~~~ Muffinka - już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 23:14 Re: ~~~ Muffinka - DT monikah - amputacja odłożona

Muffin w piątek lub sobotę pojedzie do domu :D

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Nie sty 30, 2011 23:41 Re: ~~~ Muffinka - DT monikah - amputacja odłożona

Byle jak najszybciej :D i będzie u nas bardzo kochana, już zresztą jest :)

lottaa

Od: Sob sty 29, 2011 10:36

Post » Pon sty 31, 2011 15:59 Re: ~~~ Muffinka - DT monikah - amputacja odłożona

Jak się cieszę :mrgreen: Fajnie, że będę od czasu do czasu wiedziała, co się u małej dzieje, fajnie, że jej się udało, cudownie, że wszyscy się pokochali! :1luvu:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 31, 2011 16:46 Re: ~~~ Muffinka - DT monikah - amputacja odłożona

Na razie dostaje kociokwiku z zakupami. Wszystko bym kupiła! :P
Będziemy zdawali relacje co w trawie piszczy :)

lottaa

Post » Sob lut 05, 2011 0:12 Re: ~~~ Muffinka - DT monikah - amputacja odłożona

Dzisiaj Muffinka pojechała do własnego Domku, z dwojgiem Dużych :). Po wyjściu z transportera była wystraszona ale trochę pozwiedzała i skusiła się na kawałek kociej kiełbaski. Potem schowała się głęboko pod łóżko. Jednak kiedy położyliśmy jej kocyk bliżej brzegu łóżka - przeniosła się na niego.

Myślę, że będzie dobrze i za parę dni Muffinek zacznie się przyzwyczajać do nowej sytuacji. Pomoże jej w tym wrodzone łakomstwo na kocie przysmaki i Duzi, którzy jak sądzę, będą ją bardzo rozpieszczać :).

W domu zrobiło się tak jakoś cicho i smutno. Jaśminka, podczas podawania kolacji, rozglądała się za Muffinką - zwykle były pierwsze w kuchni i jadły obok siebie.

monikah

Post » Sob lut 05, 2011 12:33 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

A ja zdam pełną relację za kilka dni, jak już będzie co opisywać a Muffinka zacznie się przekonywać do nowej sytuacji. Póki co obserwuje nas bacznie z dystansu i czasami robi małe wypady spod łóżka (dostaje wtedy ode mnie coś dobrego) ale z dala sobie niucha i zwiedza.
No i oczywiście kocyk pod łóżkiem jej bardzo przypadł do gustu, więc tam sobie urządziła swoja bazę główną :)

lottaa

Post » Sob lut 05, 2011 18:30 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Jejku, fajnie :1luvu:
A Wy nie wiecie, że Muffinka ma własnego bloga :>
Ale to niech Lottaa może podrzuci linka jednak...

Aaaa, widzę, że link jest w stopce Lotty :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 05, 2011 21:57 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Mufince gratulujemy nowego domu i tego, że trafiła na doktora Stachurskiego i Monikę.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie lut 06, 2011 19:56 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Czytajcie bloga Muffinki :). Muffinka zadomawia się na dobre. Widziałam nawet zdjęcie, na którym Muffinka "zrobiła narciarza" - a kiedy to robi, to znaczy, że jest wyluzowana :).

monikah

Post » Nie lut 06, 2011 20:33 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

narciarz zwany potocznie supermanem :D
Teraz jestem w pracy i mam nadzieje, że się wystarczająco wytęskniła za mną, żeby chcieć trochę pomiziania. Ogólnie, jako prawdziwa kobieta, jest niezmiernie niezdecydowana. Potrafi na mnie miauczeć że chce głaskania, kładzie się, wyciąga, nawet pokazuje brzuszek, ale jak się do niej za blisko podejdzie to ucieka :D. Natomiast czasami nie wytrzymuje i sama się pod ręką łasi wtedy głaskać można bez przeszkód.
Co zabawne wczoraj długo z nią sama siedziałam i jednak jeden Duży na raz robi stanowczo mniej zamieszania i hałasu co wspomogło zadomawianie :D

lottaa

Post » Nie lut 06, 2011 20:36 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Ona jest kosmitką :) :) :)

Takie zieeeeelone oczyska ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Nie lut 06, 2011 20:43 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Bonia ma takie świecące oczka kiedy się da. Jak choćby było odrobinkę ciemniej to już jej się błyszczały, nie wspominając już o zdjęciach - jak był flesz oczy się świeciły, nie było na to siły :D

lottaa

Post » Nie lut 06, 2011 20:56 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

lottaa pisze:narciarz zwany potocznie supermanem :D
Teraz jestem w pracy i mam nadzieje, że się wystarczająco wytęskniła za mną, żeby chcieć trochę pomiziania. Ogólnie, jako prawdziwa kobieta, jest niezmiernie niezdecydowana. Potrafi na mnie miauczeć że chce głaskania, kładzie się, wyciąga, nawet pokazuje brzuszek, ale jak się do niej za blisko podejdzie to ucieka :D. Natomiast czasami nie wytrzymuje i sama się pod ręką łasi wtedy głaskać można bez przeszkód.
Co zabawne wczoraj długo z nią sama siedziałam i jednak jeden Duży na raz robi stanowczo mniej zamieszania i hałasu co wspomogło zadomawianie :D

A myśleliśmy, że będzie ze trzy dni siedziała pod łóżkiem :).

Powiem szczerze, że nie myślałam, że Muffinka tak szybko się u Was odnajdzie. Jeszcze kilka dni, a będziesz narzekać, że macie bardzo namolnego kotka - ale w tej kwestii nie przyjmuję reklamacji :mrgreen:.

monikah

Post » Pon lut 07, 2011 11:11 Re: ~~~ Muffinka - już w DS :)

Muffince kompletnie się poprzekręcało dziś rano i do nas przyszła się pomiziać na łóżko i położyła się nam na nogach !!. Teraz już wszystko wróciło do normy i Kiziuk się bawi mychami w bezpiecznej odległości, ale poranek był uroczy :D

lottaa

[poprzednia][następna]