Koty z ul. Batorego, 11 wysterylizowanych! TYCHY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2011 17:40 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

Ciekawa jestem, jak dziewczynom poszło. :?:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Sob maja 14, 2011 9:54 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

byłysmy wczoraj z Kociarą82 w firmie, dostałysmy klucz do piwnicy - kociaków malutkich tam nie było, ale był tam ten bury i jeden młody czarny kot, najpierw z ciekawości wylazły a potem uciekły :)

ludzie z firmy zgadzają się na opiekę po sterylizacji jak im damy klatkę na kota do postawienia w piwnicy, ale co do samego łapania i wożenia do weta mają tak słomiany zapał - że to by trzeba robic za nich

w poniedziałek znowu maja do mnie dzwonić, bo znowu nie było tej kobiety która zajmuje się kotami

no i można coś planować - bedziemy pisać o łapankach wcześniej, więc wszyscy chetni mile widziani - może się z caldien poznamy :)

te 4 koty 5 miesięczne to trochę za wcześnie chyba na sterylkę, takie to chude :( zadzwonię do schroniska czy by jednego nie wzieli - jak dadzą radę oswoić to może byłoby to wyjście, bo wiadomo że jak dzikie to nie ma sensu żeby w schronisku zamknięte siedziały
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Sob maja 14, 2011 9:56 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

no i może z naszej współpracy te koty bedą lepiej karmione, bo na razie to tam nawet suchej karmy nie ma a wodę im nosi p. Rudawska o lasce :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Sob maja 14, 2011 11:23 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

No to wstępnie już coś wiadomo - poczekamy jeszcze do poniedziałku może ta kobieta coś więcej pomoże i będzie trzeba się zorganizować.

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Sob maja 14, 2011 11:35 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

czasem i 5cio miesieczne sie ciacha... ja bym skonsultowala to z dobrym wetem :) Bo zdarza sie, ze w tym wieku kocieta sa juz na tyle "dorosle" by moc je ciachnac.
W zasadzie golym okiem nawet ciezko byloby ew.kocieta dostrzec. Miauczenia nie slyszalysmy, ale to nie daje 100% tak naprawde, ze kociat nie ma, bo jak kocica jest z malymi albo w poblizu to zwykle male sa cicho jak myszy pod miotla. Natomiast ciezko cokolwiek tam bedzie dostrzec, bo ta piwnica to istna graciarnia... koty sie moga zabunkrowac gdzies za szafami, starymi meblami... :roll:
mysle, ze male, zwlaszcza tego ciekawskiego moze da sie oswoic :ok: dlatego, ze ten ciekawski dosc blisko czlowieka potrafi podejsc, nawet wczoraj, kiedy wracalam ok.22:30-23 z pracy i przechodzilam kolo tego budynku, to jeden kociak chyba wlasnie ten "pan ciekawski" siedzial sobie na murku, uciekl dopiero kiedy bylam juz obok niego, choc wogole nie zwrocilam na niego uwagi, nie zauwazylam go wczesniej. Gdyby byl bardzo dziki zwial by dawno slyszac kroki zblizajacego sie w jego strone czlowieka. Dlatego sadze, ze przynajmniej w jego przypadku jest szansa na oswojenie lub raczej moze doswojenie... podejrzewam, ze reszta moze byc dzika, bo zwiewaja przed czlowiekiem w panice.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob maja 14, 2011 15:32 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

Dobrze by było tym małolatom domki poznajdywać - że nie wspomnę o DT żeby się trochę oswoiły z człowiekiem - na tę chwilę to chyba człowiek kojarzy im się z samym złem, więc ta "dzikość" ratuje im życie - ale nie ma co gdybać - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

JOMA

Post » Nie maja 15, 2011 13:53 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

nie znam obecnie nikogo, kto bylby w stanie przygarnac choc jednego kociaka. Wszyscy zakoceni na maksa. :roll: ale masz racje z tym DT, to znacznie wieksza szansa niz schron...

Kociara82

Post » Pon maja 16, 2011 6:35 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

zobaczymy czy dzisiaj zadzownią :wink:

ja w tym tygodniu mam trochę mało czasu, ale jedną łapankę może da się zorganizować

w przyszłym już mam więcej, bo 2 koty w sobote zawozimy do Warszawy i jeszcze w środę jadą do weta

DT dla tych bidulów nie mamy, więc albo schronisko albo ciachanie
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 16, 2011 7:28 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

tak wygląda piwnica, gdzie możemy umieścić klatkę

to jest korytarz zaraz jak się wchodzi, jedno pomieszczenie jest na wprost, a po bokach są po dwa pomieszczenia z tymi otwartymi okienkami

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 16, 2011 11:15 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

szczerze mowiac jak zadzwonia to bedzie cud... :roll:

Kociara82

Post » Pon maja 16, 2011 11:18 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

Kociara82 pisze:szczerze mowiac jak zadzwonia to bedzie cud... :roll:

dokładnie, telefon milczy :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 16, 2011 11:21 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

ja nie mam czasu teraz zeby tam podejsc, za chwilke wychodze... ech... :roll:

Kociara82

Post » Pon maja 16, 2011 13:08 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

Piwnica, jak piwnica - grunt że miejsce na klatkę jest i okienka pootwierane.

A ta kobieta to jakaś decyzyjna jest ? bo na zainteresowaną to tak raczej nie wygląda. Ja bym na skrzydłach poleciała jakby mi ktoś chciał moje problemy porozwiązywać i jeszcze za darmo ! - może zacząć się z tymi facetami dogadywać ? - no ale skoro umówiona dziś na tel to poczekajmy.

JOMA

Post » Pon maja 16, 2011 13:48 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

ona podobno BARDZIEJ kotami jest zainteresowana

bo tak to nie sprzeciwiają sie postawieniu klatki, to są tacy ludzie, że jak im wstawimy klatkę z kotem to już chyba jeść dadzą - ale to trzeba będzie sprawdzać...
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 16, 2011 19:50 Re: Banda kotów z ul. Budowlanych TYCHY! Pomoc potrzebna!

i co? odezwali sie?

Kociara82

[poprzednia][następna]