UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 28, 2010 15:35 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

PcimOlki pisze:
Acceptus pisze:Najgorsze jest to, że człowiek wierzy ludziom....

kontiki pisze:...rozumiem co czuje hodowca który chce by jego ''dziecię'' było przede wszystkim szczęsliwe...

Dlaczego hodowcy nie mają wypracowanych procedur wydawania swoich podopiecznych? Przecież wielu takich tragedii można by uniknąć gdyby obowiązkowa była wizyta przedadopcyjna. Niekoniecznie nawet osobiście, ale kogoś ze związku hodowców mieszkającego w danym rejonie. Myślę, że taki powinien być standard.

Acceptus pisze:Mam prośbę do Was miłośnicy, hodowcy kotów. Jeżeli wiecie jak można w końcu zapobiec wszelkim działaniom tej Pani, napiszcie. Ze związku kynologicznego nikt nie chce jej wyrzucić. Oszukane przez nią panie już wielokrotnie próbowały coś zrobić w tej materii. Dzisiaj również będziemy próbowały.

Nie musi poskutkować, ale spróbował bym wysłać poniższy tekst na adresy:

support-en at webme.com
pom-en at webme.com
abuse-en at webme.com

(lub faxem na +49 1805 333 884)

Notice of abuse

Hello,

Hereby I want to inform You about one of your hosting clients use your services in illegal way. Virtual host user "www.yorki-sweetcandy.pl.tl" at IP 80.190.202.40 is suspicious financial frauds and offenses against Polish Animal Protection Act. There are court case numbers and relevant District Courts adressess where You can verify this information:

<tu wpisać numery spraw i namiar na sąd/prokuraturę - cokolwiek co można zweryfikować telefonicznie>

You have informed - further hosting of that virtual host may effect your joint responsibility envisaged by the German law and EU agreement for all future frauds and offenses with participation of your hosting.

Sincerely yours,

Imię Nazwisko

Podobne notki do polskich administratorów gdzie umieszczane są ogłoszenia tej ździry.

To jest chyba niezły pomysł. Na Facebooku daliśmy grafikę.
Mam nadzieję że te yorki trafią w dobre kochające ręce - nie do wielkich hodowli -rozmnażalni. Chociaż mi się wierzyć nie chce że likwiduje się ta hodowla. To chyba jakieś kolejne oszustwo.
Myślę że trzeba śledzić los tych zwierząt - do kogo trafiły - myślę że jeśli będą wystawiane to Yorkland będzie podawał wyniki i nowych właścicieli. Chyba że jako zwierzęta hodowlane pójdą od razu do ''roboty''. Bardzo szkoda mi tych suczek. Pies sobie jakoś poradzi ale eksploatacja suk rzez takie osoby jest straszna.
Nie sądzę by to była chęć przerzucenia się na nową rasę. To jest raczej desperacja lub jakiś kamuflarz.
Te psy są na prawdę z bardzo dobrym pochodzeniem - zwyczajny handlarz trzyma w domu byle co i łatwiej mu zmieniac rasę na bardziej chodliwą. Natomiast do tego doprowadziły oszustwa tej pani - chyba uznała że pod swoim imieniem i nazwiskiem już nikogo więcej nie oszuka.

kontiki

Od: Czw lis 18, 2010 16:16

Post » Nie lis 28, 2010 16:14 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Oby :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lis 28, 2010 16:26 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Historia jest straszna.
Jest jednak jedno "ale": podajecie bardzo popularne imię i nazwisko, bez dodatkowych danych (niepewne miasto i ulica, jakaś przeprowadzka). Na Śląsku na pewno żyje więcej niż jedna osoba o takim imieniu i nazwisku. I tu zaczynają się schody. Możecie bardzo skrzywdzić niewinną osobę (w świat pójdzie informacja, że pani o takim imieniu i nazwisku znęca się nad zwierzętami i odbije się to na niewinnej osobie o tych samych danych) lub taka niewinna osoba się wkurzy i pozwie autorki postów o znieważenie (sprawa wyląduje w sądzie i winna będzie nie bohaterka wątku ale pokrzywdzone autorki wątku).
Podkreślam jeszcze raz - to jest popularne imię i nazwisko!

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Nie lis 28, 2010 16:53 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Fakt.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie lis 28, 2010 20:59 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Ale chyba osoba o takim imieniu, nazwisku, numerze telefonu i posiadająca hodowlę yorków i to o takiej konkretnej nazwie, jest tylko jedna, co nie? Więc tu raczej nie moze byc żadnej pomyłki.

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Pon lis 29, 2010 8:26 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Tak, ale ludzie często widzą co chcą a ślepi są na resztę. Właściwie prawnik powinien się wypowiedzieć. Znając osobę z nazwiska nie musisz wiedzieć czy ma hodowlę i jaki jest jej numer telefonu.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon lis 29, 2010 9:04 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Dokładnie - podaliśmy nazwę hodowli Sweet Candy http://www.yorki-sweetcandy.pl.tl/
i tutaj pole się zawęża. Natomiast prawdę mówiąc ciężko jest podać dokładne dane osoby ktora zameldowana jest w mieszkaniu rodziców , mieszka z konkubentem i nie wiadomo czy niebawem nie zmieni nazwiska....pozatym zobaczcie na stronę - tam też nie ma nic konkretnego.
Wrzucałam kiedyś na wyszukiwarkę to imię i nazwisko i wyskakuje tolko w kontekście do tej pani.

kontiki

Od: Czw lis 18, 2010 16:16

Post » Pon lis 29, 2010 15:10 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Wszystkie dane są podane i chyba ciężko się do czegokolwiek przyczepić, dlatego też dokładniejszych danych nie podaję. Hodowla Sweet Candy jest tylko jedna w Polsce i właścicielką jest Anna Hawranek, musiałby to być wielki zbieg okoliczności jeśli jakaś inna pani o takim smaym imieniu i nazwisku hodowała yorki i miała devonka, ale dziękuję za ostrzeżenie.
W każdym razie, ja pomału cel osiągam. Sprawą interesuje się coraz więcej ludzi, ja powolutku będę walczyła o pieniądze (których do tej pory nie dostałam) i o prawa innych zwierząt. Widok zwłok mojej maleńkiej Aurorki nie pozwala mi zapomnieć o całej sprawie, to raz, dwa nie mogę pozwolić na to by cierpiały inne zwierzęta, a tak będzie jeżeli odpowiednie organizacje się tym nie zajmą. Pani Mario, mnie likwidacja hodowli przez panią Hawranek również wydaje się podejrzana i szczerze mówiąc nie mam najmniejszego pojęcia do czego ta pani dąży, choć kilka swoich typów mam.

Acceptus

Od: Wto mar 09, 2010 21:28

Post » Wto gru 14, 2010 17:54 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Jak dowiedziałam się, pisała również od 31 października do hodowcy z Czech o białą kotkę, a przecież Aurorka żyła wtedy. Więc ta baba pewnie dalej coś knuje! UWAGA!

Acceptus

Od: Wto mar 09, 2010 21:28

Post » Pon lut 21, 2011 0:15 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Szukam kontaktu z osobami poszkodowanymi przez Annę Hawranek jak i tymi, które myślą bądź założyły pozew zbiorowy tej pani.
Chciałam kupić od tej Pani sunie , wpłaciłąm pieniążki i na dzień dzisiejszy nie mam ani suczek (miały być leczone i dowiezione) ani zwrotu pieniędzy.
Mój mail:beautyliner@interia.pl
Ostatnio edytowano Pon lut 21, 2011 22:34 przez arekx7, łącznie edytowano 2 razy

arekx7

Od: Nie lut 20, 2011 23:09

Post » Pon lut 21, 2011 2:06 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Przyklejam. A z ciekawości - nie wiecie, od kogo ten devonek..?
Może też warto by się zainteresować...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 8:10 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Szalony Kot pisze:Przyklejam. A z ciekawości - nie wiecie, od kogo ten devonek..?

Dziwna osoba...od śledzenia czy co?

arekx7

Od: Nie lut 20, 2011 23:09

Post » Pon lut 21, 2011 15:22 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

arekx7 pisze:
Szalony Kot pisze:Przyklejam. A z ciekawości - nie wiecie, od kogo ten devonek..?

Dziwna osoba...od śledzenia czy co?

Nie, po prostu jak słyszę, że w hodowli, gdzie nad psami nie ma kontroli zagryziono już jednego kota, to zastanawiam się, czy hodowca, od którego przyszedł devonek nie ma podobnych problemów. Lub niedługo nie będzie miał...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 15:34 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

Zaznaczę sobie.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lut 21, 2011 15:54 Re: UWAGA HODOWCY PSÓW I KOTÓW

:( Potworne

panda5

Od: Sob gru 18, 2010 20:45

[poprzednia][następna]