Tygrysek pogryziony, chore nerki...zasnął...ZA TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 16, 2011 12:56 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Bonifacy już u mnie :mrgreen:
To naprawdę spooooryyyy kotut :D .
Ogonek biedniusi ale to wet musi obejrzeć. Postaram się jak najwcześniej zabrać go do weta. Nie wiem, czy uda mi się w poniedziałek (po południu odbieram Sonię), jak zdążę to go zaraz wezmę, jak nie to we wtorek.
Bonifacy już odwiedził moje kolanka, pozwolił się wygłaskać ale z przodu, z tyłu nie lubi, pewnie go boli.
Dużo śpi, pewnie odsypia stres.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie sty 16, 2011 13:04 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Bonifacy idealnie do niego pasuje...

Szuka wirtualnych sponsorów na leczenie,karmę...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie sty 16, 2011 13:45 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Konsultowałam się przed chwilą z moją wetką.
Jutro Bonifacy będzie w lecznicy, obejrzą go i zobaczymy, co dalej.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie sty 16, 2011 14:13 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Oby tylko ogonek udało się uratować...

justyna8585

Post » Nie sty 16, 2011 15:26 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Banerek:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=122719][img]http://miau_miau2010.republika.pl/bonifacy.gif[/img][/url]

:kotek:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie sty 16, 2011 23:13 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Pomoc potrzebna w ratowaniu Bonifacego :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Anna Kubica

Post » Nie sty 16, 2011 23:22 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

RudyiSrebrnyKot pisze:Banerek:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=122719][img]http://miau_miau2010.republika.pl/bonifacy.gif[/img][/url]

:kotek:

dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Coś mi internet wariuje,spróbuje dodać..

justyna8585

Post » Pon sty 17, 2011 8:30 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Wklejam z naszego wątku:
Nowy kotek to Bonifacy, to spooory kotek, dzisiaj weci obejrzą jego ogonek i zastanowią się nad nim.
Kocio luuubi kolankować, lubi czesanko, w ogóle lubi innych, nawet nie odwarkuje Myszce ale i też się jej nie boi. Temu się akurat nie dziwię, bo jest od niej sporo większy, uznał więc, że "ta mała może mu skoczyć" i już
Ranka na ogonku jest, tak skorupka sie na tym zrobiła. Myślę, że trzeba go będzie przyspić, zanim to obejrzą, to pewnie bardzo boli. Miejmy nadzieję, że da się mu pomóc bez amputacji ogonka, ale ja księgowa, nie wet, zobaczymy dzisiaj.

Ps. dziękujemy pięknie za banerek :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon sty 17, 2011 19:07 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

wklejam z naszego wątku:
Bonifacy już w domu.
Ogonek ocalony, został przyśpiony, czyrak na ogonku oczyszczony, dostał antybiotyk.
Przy okazji został odjajczony. W drodze do domu bardzo skarżył się na swój los.
No bo jak to, wzięto go w sprawie ogonka a załatwiono klejnoty od ogonkiem 8O :roll: :wink:
Jeszcze chodzi bamątny po dziupli ale najważniejsze, że ogonek został.
Sonia musiała na kolejną noc zostać w lecznicy bo musiałabym jeszcze sporo czekać. Było dziś sporo pacjentów i zabieg przesunął się w czasie. Odbiorę ją jutro po pracy. Czeka mnie więc kolejna niespokojna noc i jutrzejszy dzień.
Nie mogę zadzwonić bo w pracy zapomniałam telefonu. Mam nadzieję, że go zostawiłam na biurku i rano będzie na mnie czekał.
Dzisiaj zapłaciłam nawet niedużo bo 53,00 (zabieg, kastracja i leki).
Antybiotyk wzięłam na jutro w tabletce i zastrzyku bo nie wiem, co łatwiej pójdzie mu podać.
Jutro wezmę antybiotyk na następne dni.
Wzięłam też tabletkę na odrobaczenie.
Lekarz obiecał, że za zabieg Sonieczki też mi ulgowo policzą, ok. 200,00
Tak więc nie jest tak źle, jak myślałam, żeby jeszcze dobrze tą łapkę poskładali.
Sonia w czasie pobyty w lecznicy była bardzo grzeczna w klatce.
Jesooo, tak bym chciała, żeby tą łapkę dało się "naprawić"
Jutro przyjeżdża do mnie koci rodzinka, na początek przygotuję im klatkę bo nie wiem, jak mały zareaguje na moje stadko no i mamunia może być ciut nerwowa w obronie swego dziecka.
Ale to nic, najważniejsze, że będą bezpieczni.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon sty 17, 2011 22:14 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Bardzo się cieszę, że ogonek został oszczędzony - gdyby nie ten dt, Tygrysek już by go nie miał.... :( Wielkie kciuki za operację Soni!
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon sty 17, 2011 22:15 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Liwia_ pisze:Bardzo się cieszę, że ogonek został oszczędzony - gdyby nie ten dt, Tygrysek już by go nie miał.... :( Wielkie kciuki za operację Soni!

Już chyba 2. raz udało się uratowac ogonek kota w takiej sytuacji...

justyna8585

Post » Wto sty 18, 2011 13:59 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

:D :D :D :flowerkitty: :D :D :D
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw sty 20, 2011 11:16 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

Tygrysek prosi o wsparcie na dalsze leczenie i pomoc w opłaceniu rachunku u weta...

justyna8585

Post » Czw sty 20, 2011 12:18 Re: Tygrysek POGRYZIONY,ropień na ogonie, amputacja? potrz. PLN

podnoszę... :kotek:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]