Miau Adopcje(11 do adopcji, 3 z budek, 3 rezyd.+TIGRA)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 9:32 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Bardzo sie cieszę, że Szymcia i Agnes dostaną swoją szansę. Trzymam kciuki :ok: aby sie szybko zadomowiły i podbiły serca nowej opiekunki.
Sabina wielkie dzieki za wsparcie mnie w moim mozolnym i czasem nieudolnym szukaniu domków dla lisków :D

Jesli Calineczka (mały 5 miesieczny lisek) trafi do dt do Przywidza, to skontaktuje sie z jej opiekunką i postaram się odwiedzić i wspomóc w szukaniu domku stałego (dalsze ogłoszenia ).

Pozdrawiam poświatecznie Ciebie i wszystkie osoby, które mi i liskom kibicują;-)
Kciuki tez przydadzą się Twoim futerkom :ok: :ok: :ok:
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Czw kwi 28, 2011 7:17 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Sabina,
czy Lisiarki sa juz w Owczarni?
czy mozna zdjać je z ogłoszeń?
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt kwi 29, 2011 7:04 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Lisiarki mają nowy domek~!
hip hip hurra!
Obrazek

maria_kania

Post » Pt kwi 29, 2011 7:43 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

:D :ryk: :D
Obrazek

aya13

Post » Sob kwi 30, 2011 20:04 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

:D
Obrazek

maria_kania

Post » Sob kwi 30, 2011 20:29 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Jak to się mówi "pierwsze koty za płoty"...to dwie pierwsze wyadoptowane lisiarki;-) Dzięki Sabina;-))
Zostało nadal 45;-))) Wszystkie (prawie) mają marne szanse bo kłopoty skórne są tu normą. Szkoda bo są tu takie oswojone i piekne młode słodziaki.

Ja dziś mam zabawe z kolejnym liskiem -Łapką, który rankiem przyjechał od Kasprzyków (dziękuje za opiekę )tuż przed okazaniem potencjalnej opiekunce dostała pierwszą ruję- szaleństwo w kawalerce, wkurzona na maxa rezydentka ! Nie wiem czy zatyczki do uszu kupić sobie, czy kotce Zuzi, która chyba małą zje na śniadanie;-)
Łapka tez prawie trafiła do Sabiny, mam nadzieje ze i mi uda się sprawnie znaleźć jej dobry domek! Poki co trzeba lecieć szybko na sterylke!

pzdr
Obrazek

aya13

Post » Nie maja 01, 2011 16:32 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

do góry!
Obrazek

maria_kania

Post » Pon maja 02, 2011 18:59 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Zauważyłam, że tutaj nie dzieje się ostatnio zbyt dużo. Pomyślałam więc, że podzielę się swoimi doświadczeniami z Zoi. Kicia zaczęła wychodzić spod łóżka. Oczywiście nadal najwięcej czasu spędza pod nim, ale nie leży już w samym kąciku tylko zaraz przy krawędzi, więc już nie trzeba leżeć plackiem żeby się do niej dostać. W kącik idzie tylko jak ja robię się zbyt natrętna, a ona chce mieć święty spokój. No i jak uruchomiony jest odkurzacz albo mikser – strasznie się boi tego typu hałasów. Uwielbia za to siedzieć na parapecie i obserwować świat. Miała ostatnio drobne rewelacje żołądkowe, które na szczęście szybko minęły. Ze względu na te rewelacje była na diecie i nie jadła zbyt dużo. Wczoraj zaprotestowała najprawdopodobniej z tego właśnie powodu i zostawiła nam podwójną niespodziankę na nowiusieńkim dywanie. Dywan jakoś przetrwał tę próbę, a Zoi dostała to, czego chciała, czyli dodatkowe jeść. Dzisiaj, przy zwiększonej dawce kurczaka i suchej karmy, Zoi to zupełnie inny kot. Od razu zadowolona, rozbawiona i doskonale wie, gdzie kuwetka stoi. Zoi przez ostatnich kilka dni jadła głównie gotowaną pierś z kurczaka i przekonaliśmy się, że dla kurczaka zrobi prawie wszystko. Za suchą karmą tak nie szaleje. Teraz jak tylko idę do kuchni to biegnie zaraz za mną i sprawdza czy będę robić coś dla niej. Poza tym bawiłyśmy się już w ‘złap sznurek’ (bo mimo wszystkich zabawek, jakie ma, chce się bawić tylko sznurkiem od mojej bluzy, na której śpi) i w ‘gdzie jest kurczak’ (jakoś nie umiała zrozumieć, że jak kładę kawałek na fotelu to nie spadnie na podłogę przez nieistniejącą dziurę i uparcie szukała pod fotelem). Kiedy się bawi wygląda jak malutki kociak, takie jej się słodkie oczka robią. Zaczęła też bawić się drapakiem. Co prawda nie drapie drążka do tego przeznaczonego tylko plusz, ale przynajmniej zainteresowanie przedmiotem jest. Kicia dzisiaj zdobyła moje serce jak przyszła na zawołanie (bo i to już potrafi, przychodzi po kawałeczek karmy z ręki), ale jak się okazało nie chciała ode mnie z ręki karmy, tylko zaczęła się ocierać i zapraszać do głaskania. Zacznę niedługo pisać ogłoszenia, ale jakoś ciężko będzie mi się z nią rozstać.
Kilka zdjęć (pierwszy raz wklejam, mam nadzieję, że dobrze)

"za oknem ciągle te same gołębie i mewy...":
Obrazek

"no przecież czuję, że kurczak już jest..":
Obrazek

"co? zdjęcie? jak się drapię??":
Obrazek

kto pierwszy mrugnie?:
Obrazek

"pogłaszczesz czy tylko będziesz zdjęcia robić?":
Obrazek

*maria_kania - bardzo Ci dziękuję za wszelką pomoc, tą związaną z Zoi i tą przy forum, jestem naprawdę wdzięczna :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Pon maja 02, 2011 19:06 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Zoi jest przecudna.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon maja 02, 2011 20:15 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Cieszę się że kicia z każdym dniem coraz to fajniejsza, przymilasta itd...
Zoi wypiekniała u Ciebie bardzo, a moze jednak mogła by u Was zostać? wiem wiem... ale w sercu mam maleńką nadzieje, nie idzie jej nie kochać... w końcu odnajdzie kuwete na 100% i bedzie z miłoscią patrzeć na Was jak moje koty... ja mam zakaz na 4-go rezydenta.. ehh
będziemy w kontakcie pozdrawiam,
p.s. pomogę Ci Kasia szukac dla niej domu jeśli tak zdecydujesz...
do usłyszenia
Obrazek

maria_kania

Post » Pon maja 02, 2011 21:08 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Trochę nawet bym chciała ją sobie zatrzymać bo się do niej przyzwyczaiłam, ale to by oznaczało, że w najbliższym czasie już żadnego kota na dt nie wezmę (zasada jednego kota w tym domu jest nieodwoływalna, a nawet o Zoi mam pytania jak długo będzie i nie wiem jak je rozumieć.. :( a to nawet nie chodzi o właścicieli mieszkania tylko przyszłego szwagra, z którym mieszkamy, on raczej zwierząt nie lubi) Ale jak już będę szukać jej domku to postaram się w pierwszej kolejności jakoś w rodzinie albo wśród znajomych to mi będzie łatwiej, może jej też. Boję się trochę, że ona źle na kolejną zmianę zareaguje.. A to jest taka kochana kicia i ma takie piękne oczy :) Szkoda by było ją stresować..
Dzisiaj jak ją z kuchni-salonu wołałam to poleciała pod fotel kurczaka szukać.. Coś jej się mocno zakodowało w czasie tej naszej zabawy.. :)

Mi samej Zoi się wydaje śliczniejsza z każdym dniem :) jeszcze ją troszkę ugrubimy bo jej kosteczki widać i będzie kanapowiec jak znalazł..
No i jeszcze przydałoby się jej pazurki niektóre podciąć bo jej się zachaczają o wszystkie możliwe materiały. Jak chodzi to tak śmiesznie stuka na trzy (bo w czwartej łapce krótkie są). Ja nigdy nie podcinałam i nie wiem czy potrafię więc przyda mi się przy tym pomoc. Może ją zwyczajnie do weterynarza zabrać na podcinanie?..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Śro maja 04, 2011 22:37 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

ja pieknie obcinam kotom pazury, ale raczej nie mam szans pojechac w tym celu na żabiankę :?
bardzo dziekuje za wieści, milczałam, bo najpierw kongo było u mnie w święta, potem w majówki. to piekna i madra kitka. dom jej się należy najlepszy na świecie :) a ja mam blixniaka ZOI- to kotek kuba od sabiny z obłuża, te same barwy- tylko mega otwarty i bez zębisków :wink: heheh podleczymy go kilka dni i będzie jak nowy :ok: za kilka dni fotki. maria dziękuje ci strasznie za ogłoszenia, bez ciebie nie dałabym sobie rady- jestes wielka :piwa:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro maja 04, 2011 22:44 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

no i potwierdzam agnes i szymcia są w kocim raju :) :D
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw maja 05, 2011 6:17 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Rka co do pazurek Zoi bez problemu pomogę, kwestia tylko wpasowania sie terminy ;-)
pogadam dzis z Pawłem kiedy mu pasuje, nie pomyślałam o tym ;-)
kwestia złapania Zoi i na chwile przytrzymania ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Pt maja 06, 2011 7:03 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Szukamy domków cały czas!
sprawa pilna!
Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]