Łódź - Plac Zwycięstwa, koty do sterylki -POMOCY!!! str. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 11:04 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Afra666 pisze:Jak sprawa z tymi kotami?

Cisza.
Jeśli masz trochę wolnego w weekend, podrzucę Ci klatki i ew powożę zdobycz, na łapanie czasu nie wygrzebię..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lut 09, 2011 11:24 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Weekend mam cały zajęty, ale w przyszłym tyg mogę ze 2 dni poświęcić. Z tym że ja nigdy nie łapałam kotów i nie mam zielonego pojęcia co i jak. No i w domu też za bardzo nie mogłabym, ich przetrzymać.
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro lut 09, 2011 11:35 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Afra666 pisze:Weekend mam cały zajęty, ale w przyszłym tyg mogę ze 2 dni poświęcić. Z tym że ja nigdy nie łapałam kotów i nie mam zielonego pojęcia co i jak. No i w domu też za bardzo nie mogłabym, ich przetrzymać.

Jeśli dasz radę, spróbuj zdzwonić się z Jolą Dworcową - ustalić, gdzie te koty i kiedy karmione, zapać kontakt z innymi karmicielami - zeby byo można przed lapanką poprosić o nie-karmienie.
Łapanie to żadna sztuka, tylko trochę cierpliwości - zeby stać spokojnie w oddaleniu od łapki i czekać, nie podbiegając co 5min :wink:

A po weekendzie spróbujemy. Przetrzymanie posterylkowe załatwimy w lecznicy.

W razie czego mój telefon jest w profilu
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lut 09, 2011 11:41 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

No to ja mogę w tygodniu tam postać trochę, ale góra 2 dni mogę.
No i poprosiłabym, żeby był ktoś, kogo mogłabym zamęczać pytaniami co i jak, bo ja niedoświadczona ;)
Obrazek

Afra666

Post » Śro lut 09, 2011 15:51 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Afra666 pisze:No to ja mogę w tygodniu tam postać trochę, ale góra 2 dni mogę.
No i poprosiłabym, żeby był ktoś, kogo mogłabym zamęczać pytaniami co i jak, bo ja niedoświadczona ;)

Złap kontakt jw z karmicielami, obejrzyj miejsce karmienia.
I podziałamy.

kalewala

Post » Śro lut 09, 2011 16:09 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Czyli zadzwonić do Joli Dworcowej i zapytać gdzie to dokładnie jest tak? Już jakiś konkretny dzień wybierać, coś?
I czy Jola będzie znać innych karmicieli?
Sorry, że tak męczę pytaniami, ale chcę dobrze ;)
Obrazek

Afra666

Post » Pt lut 11, 2011 10:10 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Afra666 pisze:Czyli zadzwonić do Joli Dworcowej i zapytać gdzie to dokładnie jest tak? Już jakiś konkretny dzień wybierać, coś?
Dokładnie tak. I obejrzeć - bo z takich opisów raczej trudno trafić :wink:. Najlepiej z Jolą w porze karmienia, policz koty, zobacz, jak się zachowują.
Możesz wybrac konkretny dzień na łapankę, bo ja zagoniona jestem i z wyprzedzienim łatwiej plany sobie ułożę.

Afra666 pisze:I czy Jola będzie znać innych karmicieli?
Nie wiem. Może znać, tzeba spytać i np wziąć ich telefony.

Afra666 pisze:Sorry, że tak męczę pytaniami, ale chcę dobrze ;)
A męcz :D. Ale netowo dziś do 16tej, bo potem - do poniedzialku rano - kontakt ze mną tylko telefoniczny, w domu internetu nie mam :oops:

kalewala

Post » Pon lut 14, 2011 11:37 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Coś mi wypadło i nie wiem czy dam radę z tymi kotami pomóc w tym tyg :/
Jak by coś się zmieniło to dam znać..
Kurde, zła jestem, chciałam pomóc a chyba jednak nie dam rady.
Ehh :(
Obrazek

Afra666

Post » Pon lut 14, 2011 12:19 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Afra666 pisze:Coś mi wypadło i nie wiem czy dam radę z tymi kotami pomóc w tym tyg :/
Jak by coś się zmieniło to dam znać..
Kurde, zła jestem, chciałam pomóc a chyba jednak nie dam rady.
Ehh :(

no cóż

kalewala

Post » Pon lut 14, 2011 12:22 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Przepraszam, że tak wyszło :/
Kurde no, wściekła jestem..

Jak by się coś zmieniło to dam znać..
Obrazek

Afra666

Post » Pon lut 14, 2011 16:10 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Afra666 pisze:Przepraszam, że tak wyszło :/
Kurde no, wściekła jestem..

Jak by się coś zmieniło to dam znać..

Mam nadzieję :ok:.

Za moment naprawdę będą kociaki - tam są podobno trikolorki, czyli dziewczyny. Teraz chodzi o złapanie kilku kotów, potem trzeba będzie łapać kilanaście (z maluchami) i szukać im tymczasów. I wysiłek, i koszty nieporównywalnie większe...

Albo patrzeć, jak giną..

kalewala

Post » Pon lut 14, 2011 17:29 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Mam tego świadomość, dlatego chciałam pomóc i dlatego zła jestem, że jednak teraz nie dam rady :(
Ale obiecuję, że jak by coś się miało zmienić, to tu na pewno napiszę :)
Obrazek

Afra666

Post » Pon mar 14, 2011 11:15 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Coś się zmieniło?

kalewala

Post » Pon mar 14, 2011 15:30 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Na razie nie, szykuje mi się przeprowadzka i do końca miesiąca raczej nie dam rady :/
Obrazek

Afra666

Post » Nie mar 20, 2011 15:58 Re: Łódź - Plac Zwycięstwa, kolejne zbiorowisk kotów do sterylki

Przypominam wątek - tam się nic nie zmieniło. Jola złapała 3 koty (kocura i 2 kotki), które stamtąd przychodziły do "jej" miejsc karmienia. Wszystkie 3 są chore, jedna już odeszła (prawdopodobnie FIP), druga (piekna ruda) ma podejrzenie tocznia, kocurek - kk i nie wiadomo, co jeszcze). Jednocześnie 3 inne koty Joli też chorują: Rumcajs - ma coś z gardlem, z wyciem ucieka od jedzenia, Jola karmi go strzykawką, Kubus ma nawrót zapalenia dziąseł a Buraś - nawrót zapalenia spojówek i trzeciej powieki. Do tego Joli córka straciła pracę. W tej sytuacji Jola zupełnie nie moze zając się kotami na Placu Zwycięstwa, a teraz to chyba ostatni moment, żeby zdążyć, zanim urodzą się kociaki. Moze ktoś mógłby tam postac z klatką?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]