Cześć wszystkim.
Theodoro - miałaś już zejść z szafy....
Witam szczególnie wszystkich `tajniaczących się` pokątnie.
Dziś czyszczenie paszczy przeszła Tańka. Pozbyła się wszystkich zębów. W gabinecie podczas osłuchiwania i ważenia, Tanieczka udeptała wszystko co się dało. Zapomniałam tylko o pewnej Tańkowej przypadłości podróżnej... musiałyśmy opuścić środek transportu nieco wcześniej z uwagi na dobro współpasażerów...
malutka już się wybudziła i wędruje po domu jeszcze trochę zmulona.
Postanowiłam też wprowadzić zwyczaj comiesięcznych podsumowań `technicznych`. Czyli - będę zbierać w jednym miejscu, to o czym i tak piszę na bieżąco w wątku - co było zrobione przy kotach. Zabiegi, badania, zakupione leki. Coś jakby rozliczenie, czy wykaz faktur, ale bez kwot. Każdy może sobie sprawdzić jakie to są orientacyjne koszty [zniżki u wetów zniżkami, ale za free nas jeszcze nikt nie obsługuje].
Wiem, że wielu osobom nie trzeba uświadamiać pewnych kwestii, ale niektórym, niestety - trzeba.
Zatem ten miesiąc prezentuje się następująco:
STYCZEŃ 2011
1. badania krwi [morfologia z rozmazem i biochemia]: 5razy [Ogion, Tofu, Tańka; w tym z dodatkowym proteinogramem: Inuk i Onesz]
2. testy FIV/FeLV: 2razy [Inuk, Ogion]
3. sanacja jamy ustnej: Tańka
4. eutanazja: Onesz
4. zakupy w aptece: Bactroban, Unidox, Sumammed, Cipronex, Azyter, wenflony, wlewniki, płyny do wlewów.
orientacyjny koszt wszystkiego: ok. 600zł.