Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 19:17 Re: Kot nie chce kuwety ze rzwirkiem !

Colcia-fajna z Ciebie dziewuszka!-nie gniewaj się na nas-my nie złośliwie takie podśmiechujki robimy-ot czasem trzeba się pośmiać,bo to forum nie zawsze daje powody do radości :(
A ten rzwirek zmień w tytule na żwirek-podpucha to była! :D
I pilnuj kicię,żeby go nie jadła,bo choć to żwirek dla kotów,to służy do siusiania i kupkania-my tez nie pijemy wody z sedesu i nie jemy papieru toaletowego,choć to dla ludzi-tylko że tak powiem-używa się drugą stroną! :?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw gru 02, 2010 19:22 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

tak, pośmiejcie się to idzie na zdrowie ! :ryk: A kot mi zrobił niespodziankę bo wyszłam na 5 minut do sklepu jak spała wracam kupa na podłodze ...pięknie przeciasz nie będe przy niej stała 24h\na dobę ! z góry przepraszam za błędy :lol:

Colcia

Od: Pt lis 19, 2010 19:21

Post » Czw gru 02, 2010 19:25 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Colcia pisze:tak, pośmiejcie się to idzie na zdrowie ! :ryk: A kot mi zrobił niespodziankę bo wyszłam na 5 minut do sklepu jak spała wracam kupa na podłodze ...pięknie przeciasz nie będe przy niej stała 24h\na dobę ! z góry przepraszam za błędy :lol:

Może jednak spróbuj Benka drobnego - to najbardziej przypomina piasek.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 02, 2010 19:28 Re: Kot nie chce kuwety ze rzwirkiem !

Oj tam!-nie przepraszaj!-poczytamy sobie na głos! :D
Wiesz ja na początku stosowałam żwirek Benek-koty go uwielbiały-teraz używam Cat's Best Eco+
Wydajny jest bardzo i w sumie wychodzi mnie najtaniej!
Słuchaj,a może kuweta stoi w zbyt odkrytym miejscu?-niektóre koty wolą zaciszne,spokojne miejsca do załatwiania się.
A silikonowe żwirki nie zawsze koty lubią-są ostre,nie przypominają im piasku no i są drogie!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw gru 02, 2010 20:54 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Colcia- uwielbiam cię, normalnie :1luvu:
Mam marny tydzień, sypie się wszystko naraz, pośmiałam się chociaż.

Poszukaj tego "Gwiezdnego pyłu" :ok:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw gru 02, 2010 22:13 Re: Kot nie chce kówety ze żwirkiem !

PcimOlki pisze:Hyba rzwirkiem.

:ok: :ok: :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw gru 02, 2010 23:17 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Kupa na podłodze często znaczy: "nie lubię tego co jest w kuwecie". Może brudne, może nie pasuje rodzaj - taka kocia mowa kupą.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pt gru 03, 2010 1:32 Re: Kot nie chce kuwety ze rzwirkiem !

Aleksandra 73 pisze:Możesz sie śmiac ;/ , pies żwirem z kuwety sie zapchał , koty miałam różne , dzikuny i nie dzikuny ,żwiru nie żarł żaden :roll: , ale jak załapały o co z kuwetką chodzi , przy niewielkim pilnowaniu , zrobiły sie z nich koty kuwetkowe :D ...

PS . Jeśli śmiejesz sie z mojego psa , no cóż ;/ to jest taki hmmm;/ koto -pies :D Wychowany z kotami , jednak kuweta psu służy jako hmm, posiłek dodatkowy :roll: . Mimo czyszczenia kuwety z urobków kocich , na bieżąco nie ma opcji ,żwir jest dla psa the best ;/...

Aleksandra zrób swojemu psu badania krwi rozszerzone o jonogram, profil nerkowy, wątrobowy i tarczycowy. Nie wiem jak to działa u psów ale mój kot jadł żwirek. Trochę się tym martwiłam ale generalnie było to dość śmieszne - niestety okazało się, że kocia ma zaawansowane pnn. Lepiej na zimne dmuchać i sprawdzić bo nie jest to naturalne zachowanie.

P.S. A dopóki nie dojdziesz dlaczego je ten żwirek to używaj takiego co się nie bryli bo sobie piesek zabetonuje przewód pokarmowy.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pt gru 03, 2010 16:26 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Już niedługo wybieram się na poszukiwania tego "gwiezdnego pyłu" , :mrgreen:
Kówety napewno nie ma brudnej, odrazu jak się załatwi to to zabieram. Najpierw kóweta stała w łazience-niepasi, w hollu-niepasi, nawet w piwnicy nie pasi !!!, A ten gwiezdny pył jest jakos dostępny?, a pozatym obawiam się że, nie będzie wydajny-bo jeśli taki jak piasek... :? Idę zobaczyć czy Cola, przypadniem mi nie zrobiła niespodzianki jak byłam u znajomego...już się boje , wogule to ona ma takie dziwne skłonności że lubi robić kupę na podłogę a siku do kuwety.

Pozdrawiam !!!! :smiech3:

Colcia

Od: Pt lis 19, 2010 19:21

Post » Pt gru 03, 2010 16:45 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

No to ja mam dokładnie odwrotny problem-moja Pyniusia sika na podłogę,a kupe zawsze robi do kuwety!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt gru 03, 2010 16:47 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Colcia pisze:[...] ona ma takie dziwne skłonności że lubi robić kupę na podłogę a siku do kuwety.

Spróbuj postawić obok kuwety zwykłą tacę, z bardzo niskimi krawędziami - zwykłe plastikowe są w marketach po kilka złotych. Na tacę nasyp trochę żwirku, garść najwyżej.

Miałam koty, którym wysokie brzegi kuwety wyraźnie przeszkadzały i znajdowałam 'prezenty' na podłodze :wink: Tacka rozwiązała problem.
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pt gru 03, 2010 16:51 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Oooo-mamy podobne pomysły!-ja stawiam tace w newralgicznych punktach i Pynia do nich sika
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt gru 03, 2010 17:15 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

czasem koty muszą mieć dwie kuwety- na mokre i na stałe :)
AnielkaG

Post » Pt gru 03, 2010 17:17 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Moje maja dwie!-jedną mamucią,druga krytą,no i do kompletu trzy tace :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt gru 03, 2010 17:40 Re: Kot nie chce kuwety ze żwirkiem !

Moje mają 10 kuwet, a czasem prezent obok się zdarzy. :?
AnielkaG

[poprzednia][następna]