WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 10, 2011 14:10 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Nr ewidencyjny kota?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto maja 10, 2011 14:12 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

PrzemekK pisze:Już jestem online - proszę o odpowiedź na pytania:

1. W jakich godzinach można wejść do schroniska?
Mogę być w Szczytnie jutro najwcześniej ok.16-tej sam, z żonką nie wcześniej niż o 18-tej.

2. Rozważamy ewentualne zabranie kota od razu do Olsztyna, zrobienie badań tutaj i wywiezienie w piątek do Wa-wy. Oczywiście przy optymistycznym założeniu, że jest zdrowa. Jeżeli nie, co dalej z kotą? Sami mamy koty, możemy ją chwilę potrzymać w łazience, ale jak długo? Ktoś zna jakąkolwiek historię chorób w szczycieńskim schronie?

3. Jeśli wszystko będzie dobrze, czy DT może ją w piątek wieczorem odebrać gdzieś z centrum stolicy?

Hop!
Bardzo pilne!

Edit: Czy schron wypozyczy transporterek?
Czy trzeba miec wlasny?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto maja 10, 2011 15:00 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

:?:

Dorota

Post » Wto maja 10, 2011 15:42 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Marzenia11 pisze:JEST DT DLA TEJ KOTKI :!: W Warszawie. Ale potrzebne są badania KTÓRE DT FINANSUJE - chodzi o morfologię i biochemię (nerki, wątroba) oraz testy fiv i felv. W dt jest kotka ktora otwiera każde drzwi więc nie realna jest izolacja koteńki.[/color][/b]

Szukam osoby, ze Szczytna lub okolic, z Olsztyna, ktora pojedzie do schronu i weźmie kotę na badania krwi do weta!!! To dla tej kotki naprawdę jedyna szansa.
Pieniądze na badania już są.

Masz kontakt z tym domem?
Nr ewidencyjny kota?

To, co Przemek zaproponowal, to wielka szansa.
Druga sie nie trafi.

Dorota

Post » Wto maja 10, 2011 15:49 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Daj Marzeni czas na zajrzenie tu pod wieczór. Na pewno nie zapomniała wątku, po prostu teraz nie ma jej przy miau - nie każdy jest tu cały czas ;)
Na pewno Marzenia skorzysta :)

1. Godziny spisane ze strony schronu: Schronisko dla zwierząt w Szczytnie jest czynne dla odwiedzających siedem dni w tygodniu
od poniedziałku do piątku w godz. 7.00-15.00
sobota i niedziela w godz. 7.00 -14.00
Więc tu widzę najwiekszy problem :/ Może trzeba by zadzwonić i wyjaśnić sytuację i poprosić o dłuższe otwarcie tego jednego dnia? Tel. 694-497-374

2. Przetrzymanie byłoby super :ok: Jeśli nie ma FIV i FelV - jedzie w piątek z żoną, to byłoby super. Jeśli coś wyjdzie w badaniu - mamy cały czwartek na podjęcie decyzji...

3. Na pewno DT może odebrać.

Schron nie pożycza transporterków.

Co do numerka - one tam nie są nijak ewidencjonowane, kota można dostać na twarz nawet :/
Trzeba opatrzyć się z kicią i wejść właśnie po nią.
To już Marzenia będzie wiedziała, czy są tam inne podobne - ale obstawiam, że tak smutna jest tylko ta...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto maja 10, 2011 15:50 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

:ok: :ok: za smutna slicznotke :(
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto maja 10, 2011 15:56 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Spokojnie, dzisiaj do wieczora coś ustalimy.

Transporter nam niepotrzebny, mamy swoich dostatek ;)

PrzemekK

Od: Sob gru 09, 2006 19:56

Post » Wto maja 10, 2011 15:57 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

PrzemekK pisze:Spokojnie, dzisiaj do wieczora coś ustalimy.

Transporter nam niepotrzebny, mamy swoich dostatek ;)

Oki.
W razie potrzeby moge jutro z Toba pojechac.
Nie wiem, czy rozmawiac z Prof., ktory otacza opieka
wet. schron.

Dorota

Post » Wto maja 10, 2011 16:10 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Jestem u smarti - właśnie wróciłyśmy od weta i rozpakowałyśmy koty.
Zabieram się za czytanie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 10, 2011 16:18 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Super! :D

Wychodze na jakies 2-3 godz.

Wieczorem jestem online.

Moj tel. znaja horacy7 i Przemek.

Dorota

Post » Wto maja 10, 2011 16:20 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Konsultujemy się :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto maja 10, 2011 16:21 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

meksykanka pisze:Konsultujemy się :kotek:

Mam wrażenie że znowu zapadają jakieś ważne decyzje o których nie mam pojęcia :wink: :mrgreen: :1luvu:

Adam
aburacze

Post » Wto maja 10, 2011 16:31 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Nie mogę się na razie skontaktować z dt - jest w pracy, jak tylko się czegoś dowiem to się odezwe. Chodzi oczywiście o kwestie wyjazdu zakladajac ze kicia ma ujemne testy. Gorzej - jak beda dodatnie - moze z tego wlasnie powodu warto pbrac jej krew na miejscu w schronie? Chyba ze cos wymyślimy jeszcze na tę opcję.
To znaczy ja mysle na pewno ale na razie to sa mgliste mysli - a scislej: musze ugadac z dt.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 10, 2011 16:31 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Pomyślcie tez o Brysiu - może dałoby się i jemu pobrać krew na PCR na białaczkę? Albo choć zrobić powtórkę paskowego na białaczkę (tylko nie wiem czy jest sens badać znów na pasku).

EDIT: Pytanie ile kosztuje taki PCR na FeLV i czy zdążymy zebrać kasę do tego czasu :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 10, 2011 16:40 Re: SZCZYTNO -UMIERA NA OCZACH LUDZI!!! Jest dt,$-kto zrobi bad?

Oczywiście możemy pobrać krew i Brysiowi, jeśli ktoś za badanie zapłaci (nie stać nas zbytnio...).

Jeżeli mamy pobierać krew na miejscu, to Moja Żona musi jechać - czyli nie będziemy wcześniej niż o 18-tej. To też przy optymistycznym założeniu, że skończy pracę planowo o 17-tej. Co zdarza się... właściwie nigdy... :) Teraz jeszcze nie wróciła.

PrzemekK

Od: Sob gru 09, 2006 19:56

[poprzednia][następna]