Szenila pisze:MonaKicia pisze:Dzięki za odpowiedź. A jakie są koszty interferonu i dawkowanie? tzn ile go kupić? Jak gadałam z wetką to powiedziała, że koci jest lepszy niż ludzki i że trzeba by było sprowadzić z hurtowni. Jaki podajecie - koci czy ludzki?
Pytając o statystyki miałam na myśli, że głównie wypowiadają się zwolennicy i zwycięzcy w walce z chorobą. A może jakies doświadczenia negatywne - może ktoś stosował i nie zadziałal- interesuje mnie tez druga strona medalu.
.
Podajemy głównie ludzki, ale w dawkach większych niż ogólnie przyjęto. Czasem też koci cykloferon, rosyjski. Jest tańszy niż koci kupowany w Polsce, a chyba mocniejszy. Dawkowanie zależy od rodzaju interferonu, a najtańszy jest ludzki.
Druga strona medalu owszem, jest. Koty umierają, kiedy leczenie- jakiekolwiek przychodzi za późno lub organizm jest zbyt słaby. Mam wymienic koty które mimo stosowania interferonu umarły i na co?
W każdy razie, interferon na pewno nie zaszkodzi kotu.
Dzięki za odpowiedź. Nie, nie potrzeba wymieniac kotów, które umarły mimo stosowania. Wnioskuję, że umierają tak jak napisałaś - "kiedy leczenie- jakiekolwiek przychodzi za późno lub organizm jest zbyt słaby". Z tego co wiem w początkowej fazie zamiast interferonu może być tez to co aktualnie kot przyjmuje czyli Zylexis, bo działanie ma takie samo, a nawet może ciut silniejsze. Interferon chyba przyjmuje się w dłuższych okresach czasu, przy dłużej trwającej terapii. Czy się mylę?