Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 13:40 Re: Wątek bez większej nadziei.... czyli kot wraca na mróz 06.12

Kotuś :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon gru 06, 2010 13:42 Re: Wątek bez większej nadziei.... czyli kot wraca na mróz 06.12

:ok: :ok: :kotek:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon gru 06, 2010 16:25 Re: Wątek bez większej nadziei.... czyli kot wraca na mróz 06.12

i co u kotusia :?:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon gru 06, 2010 19:50 Re: Wątek bez większej nadziei.... czyli kot wraca na mróz 06.12

CatAngel pisze:Dajcie mi wszystko co macie na jej temat, zdjęcia też:) no i kontakt na PW

Zdjęć nie mam. Jutro ją zabieram.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto gru 07, 2010 20:04 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

Nie podgrzewałam tego wątku, ponieważ zgłosił się dom dla kota. Dom oczywiście zakocony (choć nie wielokrotnie), więc warunkiem były testy FIV i FeLV ujemne.

Tak więc dzisiaj testy były zostały zrobione. Ponieważ test FeLV wyszedł taki nie wiadomo jaki, krew została wysłana do laboratorium i tam zostało ostatecznie potwierdzone FeLV+ :cry:

Podczas pobierania krwi koteczka podobno mruczała :crying:

Zadzwoniłam także do karmicielki poinformować ją o sytuacji. Karmicielka w domu takiego rudego kota, który przybłąkał się jeszcze późnym latem. Kot jest rudy, więc pomyślałam, że może jednak da się ją przekonać, żeby temu kotu domu poszukać, a ona by wzięła tą kotkę.
Niestety dowiedziałam się, że karmicielka, która jest już mocno starszą osobą, tydzień temu przewróciła się, po prostu nogi odmawiają jej posłuszeństwa. Od tygodnia koty chodzi karmić sąsiadka. Koty są jednak przyzwyczajone do karmicielki, do określonych pór karmienia. Czarna Cholera w ogóle nie wiadomo co je. Nie będę tutaj opisywać szczegółów całej tej sytuacji, bo nie o to chodzi.
W każdym razie karmicielka powiedziała, że jak tak, to trzeba tą małą uśpić, lepiej, żeby się nie męczyła i nie umierała z głodu i zimna.
Poza tym kota, który jest dodatni, tak naprawdę nie powinno się wypuszczać (jeśli już o tym wiemy).

Mała może jeszcze zostać w Koterii, ale na wieczność. COŚ trzeba będzie z nią zrobić, albo znajdzie się dom, albo nie wiem...

Jutro pojadę do Koterii z aparatem i zrobię jej zdjęcia. Bardzo proszę o facebooka, cokolwiek, gdziekolwiek, gdzie może znaleźć się dom bez innych kotów, ew z kotem już FeLV +
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto gru 07, 2010 20:06 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

:( :( :(

Osoby aktywne na FB - POMOCY !!!
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto gru 07, 2010 20:59 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

Bardzo mi jej szkoda. To niesprawiedliwe. :(
FB robi CatAngel, Mariusz Pogorzelski
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto gru 07, 2010 21:27 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

:!:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto gru 07, 2010 22:07 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

o kurczę :(
AnielkaG

Post » Wto gru 07, 2010 22:08 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

Kto wołał co chciał :)

Czemu ostatnio panuje ten FeLV :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 07, 2010 22:15 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

CatAngel pisze:Kto wołał co chciał :)

Jutro zrobię zdjęcia koteczce. Możesz ją wrzucić na FB i gdzie tylko możesz?
Ja zrobię allegro, alegratka, adopcje.org, miau.pl, gumtree

CatAngel pisze:Czemu ostatnio panuje ten FeLV :evil:

Odnoszę wrażenie, że testowanie kotów stało się na forum bardziej powszechne.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto gru 07, 2010 22:43 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

Niema sprawy tylko przeslij mi tez na pw bo moge nie miec czasu aby na wątek wejsc

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 08, 2010 8:59 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

jakbym skads znala taka sytuacje :(
na dodatek kici nie powinno sie dolaczac do kota z bialaczka do czasu potwierdzenia testu - za miesiac
tak na wszelki wypadek
lepiej juz do kota zdrowego ale podwojnie zaszczepionego na bialaczke
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro gru 08, 2010 10:09 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

Biedulka :(
Trzymam za nią kciuki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 08, 2010 14:57 Re: Wątek całkowicie beznadziejny. FeLV+ nawet wrócić nie może:(

Hop :(

Może ktoś z forum ma w domu innego białaczkowca...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]