Akira vel. Blue już nie szuka domu :) dziękujemy za pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 20, 2010 23:44 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

genowefa pisze:Mam dla Ciebie karmę i plecak od Maryli. Bedziesz jakoś jutro w domu?

Tak będę, to podskoczę do Ciebie zaraz pw napiszę to się umówimy, dziękuję! :)

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Nie lis 21, 2010 1:16 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

dragonfly.87 pisze:powiem Wam, że w moim 23 letnim życiu nie zaznałam jeszcze tyle miłości od kota. Naprawdę, ten kot to miłość sama w sobie, jest tak przymilny, tak miziasty, że aż dziw bierze, że nikt go nie szukał w tym schronie 8O
Dzielnie znosi zakraplanie oczu, bardzo nie smakuje mu antybiotyk, ale i tak zaraz mruczy z zadowolenia, a jego ulubionym miejscem są kolana :)

taka jest WIĘKSZOŚC kotów z Palucha....
i większośc swojego domu nie doczeka...

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie lis 21, 2010 1:17 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

i to jest cholernie przykre!! ludzie to potwory...

dragonfly.87

Post » Nie lis 21, 2010 1:30 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

dragonfly.87 pisze:i to jest cholernie przykre!! ludzie to potwory...

nie, to nie jest przykre, to jest tragiczne....
Przytulanka chciala tylko byc obok czlowieka, to samo Lu (Zgniłka)... to tylko przyklady. Oczywiscie za poźno wyciągnięte....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie lis 21, 2010 1:38 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

:(

ciekawe, czy gdybym porozmawiała z dyrektorką to pozwoliłaby na ogłaszanie konkretnych zwierzaków i obfocenie ich? wiem, że to trudna sprawa, ale jak już wykastruję Blue to z chęcią podjadę dać im potwierdzenie i ją popytam, czy by mi pozwoliła.

Póki co, przesyłam podziękowania jamkasicy za pożyczenie transporterka, Blue obrał go sobie za łóżeczko i śpi w nim smacznie! Mru śpi u mnie w łóżku więc, do niej dołączę, a w poniedziałek/wtorek postaram się wystawić bazarek z kolczykami na tego feliwaya i jak się uda i kolczyki się spodobają to na długi. Moja mama obiecała 50zł, ale może kupi wkład feliwaya dla Mru to wtedy tyle będzie z głowy, bo moja dziewczynka bardzo zestresowana :(

dragonfly.87

Post » Nie lis 21, 2010 1:53 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

Z tym foceniem to będzie ciężko - oni się tak panicznie boją, że ktoś zrobi zdjęcia mające wykazać ich nieprawidłowości że szok... Przecież już teraz jest zakaz fotografowania, nawet to co na Paluszkowym wątku jest nielegalne :/
Ja wiem, że to głupie, bo przez to człowiek wpisuje kota w wyszukiwarkę na ich stronie, a wyskakuje tylko numerek ID - i po tym ma brać kota? :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lis 21, 2010 13:29 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

witamy w niedzielne popołudnie, Blue dziś jak zawsze grzeczny i nadal pociągający nosem, nie zaobserwowałam żadnej poprawy od wczoraj, ale dajmy mu jeszcze czas. Kupka półmokra, robali nadal nie widać. Niestety straszny z niego chudzielec i aż strach brać go na ręce, ale wcina dzielnie. Natomiast ja dziś totalnie rozwalona, albo się czymś zatrułam, albo mam grypę żołądkową, dodatkowo strasznie mnie piecze jedno oko 8O . Ale miejmy nadzieję, że szybko wyleczymy się z kotem z tych wszystkich chorób ;)

dragonfly.87

Post » Nie lis 21, 2010 14:35 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

dobrze jakbyś Blue dodawała Convalescence Support RC do mlesia lub wody rozrabiając na taka gęstą śmietankę ładnie na tym się zaokrąglają-kosztuje u weta 8-9zl za torebke a starcza na długo. I ludzki betaglukan-mogę Ci podarować kilka kapsułek(1 kaps.starcza na miesiąc)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 21, 2010 14:45 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

smarti pisze:dobrze jakbyś Blue dodawała Convalescence Support RC do mlesia lub wody rozrabiając na taka gęstą śmietankę ładnie na tym się zaokrąglają-kosztuje u weta 8-9zl za torebke a starcza na długo. I ludzki betaglukan-mogę Ci podarować kilka kapsułek(1 kaps.starcza na miesiąc)

beta glukan podaję pół kapsułki dziennie do jedzenia według zaleceń weterynarza, mamy jeszcze na 5 dni kapsułek. A Convalescence gdzie kupić w takiej cenie?

dragonfly.87

Post » Nie lis 21, 2010 15:59 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

to podajesz 15-dniową porcję-przy wyczerpanych lub chorych kiciach slyszałam że zalecają ćwierć kapsułki/dz ale tyle to jeszcze nie słyszałam.
wiesz że od tego moze być lużniejsza kupka bo to jest czysty żywy błonnik..
podzwoń po wetach a jeśli nie znajdziesz to u mojego jest za 9 zl-mogę Ci kupić i podac gdzieś w centrum Wawy.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie lis 21, 2010 16:01 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

smarti pisze:to podajesz 15-dniową porcję-przy wyczerpanych lub chorych kiciach slyszałam że zalecają ćwierć kapsułki/dz ale tyle to jeszcze nie słyszałam.
wiesz że od tego moze być lużniejsza kupka bo to jest czysty żywy błonnik..
podzwoń po wetach a jeśli nie znajdziesz to u mojego jest za 9 zl-mogę Ci kupić i podac gdzieś w centrum Wawy.

o ok, to się spróbuję dowiedzieć, jak tylko mama da mi parę groszy. A co do beta glukanu, to mam właśnie zapisane 1/2 kapsułki raz dziennie i potwierdził to też wet na Ryżowej. Podaję wszystko tak jak mam zapisane, bo się nie znam :roll: teraz robię Blue inhalację z parującego rumianku, czyli parujący rumiankiem garnek, podobno ma to mu pomóc w oddychaniu

dragonfly.87

Post » Nie lis 21, 2010 16:05 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

mogę Ci kupić-potem mi oddasz :) w końcu chodzi o zdrowie Blue :)

smarti

Post » Nie lis 21, 2010 16:06 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

smarti pisze:mogę Ci kupić-potem mi oddasz :) w końcu chodzi o zdrowie Blue :)

dziękuję, to ja jeszcze jutro przedzwonię do weta tutaj obok mnie i zapytam za ile ma :)

dragonfly.87

Post » Nie lis 21, 2010 19:58 Re: niebieski ze schroniska prosi o wsparcie finansowe

zobaczcie jaki piękny prezent dostaliśmy od Maryli:

Obrazek

8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: dziękujemy pięknie, Blue o mało co miski nie zjadł razem z tą Animondą!
:lol:

jeszcze dostaliśmy super plecak na bazarek! niedługo go wystawię :1luvu:
DZIĘKUJĘ!

dragonfly.87

[poprzednia][następna]