Koty z Kaźmierza PROSZĄ O KARMĘ !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 29, 2010 14:08 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

Jestem chętna do składki na karmę.
Poza tym mam dla Molli kuwetę, kocyk i parę zabawek, czekają u mnie w domu na odbiór. Gdyby ktoś z Poznania chciał coś dołożyć, to zapraszam.
Cudne te koty, moi faworyci to Marysia i Tofik, ona słodka, on przystojniak jakich mało, nie powinien mieć problemu ze znalezieniem domu.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt paź 29, 2010 18:42 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

Jarka pisze:Jestem chętna do składki na karmę.
Poza tym mam dla Molli kuwetę, kocyk i parę zabawek, czekają u mnie w domu na odbiór. Gdyby ktoś z Poznania chciał coś dołożyć, to zapraszam.
Cudne te koty, moi faworyci to Marysia i Tofik, ona słodka, on przystojniak jakich mało, nie powinien mieć problemu ze znalezieniem domu.

Tofik już chyba znalazł dom :)
W tym tygodniu wcale się nie pokazał.
Jednego dnia, jak wracałam ze szkoły widziałam u kogoś w domu na parapecie bardzo podobnego kota do Tofika :)
Jeżeli się nie pojawi w najbliższym czasie, to odwiedzę ludzi, u których widziałam tego kota.

Jeżeli będę miała pewność, że to Tofik, to napiszę na pierwszej stronie, że kocurek już w domu :)

A co do karmy Arion:
- 15kg wychodzi ok. 6,30zł za kg
- 2*15kg wychodzi ok. 5,60zł za kg

Karmę zamierzam zamówić w niedzielę/poniedziałek, tak aby po świętach została już wysłana, bo niedługo koty nie będą miały co jeść...

Jeżeli wybierać z tych dwu możliwości byłabym za tą drugą opcją. Trzeba więcej zapłacić, ale wychodzi taniej.
Z wpłat jednorazowych na dogomanii uzbierało się już ponad 100zł, czyli na karmę brakuje jakieś 50zł.

Co o tym myślicie? Może proponujecie inne nie za drogie karmy?

Jeżeli chce ktoś dołożyć do karmy, to proszę o wiadomość, prześlę nr konta.

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pt paź 29, 2010 19:15 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

dokładam połowę brakującej kwoty, czyli 25 zł.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt paź 29, 2010 19:22 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

honda11 pisze:dokładam połowę brakującej kwoty, czyli 25 zł.

Dzięki, już wysyłam pw :)

Molli

Post » Pt paź 29, 2010 20:35 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

OK, czyli ja drugą połowę dołożę, nr konta dostałam :)
Przelew na 25 zł poszedł, będzie 2.11.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt paź 29, 2010 20:53 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

Molli pisze:A co do karmy Arion:
- 15kg wychodzi ok. 6,30zł za kg
- 2*15kg wychodzi ok. 5,60zł za kg

Co o tym myślicie? Może proponujecie inne nie za drogie karmy?

Można jeszcze zamówić karmę Belamy, np. tu http://allegro.pl/kot-karma-belamy-z-wolowina-kura-20-kg-cirrus-i1297586379.html
89zł za 20kg, czyli wychodzi 4,45zł za kg.
Gdzieś na forum była oceniana jako całkiem dobra z tych najtańszych. Kupowałam już parę razy bezdomniaczkom, reklamacji jak na razie nie miałam ;)
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pt paź 29, 2010 20:55 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

I byłabym zapomniała napisać: Marysia jest PRZE-PIĘ-KNA !! :1luvu:
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pt paź 29, 2010 20:58 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

Nie zdam się na wiele ale chociaż podniosę czasem.
Kciuki za kociaste :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt paź 29, 2010 21:26 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

jakby ktoś mógł ze mną się gdzieś spotkać w Poznaniu to mogę pod koniec miesiąca trochę karmy dać, kupię jakiś duży wór suchej i trochę mokrej
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Pt paź 29, 2010 21:27 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

albo zamówię na allegro, zapłacę a adres przesyłki podam owej pani? tylko tak koło 25listopada jak wejdą mi pieniądze na konto
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Pt paź 29, 2010 21:37 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

honda11 pisze:dokładam połowę brakującej kwoty, czyli 25 zł.

Dzięki :)

Jarka pisze:OK, czyli ja drugą połowę dołożę, nr konta dostałam :)
Przelew na 25 zł poszedł, będzie 2.11.

feryenne pisze:Można jeszcze zamówić karmę Belamy, np. tu http://allegro.pl/kot-karma-belamy-z-wolowina-kura-20-kg-cirrus-i1297586379.html
89zł za 20kg, czyli wychodzi 4,45zł za kg.
Gdzieś na forum była oceniana jako całkiem dobra z tych najtańszych. Kupowałam już parę razy bezdomniaczkom, reklamacji jak na razie nie miałam ;)

Faktycznie, tanio wychodzi.
Rozmawiałam dzisiaj z panią zajmującą się kotami o zakupie karmy.
I niestety jedna rzecz mnie zmartwiła.
Powiedziała, że jak była promocja kupiła im jakąś karmę w Rosmanie to im nie smakowała i nie chciały jeść.
Czy ta karma Belamy ma jakieś mniejsze opakowania aby wziąć na próbę? Jak myślicie, warto ryzykować?
A może zamówić im jeden worek Ariona i jeden Belamy, a jak im nowa karma nie zasmakuje to mieszać ją?

feryenne pisze:I byłabym zapomniała napisać: Marysia jest PRZE-PIĘ-KNA !! :1luvu:

Tak Marysia jest piękna i najbardziej przyjazna z tych kotów.
A waży chyba z 3 kg. Ona jest strasznym żarłokiem, często znika na kilka godzin bo to co ma tutaj zapewnione to dla niej za mało. Ale mam nadzieję, że dzięki Wam uda się kotom zapewnić "codzienne wyżywienie" i koty nie będą musiały nigdzie łazić w poszukiwaniu pokarmu (raz na moich oczach pod samochód wpadłaby Marysia, wolę nie myśleć co by się stało, gdyby samochód nie wyhamował)

Rakea pisze:Nie zdam się na wiele ale chociaż podniosę czasem.
Kciuki za kociaste :ok:

Podnoszenie też potrzebne :)

banshie pisze:jakby ktoś mógł ze mną się gdzieś spotkać w Poznaniu to mogę pod koniec miesiąca trochę karmy dać, kupię jakiś duży wór suchej i trochę mokrej

banshie pisze:albo zamówię na allegro, zapłacę a adres przesyłki podam owej pani? tylko tak koło 25listopada jak wejdą mi pieniądze na konto

Tak jak piszesz, można również zamówić karmę i podać adres do wysyłki pani zajmującej się futrzakami. Na chwilę obecną z suchych karm najlepiej kupować Ariona, chyba że do tego czasu coś się zmieni, jakieś karmy zostaną jeszcze przetestowane na kotach to dopiszę nazwy.
Jeżeli chodzi o karmę mokrą to jedzą wszystkie, nie wybrzydzają.

Molli

Post » Sob paź 30, 2010 7:55 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

ja dzialkowym polewam suche olejem - i tak im lepiej "wchodzi" nawet to mniej smaczne.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob paź 30, 2010 19:17 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

dagmara-olga pisze:ja dzialkowym polewam suche olejem - i tak im lepiej "wchodzi" nawet to mniej smaczne.

dobry pomysł, a nie mają po tym luźne kupki?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Sob paź 30, 2010 19:28 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

nie zaważyłam - posłanka czyściutkie. Oczywiście oleju jest "na smak" a nie zupa z oleju :-)
do tego - ciepła woda z kurczaka czyli - ta woda w której obgotowany był kurczak czy jakiekolwiek mięsko - pija jak smoki, sama woda to nie to :-) "rosołek" to jest coś! Oczywiście żadnych przypraw.
ostatnio dostawały podgotowane serca czy żołądki kurze - była uczta! Ale już się znudziły.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob paź 30, 2010 19:56 Re: 7 bezdomnych kotów - potrzebna pomoc [Okolice Poznania]

Dobry pomysł z tym olejem :)

Molli

[poprzednia][następna]