KOT Z YT - WAŻNE INFO

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 02, 2011 0:31 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Aha no tylko trzeba napisać jakieś osobne pismo do celebrytów. Ktoś ma wenę?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie sty 02, 2011 0:47 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Znalazłam kontakt do A. Piechowiak przez agencję
http://www.aktorska.pl/kontakt.php

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie sty 02, 2011 0:52 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Catnaperka pisze:To zbieram (będę doklejać)

Agata Buzek jerzy.buzek@europarl.europa.eu oraz http://buzek.pl

Joanna Szczepkowska - poprzez Wysokie Obcasy obcasy-p@agora.pl

Joanna Krupa

Kasia Kowalska mail do jej managera - manager@kasiakowalska.pl ; może warto tez do fanklubu? fanklub@kasiakowalska.pl

Mateusz Damięcki -

Manager:
Maria Mikołajczak
(eventy,kontakt z prasą, działalność charytatywna)
tel. 667-631-717
e-mail: marysia@prmania.pl

Myślę, że jego siostra też się przyłączy, a skontaktować można się przez managera Mateusza:)

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Nie sty 02, 2011 0:53 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

inka1984 pisze:mamut nie obrazam Cie bo nie taki mialam zamiar,odebralam Twoja wypowiedz jako zlosilwa i jestem juz zdenerwowana ta sytuacja... a dwa ze wykorzystalam transfer w mobilnym necie i tak wolno mi chodzi ze szkoda slow :/ sprawdz prosze jesze raz ktore nie dzialaja i jesli znajdziesz odpowiednie to wklej prosze bo ja zanim przekopie sie przez te 40 stron to minie godzina :(

Ten link http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-z ... ja-sie,nId podany w 1-szym poście, - artykuły o sprawie z filmami o kici : na tym wątku już po poprawce i który jest też podany na tym wątku viewtopic.php?f=1&t=122106 dalej jest nie działający - wyświetla się komunikat, że "Strona o podanym adresie nie istnieje, błąd 404"
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Nie sty 02, 2011 1:02 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Agata Buzek jerzy.buzek@europarl.europa.eu oraz http://buzek.pl

Joanna Szczepkowska - poprzez Wysokie Obcasy obcasy-p@agora.pl

Joanna Krupa

Kasia Kowalska mail do jej managera - manager@kasiakowalska.pl ; może warto tez do fanklubu? fanklub@kasiakowalska.pl[/quote]

Mateusz Damięcki Manager:Maria Mikołajczak tel. 667-631-717 e-mail: marysia@prmania.pl

Matylda Damięcka - kontakt przez managera Mateusza

Zbigniew Zamachowski kontakt przez agencję http://www.agencjawinda.pl/zbigniew_zamachowski.php

Piotr Adamczyk Kontakt w sprawach zawodowych: Kancelaria Adwokacka Diakowska & Drożdż, tel.: +48 22 856 58 00, fax: +48 22 646 54 90
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Nie sty 02, 2011 13:36 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Za zgodą Gibutkowej dodałam kilka punktów do petycji, którą zamieszczę na jakimś portalu. Moja propozycją jest by ów tekst podzielić na dwie petycje:
1. dotyczącą stricte sprawy maltretowanej kotki, a raczej naszych roszczeń ws kary
2. zmiany w ustawie dt ochrony zwierząt.

Poniżej zamieszczam same postulaty dotyczące zmian w ustawie. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje, piszcie. Tylko proszę by były to konkrety przedstawione z rozwagą - chyba każdy ma już dosyć kłótni, chodzi o to żeby osiągnąć cel.

Jako że nie jest to jedyna tego typu sprawa, a wręcz z niepokojem obserwujemy nasilenie tego typu agresywnych zachowań wobec zwierząt, które przekładają się następnie na agresywne zachowanie wobec ludzi, domagamy się:

1. Zaostrzenia kar za znęcanie się nad zwierzętami, zapisanych w Ustawie o Ochronie Zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997 r., w tym zwiększenia kary finansowej, oraz wprowadzenie regulacji gwarantujących nieuchronność kary za w/w przestępstwo.
2. Możliwość zastąpienia kary więzienia przymusową, nadzorowaną pracą społeczną w ośrodkach opieki nad zwierzętami, która spełniałaby równolegle rolę terapii.
3. Wprowadzenie programu obowiązkowego wolontariatu dla młodzieży z ośrodków wychowawczych w ramach którego pełniona byłaby opieka nad zwierzętami po przejściach (wzorem programu realizowanego w Anglii)
4. Przywrócenia Pani Kariny Schwerzler na stanowisko inspektora społecznego do spraw zwierząt, jako osoby kompetentnej i aktywnie działającej w sprawach ochrony zwierząt, której leży na sercu ich dobro i ochrona.
5. Stworzenie Instytucji Ochrony Zwierząt, której głównym zadaniem będzie ochrona życia i warunków bytowych zwierząt towarzyszących oraz pełnienie funkcji doradczych w sprawach dotyczących zwierząt. Instytucja ta powinna mieć wszelkie prawa decyzyjne i wykonawcze w zakresie ochrony życia zwierząt towarzyszących.
6. Zwiększenie zakresu uprawnień instytucji już istniejących.
7. Przyspieszenie procedury odbioru zwierząt poprzez zniesienie konieczności zrzekania się praw przez osobę oskarżoną lub podejrzaną w przypadkach szczególnego okrucieństwa, co zezwoliłoby na szybszą adopcję odebranych w trybie interwencji zwierząt.

Ponad to, niech mnie ktoś oświeci, do kogo najlepiej kierować petycję, przynajmniej ws ustawy? Owszem w tym roku powstał projekt małej nowelizacji ustawy (http://www.strazdlazwierzat.com.pl/), moim zdaniem i tak wiele brakuje:/ Musimy pamiętać, że jak źle zaadresujemy petycję, to nie będzie ona miała sensu....

ja_ana

Post » Nie sty 02, 2011 14:10 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

http://animal-rights.com/arpage.htm

Staram się znaleźć jakąs gotowa ustawę z cywilizowanego kraju która funkcjonuje i dobrze zabezpiecza prawa zwierząt.

Wątpie by mózgi sejmowe doszły do czegoś sensownego...

ja_ana pisze:Ponad to, niech mnie ktoś oświeci, do kogo najlepiej kierować petycję, przynajmniej ws ustawy?

Wydaje mi sie że do Prezydenta RP. Właściwie jego kancelarii.
Pamiętaj będąc na forum miau.pl gdy nie masz 8000 postów, nie przygarnąłeś więcej niż 5 zwierząt a przede wszystkim gdy nie pracowałeś w TOZ jesteś nikim dla gwiazdorskiej forumowej Elyty wzajemnej adoracji

szokoloko

Od: Czw gru 30, 2010 22:55

Post » Nie sty 02, 2011 14:40 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

szokoloko pisze:http://animal-rights.com/arpage.htm

Staram się znaleźć jakąs gotowa ustawę z cywilizowanego kraju która funkcjonuje i dobrze zabezpiecza prawa zwierząt.

ja_ana pisze:Ponad to, niech mnie ktoś oświeci, do kogo najlepiej kierować petycję, przynajmniej ws ustawy?

Właśnie sie zastanawiam, czytam i już wiem, że nawet jeśli źle zaadresujemy petycję, to organ, który ją otrzyma ma obowiązek przekazać ją w ciągu 7 dni do odpowiedniego lub poinformować autora petycji o tym, gdzie powinien ją skierować.
Myślałam, że może Ministerstwo Środowiska?
Ciekawe czy można petycję skierować w dwa miejsca?

ja_ana

Post » Nie sty 02, 2011 18:40 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

ja_ana pisze:
szokoloko pisze:http://animal-rights.com/arpage.htm

Właśnie sie zastanawiam, czytam i już wiem, że nawet jeśli źle zaadresujemy petycję, to organ, który ją otrzyma ma obowiązek przekazać ją w ciągu 7 dni do odpowiedniego lub poinformować autora petycji o tym, gdzie powinien ją skierować.
Myślałam, że może Ministerstwo Środowiska?
Ciekawe czy można petycję skierować w dwa miejsca?

wlasnie prawnik poradzil mi bysmy zwrocili sie do ministra srodowiska
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Nie sty 02, 2011 18:42 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Tak też myślałam. Zanim to zrobię muszę jeszcze dostać autoryzację od Gibutkowej i zaczerpnąć języka w kilku miejscach, ale to jutro bo dziś nie pracują. Także powstanie petycji troszkę się opóźni.

ja_ana

Post » Nie sty 02, 2011 20:33 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

zaznaczam :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Nie sty 02, 2011 21:57 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

może do Joanny Chmielewskiej
http://www.wydawnictwoklin.pl/index.php ... &Itemid=50
ona kociolubna
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie sty 02, 2011 22:29 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

jestem pod takim wrażeniem waszego zaangażowania,że brak mi słów 8O Jesteście po prostu nieziemsko niesamowite.Boże jak bardzo pragnę żeby te starania dały oczekiwany efekt.Tak mocno trzymam za to :ok: :ok: :ok: :ok: ,że chyba palce mi odpadną z niedokrwienia.Nie zmarnujcie tego potencjału kłótniami [jak to juz nie raz bywało]

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon sty 03, 2011 0:11 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Słuchajcie. Wiem, że co nagle to po diable i takie tam mądre polskie przysłowia ;) ale mam taki postulat:

We wtorek przyjeżdża do mnie UWAGA. Będą chcieli m.in. abym pokazała im maile, które wysłałam jak dowiedziałam się o tych zwyrodnialcach. Ale uważam, że byłoby również genialnie pokazać im maile wysłane do ministra środowiska i celebrytów z tą petycją! Gdyby powiedziano o niej w telewizji zyskała by rozgłos i może nie odłożyliby jej na biurko? Postarałabym sie powiedzieć o naszych postulatach dotyczących i zwyrodnialców i ustawy. Może by to puścili. Dlatego błagam postarajmy się stworzyć tę petycję na już i ja ją wyślę jak tylko będzie, żeby pokazać dziennikarzom/dziennikarkom. Co wy na to?

Sorry, że dużymi ale chcę być zauważona ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 0:16 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Catnaperka pisze:Słuchajcie. Wiem, że co nagle to po diable i takie tam mądre polskie przysłowia ;) ale mam taki postulat:

We wtorek przyjeżdża do mnie UWAGA. Będą chcieli m.in. abym pokazała im maile, które wysłałam jak dowiedziałam się o tych zwyrodnialcach. Ale uważam, że byłoby również genialnie pokazać im maile wysłane do ministra środowiska i celebrytów z tą petycją! Gdyby powiedziano o niej w telewizji zyskała by rozgłos i może nie odłożyliby jej na biurko? Postarałabym sie powiedzieć o naszych postulatach dotyczących i zwyrodnialców i ustawy. Może by to puścili. Dlatego błagam postarajmy się stworzyć tę petycję na już i ja ją wyślę jak tylko będzie, żeby pokazać dziennikarzom/dziennikarkom. Co wy na to?

Sorry, że dużymi ale chcę być zauważona ;)

ja nie sadze zebym zdazyla z listem do ministra, chyba ze ktos napisze cos na juz? jutro rozmowie sie z prawnikiem,podesle mu przykladowe listy i wedlug nich on cos stworzy ale nie wiem czy zdazy do wtorku :(
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

[poprzednia][następna]