Które karmy są najlepsze?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 17:11 Re: Które karmy są najlepsze?

małetęsknoty pisze:Tzn. z mokrych to dostaje Animondę zazwyczaj. I z mokrym nie ma u niej problemu. Tylko czasem gardzi mięsem po prostu :)

u moich po animondzie był rzyg 8O
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob mar 19, 2011 17:14 Re: Które karmy są najlepsze?

Moja bardzo chętnie je Animondę Carny Kitten, fajny skład ma a i nie jest droga.

małetęsknoty

Od: Czw sie 19, 2010 13:18

Post » Sob mar 19, 2011 17:15 Re: Które karmy są najlepsze?

małetęsknoty pisze:Moja bardzo chętnie je Animondę Carny Kitten, fajny skład ma a i nie jest droga.

dokładnie po tej był rzyg :D

kotx2

Post » Sob mar 19, 2011 17:16 Re: Które karmy są najlepsze?

Carny rzeczywiście super jest,ale przy trzech facetach taniej surowe mięcho wychodzi :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob mar 19, 2011 17:19 Re: Które karmy są najlepsze?

kotx2 pisze:
małetęsknoty pisze:Moja bardzo chętnie je Animondę Carny Kitten, fajny skład ma a i nie jest droga.

dokładnie po tej był rzyg :D

No cóż, jak widać każdy kot lubi coś innego. Daję jeszcze Gourmet puszki i saszetki. Czasem Perfect Fit junior, nie jest za specjalna, ale kot uwielbia ;)

małetęsknoty

Post » Sob mar 19, 2011 17:20 Re: Które karmy są najlepsze?

zgadza sie :kotek:

kotx2

Post » Sob mar 19, 2011 19:09 Re: Które karmy są najlepsze?

Dałam mojej kici pół garstki Hillsa suchego, bo tak mi wąchała paczki. Mam nadzieję, że żadnych problemów nie będzie.

małetęsknoty

Post » Sob mar 19, 2011 19:22 Re: Które karmy są najlepsze?

małetęsknoty pisze:Dałam mojej kici pół garstki Hillsa suchego, bo tak mi wąchała paczki. Mam nadzieję, że żadnych problemów nie będzie.

Odrobina nie zaszkodzi :lol:
Tylko te pół garstki i nic więcej :oops: Nie daj się zwieść kocicy :ryk:
MIKUŚ

Post » Sob mar 19, 2011 21:12 Re: Które karmy są najlepsze?

Koszmaria pisze:podroby dawaj nieczęsto,najwyżej raz na tydzień,tyczy się wszystkich,to raczej powinien być dodatek smakowy :wink:

moje koty lubią galaretkę,sosy,więc im mieszam saszetki z surowym,te arie operowe jak idę z miską,to pomlaskiwanie :mrgreen:

A dlaczego nie można dawać częściej podrobów? I czy innego mięsa też się to tyczy (filety drobiowe, wołowina, cielęcina)?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Sob mar 19, 2011 21:22 Re: Które karmy są najlepsze?

nieczęsto,bo jednak większość diety powinno stanowić mięcho,wątróbka ma sporo żelaza i gdyby kota nią codziennie karmić,to można przedobrzyć,z sercami nie pamiętam co było 'nie tak'
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob mar 19, 2011 21:46 Re: Które karmy są najlepsze?

A co powiecie o Joserze? Narazie karmię sanabelle light, kotka nie narzeka, ale chciałabym zmienić na coś lepszego...

A tak w ogóle to moja kotka jeść puszek nie może, bo nawet po tych najlepszych po prostu rzyga. Za to uwielbia mięcho, ale tylko te najlepsze kawałki, podrobów nie ruszy! I słodka śmietanka to największy rarytas:D(dzięki temu udaje nam się codziennie podać jej lek:D)
"Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to co oswoiłeś" Antoine de Saint Exupéry "Mały Książę"

ania_pelka

Od: Pon sty 15, 2007 18:31

Post » Sob mar 19, 2011 21:48 Re: Które karmy są najlepsze?

A z tego co ja czytałam to serduszka można podawać spokojnie. Jedynie ograniczyć należy wątróbkę i podawać ją raz na dwa tygodnie, tak samo jak rybkę.

podroby
nerki, wątroba nie częściej niż 1/ tydz. (wątroba i nerki to pokarm kontrowersyjny z uwagi na to jak produkuje się mięso – w tych narządach zgromadzone są wszystkie antybiotyki i toksyny, które zwierzę zje podczas chowu)
dobre (i tanie!) są serca, żołądki, płuca. można je dawać często. mogą pochodzić właściwie z każdego rodzaju mięsa, trzeba tylko pamiętać o w/w zasadach jego przyrządzania

Źródło: http://www.kocipazur.org/index.php?id=282

małetęsknoty

Post » Sob mar 19, 2011 22:10 Re: Które karmy są najlepsze?

ania_pelka pisze:A co powiecie o Joserze? Narazie karmię sanabelle light, kotka nie narzeka, ale chciałabym zmienić na coś lepszego...

A tak w ogóle to moja kotka jeść puszek nie może, bo nawet po tych najlepszych po prostu rzyga. Za to uwielbia mięcho, ale tylko te najlepsze kawałki, podrobów nie ruszy! I słodka śmietanka to największy rarytas:D(dzięki temu udaje nam się codziennie podać jej lek:D)

Joserą handluje mój znajomy,ma psy i sobie chwali,ma też dla kotów.
hm,masz jedną kotkę,może spróbuj z takimi karmami jak Almo Nature,Nutra Gold,Yarrah..?
ogółem,mogłabyś sprawdzić karmy bezzbożowe i holistyczne...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob mar 19, 2011 22:15 Re: Które karmy są najlepsze?

Co do Josery, karmiłam kiedyś nią kotkę, dokładnie - Josera Minette Kitten. Skład nie jest najgorszy, uważam że karma jest dość dobra. Kot też ją chętnie jadł.

małetęsknoty

Post » Sob mar 19, 2011 22:26 Re: Które karmy są najlepsze?

Dzięki:) Holistyczne i bezzbożowe brzmią świetnie... najchętniej bym ją karmiła tylko Acaną. Zanim acana zmieniła skład to Kika nie jadła nic innego, ale teraz na nową acanę mnie nie stać, ani na żadną karmę o podobnej cenie. Do tej pory żarła to co wydawało mi się najlepszą jakością do tej ceny... Ale teraz jest trochę lepiej i jakby coś było lepszego w cenie ok. 16zł za kg w dużym worku to byłoby super... Jest coś takiego?
"Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to co oswoiłeś" Antoine de Saint Exupéry "Mały Książę"

ania_pelka

Od: Pon sty 15, 2007 18:31

[poprzednia][następna]