mi też się zlasował mózg i dla pewności będe pisać całe nazwy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alienor pisze:UKM - ujście kanału moczowego - jakby było poszerzone, to by znaczyło, że coś tamtędy schodziło np. kamień czy duża ilość piasku.
Marzenia11 pisze:Alienor pisze:UKM - ujście kanału moczowego - jakby było poszerzone, to by znaczyło, że coś tamtędy schodziło np. kamień czy duża ilość piasku.
a to pewnie będzie widoczne na usg?
smarti - jak będziesz dzis u dr Marcińskiego to powiedz wyraxnie o jakie usg chodzi. Jak powiesz nerki to zrobi tylko nerki, jak powiesz nerki i układ moczowy to to zrobi - tak mi wczoraj powiedział pan w rejestracji. Albo może zapytać doktora co on też sugeruje?
Marzenia11 pisze:Z parametrów zmienionych to leukocyty 25tyś (nirma do 20tyś), kreatynina 4,2i mocznik 296. Jonogram w porządku - podwyższone parametry wapnia. Oczywiście wyniki wetka mówiła przez tgelefon, jak je smarti dostanie od razu wpiszemy je w wątku.
smarti pisze:czyli nawadniać 1x100 czy 2 x po 100ml?
jest nawadniany tym co trzeba (właśnie ze względu na wysokie chlorki.
i jak piszecie P, K to używajcie pliz jednolitych symboli bo ja się gubię w którym momencie macie na myśli potas a w którym fosfór
smarti pisze:Tak w ogóle jak to czytam to nóż się w kieszeni otwiera-Carlito miał 11-go kastrację i tego dnia badaną krew.
Miał więc kastrację zrobioną już przy rozwalonych nerkach..
smarti pisze:czyli nawadniać 1x100 czy 2 x po 100ml?
jest nawadniany tym co trzeba (właśnie ze względu na wysokie chlorki.
Wit E już mu dałam do pysia bo miałam.
Mam pyt w jakich dawkach dawać mu vit b12,kwas foliowy i olej łososiowy.
czy poziom żelaza nadal należy oznaczyć/jeśli z krwi to w jakim badaniu się to robi skoro z wczorajszych (morfo,biochemii i jonogramu) go nie ma-o jakie bad dodatkowo mam jeszcze poprosić?
z tego co wiem to dopóki jest na kroplówkach to chyba będzie zafałszowane-czy tak? kiedy więc je zrobic?
Alienor pisze:UKM - ujście kanału moczowego - jakby było poszerzone, to by znaczyło, że coś tamtędy schodziło np. kamień czy duża ilość piasku.
Marzenia11 pisze:Wydaje się, że dobry. Stan zapalny w organizmie jest - przerywanie antybiotykoterapii może sprawić efekt odwrotny, czyli niepożądany. Mam nadzieję, ze wypowiedzą się bardziej kompetentni ode mnie.
Marzenia11 pisze:W ktorymś z wątkow napisałeś, że lepiej doprowadzic antybiotykoterapię do końca i po tygodniu zrobic badanie moczu na posiew. Dlateho pomyslałam o dokończeniu terapii Betamoxem.
Marzenia11 pisze:Tinka - wet właściwie chyba nie powiedział dlaczego włączył antybiotyk, może ze względu na stan zapalny w pysiu?....
PcimOlki pisze:Może napisałem - każda sytuacja jest inna, a ja nie czuję się autorytetem do orzekania o kotach żyjących setki kilometrów stąd. (czyli dla ciebie stamtąd) Zresztą do orzekania o tych bliżej, również nie. O takich czy innych działaniach powinien decydować lekarz, klarownie wyjaśniając dlaczego tak będzie lepiej dla kota. To co napisałem może pomóc w decyzji, co do osoby weta prowadzącego, ale nie może być wyznacznikiem do bezpośredniego działania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Tundra i 76 gości