Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
inkaa82 pisze:Hej PcimOlki
Dzisiaj nie dotarliśmy do dr Włodarczyka, ciężko było wyrwać się z pracy, a badanie krwi chcę zrobić z ranaJeszcze przez week bierzemy kroplówki, a weta odwiedzimy w poniedziałek. Hermes na razie ok, testuje wszystkie karmy dla nerkowców (dzisiaj np. pogardził Hillsem, ale Animodę je aż mu się uszy trzęsą) i wyleguje się na kanapie. Chcę mu w pon zrobić jeszcze badanie usg, więc świeże wieści po week.
inkaa82 pisze:A i widziałam Olka - fajny, taki wieeelki jest, jak mój
PcimOlki pisze:Sama robisz te kroplówki?
inkaa82 pisze:Zastanawiam się też, czym się różnią płyny do nawadniania NaCl, NaCl+glukoza oraz Płyn Ringera (?). Ja dostałam NaCl, ale te chlorki są pow. normy i tak sobie dedukuję, czy to nie od tego...
inkaa82 pisze:Kurcze, a wg. mojej skali forfor jest w normie, ale przy górnej granicy. Korzystając z unit convesrion http://www.vin.com/calculators/default.htm wychodzi mi, że fosfor jest w normie (norma z postu viewtopic.php?t=22997): norma 1,45-2,61 mmol/l czyli 4,49-8,08 mg/dl. Z tego wynika, że fosfor w okolicach 5-6 mg/dl jest ok...
....
inkaa82 pisze:...
-fosfor 5,76 mmol/l
...
inkaa82 pisze:No i zmiana planów. Jednak USG będzie u dr Artmaniuka. Musimy trochę poczekać, żeby się z nim umówić w odpowiadającym i nam i jemu terminach, ale już kilka osób poleciło mi go jako fachowca od USG, więc chyba warto poczekać. A potem zawitamy już do dr Włodarczyka....
inkaa82 pisze:...
Zastanawiam się też, czym się różnią płyny do nawadniania NaCl, NaCl+glukoza oraz Płyn Ringera (?). Ja dostałam NaCl, ale te chlorki są pow. normy i tak sobie dedukuję, czy to nie od tego...
pixie65 pisze:BTWhemoglobina ma skrót HGB. Nie wiem co to RGB ale być może chodzi o RBC - erytrocyty (red blood cells).
pixie65 pisze:sama piszesz: norma 1,45-2,61 mmol/l a tu jest 5,76 mmol/l. Jeśli ci się jednostki pozajączkowały - no to zdecydowanie lepiej, ale i tak sporo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: luty-1 i 104 gości