij mi nr konta, od razu przeleje 400 zl na start. Bardzo Ci dziekuje

Przepraszam za ten szantaż o ulicy, sama bym szybciej z wyczerpania umarła niż skazała na śmierć niewinne kociątka.
Jeszcze raz dziękuję, bałam się że stracę mleko bo to dla mnie bardzo stresująca sytuacja. Mój synek dostał biegunki, mam nadzieję, że niczym go nie zaraziłam od kotków, że on po prostu wyczuł mój stres. Dziś wieczorem odetchnę i może wszystko wróci do normy

asiaplasun

Post » Wto maja 31, 2011 9:47 Re: W-wa, własny noworodek i 7-dniowe kocięta – Proszę POMÓŻCIE

Jakby trzeba było coś dorzucić piszcie PW, jakiś przelew mały zrobię...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto maja 31, 2011 10:00 Re: W-wa, własny noworodek i 7-dniowe kocięta – Proszę POMÓŻCIE

Dane Fundacji JOKOT:
ADRES: ul. Klaudyny 38 m 75,
01-684 Warszawa

KONTO:
60 1020 1026 0000 1402 0182 0927

Jopop prosi o przywiezienie kociaków na adres Fundacji.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto maja 31, 2011 10:11 Re: W-wa, własny noworodek i 7-dniowe kocięta – Proszę POMÓŻCIE

Ok, beda na Klaudyny
Przelew zrobilam, bedzie ewnie dzis na koncie
Po stokroc dziekuje

asiaplasun

[poprzednia][następna]