Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 06, 2011 21:28 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

To już w ogóle wszystko komplikuje, jedyne co teraz mogę, to pogonić gościa od renowacji drzwi, bo nie mam ani jednej pary. :(
Ostatnio edytowano Czw sty 06, 2011 21:29 przez karolina w-n, łącznie edytowano 1 raz

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Czw sty 06, 2011 21:29 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

Ale Sylwuś przyjechał do was zdrowy, przebadany na wszystkie strony, z porządnego DT a nie z syfu.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 06, 2011 21:30 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

Racja, kurcze co teraz :|

karolina w-n

Post » Czw sty 06, 2011 21:57 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

Może klatka rozwiązała by izolację Zenobiusza?

Ja pożyczałam klatkę-łapkę z Toz-u chyba, może mają równiez takie wystawowe?
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw sty 06, 2011 22:06 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

Czytam i nie wierzę własnym oczom 8O
ludzie trzymają tak zwierzęta , aż kilka razy sprawdzałam datę wpisu 8O
Ciężka sprawa :(
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw sty 06, 2011 22:31 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

Szura pisze:Może klatka rozwiązała by izolację Zenobiusza?

Ja pożyczałam klatkę-łapkę z Toz-u chyba, może mają równiez takie wystawowe?

Coś muszę wymyślić...

karolina w-n

Post » Czw sty 06, 2011 22:36 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

My też myślimy intensywnie....
Kurcze, jakby tak Zdzisio szybciutko wyzdrowiał i podzedł do DS u sziby i purple, to wzięłabym chłopaków do "izolatki". To tylko sypialnia, ale lepszy rydz.....
Ech, ciągle ten brak miejsca :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw sty 06, 2011 22:41 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

też myślę intensywnie...jutro zbadam co z drzwiami, żeby izolatkę zrobić. Zdzicho to dojdzie do siebie szybko, moc jest teraz z nim :)

karolina w-n

Post » Czw sty 06, 2011 23:23 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

Może chociaż jedne drzwi uda się przyspieszyć :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sty 07, 2011 12:15 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

Myślę... myślę..
Do kogoś linka wysłałam.
Do kogoś zadzwoniłam.

Niby spadl mi stan do 10 sztuk, ale dwie ostatnie adopcje niepewne, w lecznicy czeka malutka dzika kotka, której nie można wypuścić. No i w zasadzie wszystko co mam, to trudnoadopcyjne, bo albo felerne (jednookie), albo stare (1-3 lata), albo niedotykalskie, więc nie bardzo chcę kolejnego nieadopcyjngo :oops:. I może w perspektywie Maciuś z Pilaszek. I może połamana dorosła kotka z Bełchatowa.

Kafel z dorosłymi na pewno będzie się lał, bez sensu zmieniać im jedną łazienkę na drugą, nawet mniej śmierdzącą. Kalfa nie zamknę - ostatnio długo chęchał, właśnie doszedł do siebie, nie będę go stresować.

Na pewno mogę klatkę wystawową pożyczyć.

A komentować zachowania p.Mirki nie będę, szkoda prądu. Dobrze, że latem udało się Mariji posterylizować prawie wszystkie wolnożyjące koty p.Mirki, bo teraz straszliwie obrażona dama będzie wolała patrzeć na cierpiące koty i kocięta, niż poprosić o pomoc. Karmiciele koty oczywiście kochają bardzo, ale ich "duma" ponad tę milość.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sty 07, 2011 16:59 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

No.

P.Łucja znalazła mołodego kocurka...

Jedzie z nim do Centrum.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt sty 07, 2011 17:06 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

masakra a moze by tak...kupic te koty? wiem ze to glupie ale....skoro babsko jest lase na kase to moze by uzbierac jakas sumę i dac jej w zamian za koty?
gerardbutler

Post » Pt sty 07, 2011 17:15 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

gerardbutler pisze:masakra a moze by tak...kupic te koty? wiem ze to glupie ale....skoro babsko jest lase na kase to moze by uzbierac jakas sumę i dac jej w zamian za koty?

Kupić koty, któte Marija ostro finansuje od kwietnia? Które stara się leczyć, a p.Mirka zaniedbuje?
Czyli kupić swoją własność? Na dokładkę zaniedbaną?
A kolejny krok to płacenie karmicielom za zgodę na sterylki?
Teraz placimy za sterylki, w swoim wolnym czasie łapiemy i wozimy te koty, za własne paliwo, użeramy sie z karmicielami, ktory kwadrans przed lapanką karmią kotki! Tam tez przyjeżdżałyśmu wcześniej, niż umówiona godzina, bo p.Mirka zawsze biedne kotecki nakarmiła... łezki nad biednymy sterylizownymi też ocierałyśmy, wrrr .

Uniosłam się :oops: , ale znam dobrze tę sytuacją i uważam, że trzeba jej zabrać te dwa koty - koty Mariji są w końcu.
Tylko trzeba mieć gdzie, i to jest prawdziwy problem.

kalewala

Post » Pt sty 07, 2011 17:55 Re: Babcia Gienia(*), Koty i Upiorna Karmicielka-ŁÓDŹ, Help!!!!!

karolina w-n pisze:Uknułyśmy z siostrą plan - jeśli tylko znajdzie się chociaż na chwilę DT dla Pimpusia i chłopak trochę się odstresuje spróbujemy go zapoznać z Majorem, 6-letnik kocurem naszych rodziców. Jeśli z tego nici, to ja go spróbuję dokoptować do moich stworków.

Rozumiem, że gdyby udało mi się zorganizować dla niego miejsce w ramach DT to musiałabym go izolować? :(

mikamika

Od: Wto lis 16, 2010 18:28

[poprzednia][następna]