Do zamknięcia.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 17:00 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

W baraku siedzi Panikarz, Wiewiór i dwa rudaski. Dzisiaj leci 2 dzień ich odrobaczania (jeśli dobrze zrozumiałem opiekuna), jutro 3 dzień na tasiemca. Nie wiem czy Szarotek nie jest kotką, próbowałem złapać do klatki jakiś milusińskich z działek ale najedzone i wolały wygrzewać się na łące w słoneczku i polować na myszy :)

Na osiedlu zaś palił się śmietnik, mam nadzieję, że koty dały nogę. Widziałem dzisiaj kilka kociaków ale do końca nie potrafię ich zliczyć bo chodzą jak chcą. Jeden kocur został zamknięty przeze mnie u opiekuna w garażu bo jak wszedł to już nie chciał wyjść :mrgreen:
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Nie lut 20, 2011 18:04 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

anduk pisze:W baraku siedzi Panikarz, Wiewiór i dwa rudaski. Dzisiaj leci 2 dzień ich odrobaczania (jeśli dobrze zrozumiałem opiekuna), jutro 3 dzień na tasiemca. Nie wiem czy Szarotek nie jest kotką, próbowałem złapać do klatki jakiś milusińskich z działek ale najedzone i wolały wygrzewać się na łące w słoneczku i polować na myszy :)

Te na zewnątrz też są odrobaczane? Powinny by wszystkie na raz, inaczej będą się zarażać.
Na działce nie ma już więcej kocic do sterylek? Poza ewentualnie Szarotkiem i Wiewiórem?

anduk pisze:Na osiedlu zaś palił się śmietnik, mam nadzieję, że koty dały nogę. Widziałem dzisiaj kilka kociaków ale do końca nie potrafię ich zliczyć bo chodzą jak chcą. Jeden kocur został zamknięty przeze mnie u opiekuna w garażu bo jak wszedł to już nie chciał wyjść :mrgreen:

Wczoraj wieczorem się palił?
Koty na pewno przepłoszone :|

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon lut 21, 2011 9:51 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Na zewnątrz nie, to była doraźna pomoc. Wiewiór był mocno zarobaczony, schudł, nie miał apetytu. Na naszej działce są dwa do sprawdzenia a w ogóle na samych ogródkach działkowych jeszcze parę kotek (tzn. > 2).

Przy śmietnikach nie wiem, one chodzą własnymi drogami.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Wto lut 22, 2011 12:55 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Bardzo prosimy o wpłaty na jedzonko dla kotów:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"

Na miesiąc potrzeba ok 100-120 kg suchej karmy (licząc 3-4 kg dziennie), musimy więc uzbierać ok 640 zł do następnego zamówienia :| Ponadto Opiekunowie wydają kilkaset zł miesięcznie na mięso/korpusy i puszki..
Bardzo prosimy o pomoc!

Cudak1

Post » Czw lut 24, 2011 13:08 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Do góry.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Czw lut 24, 2011 13:25 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Przykro mi, że nie dam wsparcia finansowego. Też karmię stada kotów.

Ale przyłączam się do prośby o forumową pomoc dla tych stepnickich cudowności.
Jak dobrze, że "Kocia Dolina" o nich myśli. Potrzebne jeszcze środki finansowe. Kto pomoże zmarzniętym kociakom???
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lut 24, 2011 18:08 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Prakseda dziękuję za obecność na wątku :1luvu:

Szalony Kot, ja nic nie wiem o zgłoszeniu do losowania na KrakVecie.

Cudak1

Post » Czw lut 24, 2011 18:21 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Szalony Kot pisze:Widziałam, że Envy Was zgłosiła do lutego losowania KrakVetu.

Bzdura, siejesz ferment tylko. Zanim napiszesz sprawdź dokładnie kogo użytkownik "envy" forum krakvetowskiego zgłosił na w głosowaniu na krakvecie ;)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Czw lut 24, 2011 18:49 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

No jakoś tak założyłam... :oops:

W każdym razie - między Dogo i Miau jest umowa. Co miesiąc odbywa się wewnętrzne głosowanie na jednym z forów (raz tu raz tu), zwycięzca tego wewnętrznego głosowania ma za sobą głosy i miau, i dogo.
Jak na razie system działa sprawnie od dwóch lat niemal.

Dlatego warto zgłosić tu na miau najpierw.
W lutym wygrał AFN na miau i oni wygrywają jak na razie też w KrakVecie.
Marzec to miesiąc dogo i wtedy będziemy głosowali według nich.
Kwiecień znowu jest nasz, prawdopodobnie wygra Koteria, bo już dość się naczekała.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 24, 2011 20:14 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Podnoszę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lut 25, 2011 9:01 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Szalony Kot pisze:Marzec to miesiąc dogo i wtedy będziemy głosowali według nich.
Kwiecień znowu jest nasz, prawdopodobnie wygra Koteria, bo już dość się naczekała.

Ale zgłosić możemy, nawet jak wygra Koteria, to trzeba forsować "Kocią Dolinę", może w czerwcu się uda.
Ja wygrałam w 2009, to bardzo duzy zastrzyk finansowy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt lut 25, 2011 10:04 Re: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na STERYLKI!

Kocia Dolina wygrała w kwietniu 2010 r i jest objęta 2-letnią karencją.

Cudak1

[poprzednia][następna]