KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 9:14 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

No to my też już som :ryk: (są) :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie lut 06, 2011 9:16 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

i my się meldujemy i pozdrawiamy - 13 jest zawsze dla mnie szcześliwa :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie lut 06, 2011 9:22 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Urodziny Benusia :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Nie lut 06, 2011 9:34 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Beniusiu 100 - lat :1luvu: !!!!

dla Dorotki również spełnienia marzeń :1luvu:

Filomen

Post » Nie lut 06, 2011 9:36 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

a ja zupełnie prozaicznie i nieromantycznie

do odkażania pomieszczeń z grzybów stosuje się świece dymne
plus odkażenie domestosem,

http://zooapteka.pl/clinafarm-smoke-p-421.html

muszę zamówić tylko żeby straży pożarnej nie wezwano 8O

Filomen

Post » Nie lut 06, 2011 10:40 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

no i witam się też ja :) wszystkiego naj Benuś :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie lut 06, 2011 10:51 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

terenia1 pisze:
Iweta pisze:Melduje sie na wątku :ok:

Witaj Iwonko :1luvu: to co widzimy się w przyszłym tygodniu :D no ale Dorotka zabroniła mi próbowania Twoich sławnych na całą Polskę nalewek :wink:

Oczywiście Dorotko, ze nie bedziemy próbowały, bedziemy piły tylko herbatkę z pigwą 8) :wink:

Dorotko wszystkiego dobrego :balony:
Beniuś oby więcej takich tortów :birthday:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie lut 06, 2011 11:38 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Dorotko wszystkiego NAJNAJNAJ Obrazek
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Nie lut 06, 2011 11:49 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Bry niedzielnie :1luvu:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Nie lut 06, 2011 14:36 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

My też się meldujemy ;>)

Przy okazji: zaktualizowałem skrót:

http://www.ersoft.pl/k/ - jak zwykle prowadzi do najnowszej części naszego wątku :>)

Pozdrawiamy!

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Nie lut 06, 2011 15:01 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Mom takie 2 świce na grzyby , chceta???
w czwartek bedzie przedstawiciel Sosnowca na moim terenie to mógłby zabrać
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie lut 06, 2011 15:28 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Witam
Od dzisiaj mamy nowa lokatorke na KCh czarna koteczka z lapanki, wolnozyjaca, do sterylki a potem zobaczymy bo na miejscu okozalo sie ze nie taka dzika, w boksie daje sie glaskac nie syczy nie drapie, ale na wszelki wypadek ostroznie zeby nie pitla na kociarnie, bo narazie jest troche przestraszona, jak to kot z lapanki co sie dziwic.
Calosc popilutojemy finansowo tez.
Jedzonko dostala od p.karmicielki musiki i saszetki.
Jest sliczna, Gosia dzis na dyzurze porobila zdjecia.
Wszystko wczesniej uzgodnione bylo z Ewa.
Wczoraj tez bylismy rozeznac ta sytuacje na 3-Maja, wiec tak jest tam troche tych kotow to sa koty juz wiekowe, wszystkie wysterylizowane i wykastrowane tak mnie zapewnila p.ktora o nie dba i karmi, maja dosc dobre warunki bo maja zrobiony fajny schowej pod schodami wejsciowymi do klatki z dzwiczkami, jak rowniez wejcie do jej piwnicy tez tam maja dobrze. Sa to koty caly czas wolnozyjace i tak im jest dobrze, sa karmione i zadbane.
Ale jednak Ci ludzie /malzenstwo/ maja caly czas wstrety od 4 lokatorow ktorzy notorycznie pisza na nich skargi, bo im koty przeszkadzaja.

Ale oprocz tego jest inny maly problem, bo ktos im podrzucil dwa mlode kotki prawdopodobnie nieudany prezent swiateczny bo to bylo niedawno.
Koteczki sa zadbane, osowojone, jedna widzialam i mizialam sliczna czarna koteczka, a druga gdzies wedrowala po piwnicy.
Uzgodnilam tak ze jakby mieli z tymi dwoma maluchami problem to maja sie ze mna skontaktowac no i sie zastanowimy co dalej.
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie lut 06, 2011 17:42 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

jadziaII pisze:Witam
Od dzisiaj mamy nowa lokatorke na KCh czarna koteczka z lapanki, wolnozyjaca, do sterylki a potem zobaczymy bo na miejscu okozalo sie ze nie taka dzika, w boksie daje sie glaskac nie syczy nie drapie, ale na wszelki wypadek ostroznie zeby nie pitla na kociarnie, bo narazie jest troche przestraszona, jak to kot z lapanki co sie dziwic.
Calosc popilutojemy finansowo tez.
Jedzonko dostala od p.karmicielki musiki i saszetki.
Jest sliczna, Gosia dzis na dyzurze porobila zdjecia.
Wszystko wczesniej uzgodnione bylo z Ewa.
Wczoraj tez bylismy rozeznac ta sytuacje na 3-Maja, wiec tak jest tam troche tych kotow to sa koty juz wiekowe, wszystkie wysterylizowane i wykastrowane tak mnie zapewnila p.ktora o nie dba i karmi, maja dosc dobre warunki bo maja zrobiony fajny schowej pod schodami wejsciowymi do klatki z dzwiczkami, jak rowniez wejcie do jej piwnicy tez tam maja dobrze. Sa to koty caly czas wolnozyjace i tak im jest dobrze, sa karmione i zadbane.
Ale jednak Ci ludzie /malzenstwo/ maja caly czas wstrety od 4 lokatorow ktorzy notorycznie pisza na nich skargi, bo im koty przeszkadzaja.

Ale oprocz tego jest inny maly problem, bo ktos im podrzucil dwa mlode kotki prawdopodobnie nieudany prezent swiateczny bo to bylo niedawno.
Koteczki sa zadbane, osowojone, jedna widzialam i mizialam sliczna czarna koteczka, a druga gdzies wedrowala po piwnicy.
Uzgodnilam tak ze jakby mieli z tymi dwoma maluchami problem to maja sie ze mna skontaktowac no i sie zastanowimy co dalej.

Witam, melduję się na wątku i chciałam powiedzieć że dziś miałam bardzo miły dyżur , bo nic nie robiłam :ryk: tylko bawiłam się Lejdi oraz pstryknęłam parę zdjęć - no , ja poproszę więcej takich dyżurków :ok:
Jeszcze przed kociarnią spotkałam Jadzię, i Wiesia z koteczką Kasią o której Jadzia pisze powyżej, przyjechali w towarzystwie znajomej pani, która zawiadomiła ich że kotce grozi niebezpieczeństwo . Jakiś debil groził, że ją otruje :( skąd się biorą takie gnoje , lęgną się ze śmieci , czy co :evil: a może w zbiornikach kibli toi-toi :(
Koteczka Kasia była bardzo wystraszona , ale umieszczona w boksie wyciszyła się . Jest bardzo ładna , czarnulka , oczka zielono żółte. Myślę, że kicia ma szansę się udomowić kiedy tylko ochłonie , miała ciężkie życie. Pani Roma która zawiadomiła Jadzię i Wiesia o całej sytuacji, jest bardzo przejęta losem koteczki. Zresztą pani ta jest bardzo miła, może zainteresuje się dalszą współpracą z naszym stowarzyszeniem, byłoby to naprawdę fajnie , takich właśnie osób potrzebujemy :)
Ja korzystając z obecności Jadzi , Wiesia i bardzo zainteresowanej działaniem kociej chatki pani Romy pobawiłam się ze śliczną Lejdi. Kotunia jest cudna milutka i delikatna. j
Jest też ciekawska , wypuszczona z boksu starannie i ostrożnie badała zakamarki kociej chatki .
Bardzo kontaktowa też jest koteczka Mojra od pani 90 letniej. Niestety - kupka Mojry została utracona - poszłyśmy z Jadzią posmarować oczka kotów na zdrowej kociarni a w tym czasie bardzo zainteresowana pomocą na kociarni pani Roma wyczyściła starannie kilka kuwetek więc kupka przepadła ...
oprócz tego :
Efi nie do poznania - jak ją widywałam wcześniej była taka chora , że ledwo oddychała- biedna, obecnie w nieporównywalnej formie, ładna kicia :)
Apasz - biedaczek zamknięty przed jutrzejszą sterylką żali się żałośnie , miauczał w boksie , dostał trochę jeść ale nie za dużo biedny misio ...
Frytka - wycofana ,nieśmiała - na chwilę wyszł a z koszyczka . Nie wymiotowała . Zjadła z wielkim apetytem mokre jedzonko sensitivity, w kuwetce tylko siusiu , kupki nie stwierdzono.
Mojra , j.w. poza tym grzecznie korzysta z drapaczka, więc w nowym domku pewnie będzie grzeczna.
Puchatka tak spokojna ,że prawie jej nie widać , łagodna ładna kicia.
Na zdrowej kociarni Coffi - no ta to ma charakterek, ładna ale niezależna bardzo przewrażliwiona na swoim punkcie .
Reszcie kotków czyli 3 krówki - zakropiłyśmy z Jadzią chore oczka po uprzednim przemyciu wodą.
Na koniec uprzejma prośba: zrobiłam parę zdjęć Kasi i Lejdi -czy ktoś byłby uprzejmy umieścić je na forum- zdjęcia prześlę mailem :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie lut 06, 2011 17:48 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Zaznaczam sobie wątek, żeby tradycyjnie podczytywać ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie lut 06, 2011 18:32 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

gosiakot pisze:.
Na koniec uprzejma prośba: zrobiłam parę zdjęć Kasi i Lejdi -czy ktoś byłby uprzejmy umieścić je na forum- zdjęcia prześlę mailem :)

Przyslij mi Gosiu to wstawie :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]