Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 11.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 02, 2010 8:20 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Tym "pchających się oknem" życzę połamania nóżek i nie żebym złośliwa była. To z czystej życzliwości.

Nóżkę złamać to akurat każdy sobie może a stare, mądre przysłowie mówi: "nie życz drugiemu co Tobie nie miłe".
Bo los to przewrotny lubi być :twisted:

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob paź 02, 2010 8:21 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Witam
Waldi
Elżbieta

Post » Sob paź 02, 2010 8:30 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Bardzo proszę o dopisanie mnie do grona trolli 8) .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 02, 2010 9:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Witam sympatyków, realnych i wirtualnych opiekunów "moich" kotów. :1luvu:

Tym "pchających się oknem" życzę połamania nóżek i nie żebym złośliwa była. To z czystej życzliwości.

A ja przeciwnie - tym "pchającym się oknem" życzę, żeby byli zdrowi tako na ciele, jak i na umyśle.

Edit: Życzę też rozwagi w formułowaniu sądów i żeby kiedyś zrozumieli to, co dziś przekracza możliwości ich rozumienia.
Ostatnio edytowano Sob paź 02, 2010 9:24 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 02, 2010 9:20 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Obrazek
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob paź 02, 2010 9:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:Bardzo proszę o dopisanie mnie do grona trolli 8) .

Jeee... Trolli to się banuje, a nie dopisuje. :twisted:

vega013

Post » Sob paź 02, 2010 9:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

vega013 pisze:
Marcelibu pisze:Bardzo proszę o dopisanie mnie do grona trolli 8) .

Jeee... Trolli to się banuje, a nie dopisuje. :twisted:

:D . To ja poczekam, aż mnie Mirka zbanuje. :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 02, 2010 10:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

vega013 pisze:A ja przeciwnie - tym "pchającym się oknem" życzę, żeby byli zdrowi tako na ciele, jak i na umyśle.

Życzysz nam doskonałego zdrowia fizycznego?
Czy sugerujesz że mamy problemy psychiczne i na tej podstawie życzysz nam chorób fizycznych?
W pierwszym przypadku - dziękuję.
W drugim - pozostaje mi życzyć jedynie: nawzajem.
Albo może nie - bo jakoś tak nie bardzo jest życzyć komuś choroby, nawet jeśli się u niego zaburzeń psychicznych dopatruje. Pomijam już takie łatwe i proste diagnozowanie tego typu zaburzeń - tylko dlatego że ktoś ma inne zdanie niż Ty.
To takie w sumie mocno prostackie.

Edit: Życzę też rozwagi w formułowaniu sądów i żeby kiedyś zrozumieli to, co dziś przekracza możliwości ich rozumienia.

Hmmm...
Rozumiem, Ty zaliczasz się do tych co to ich umysł dalej niż innych sięga.
Gratuluję.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob paź 02, 2010 10:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Blue pisze:Życzysz nam doskonałego zdrowia fizycznego?
Czy sugerujesz że mamy problemy psychiczne i na tej podstawie życzysz nam chorób fizycznych?
W pierwszym przypadku - dziękuję.
W drugim - pozostaje mi życzyć jedynie: nawzajem.
Albo może nie - bo jakoś tak nie bardzo jest życzyć komuś choroby, nawet jeśli się u niego zaburzeń psychicznych dopatruje. Pomijam już takie łatwe i proste diagnozowanie tego typu zaburzeń - tylko dlatego że ktoś ma inne zdanie niż Ty.
To takie w sumie mocno prostackie.

Ty chyba jakaś przewrażliwiona jesteś. Nikt nigdy nie życzył Ci zdrowia? Nie wgłębiam się w Twój dosyć pokrętny tok rozumowania. Umknął Ci kontekst tych życzeń - niezależnie od tego, czy ktoś się ze mną zgadza, czy nie, życzę mu doskonałego zdrowia i powodzenia w życiu.

Do pewnych prawd dochodzi się z czasem i to, co dzisiaj przekracza granice tolerancji, jutro może okazać się całkowicie zrozumiałe i akceptowalne.

Co się dzieje, że już coraz mniej luda wierzy w zwykłą życzliwość?

vega013

Post » Sob paź 02, 2010 10:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

vega013 pisze:Do pewnych prawd dochodzi się z czasem i to, co dzisiaj przekracza granice tolerancji, jutro może okazać się całkowicie zrozumiałe i akceptowalne.

Że niby obudzę się pewnego pięknego poranka, około południa, przeciągnę się leniwie i stwierdzę - masz 30, 50, 100 kotów, to dobrze, możesz więcej. Nie masz środków na ich i swoje utrzymanie, tym lepiej. Liczy się przekonanie, kwalifikacje, manna i ptaszkowie niebiescy - którzy to ptaszkowie skoro wynoszą, to zapewne i wnoszą :idea:
Jak się w takim stanie obudzę, to będę przekonana o tej racji i zadowolona, pewna że wszystko gra, a życie jest piękne. Nie powiem więc sobie - czas umierać. Ale pozostałe "trolle" zobowiązuję - dobijcie mnie i zaopiekujcie się moimi kotami.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob paź 02, 2010 10:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Vega013 bardzo proszę nie daj się prowokować i nie odpowiadaj na posty trolli.

Wszystko o czym piszą zostało już wiele razy wałkowane. Podsumowanie tego wałkowania znajduje się w poście sanna-ho na pierwszej stronie wątku.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob paź 02, 2010 10:58 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

casica - załóż sobie wątek na KŁ o temacie jakże ogólnym i nic nie insynuującym:
"Nie toleruję dużej ilości kotów w cudzym domu" i tam sobie popisz, wraz z innymi.
Jak będę miała czas i nastrój to się w nim wpiszę, co by wątek nie umarł i żeby dać Ci okazję do zaprezentowania swoich mądrości. [A co, ze mnie też dobra kobieta.]
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob paź 02, 2010 10:59 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Dzien dobry Mirka. Zadomoscilas sie w nowych katach? :mrgreen:
Z Lilly bylam rano u baby-wetki i teraz najpierw ma lejek na glowce, zeby nie drapala wiecej i Medikament Surolan do smarowania. Bedziemy robic najpierw system wykluczenia ale jej tendencja idzie do psychiki kochanego Lillutka.
Jakie jedzonko jest najbardziej wskazane na takie wykluczenia? Kurczak i ryz odpada, bo nie tkna obydwa.
Ide po chlebek i zycze Ci milego dnia.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Sob paź 02, 2010 11:06 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

SecretFire jeśli alergia nie ma podłoża pokarmowego to karmy nie trzeba zmieniać. Jeśli chcesz wykluczyć alergię pokarmową to przez jakiś czas trzeba podawać specjalną karmę. Sama stosowałam tylko RC Hypoallergenic, ale są też inne karmy.

Może Lilly jest takim typem jak Sonia, która na pewno nie ma alergii pokarmowej a wyraźnie pogorszenie stanu psychicznego pogarsza alergię na nie wiadomo co.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob paź 02, 2010 12:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Ja słyszałam o tym że indyk nie uczula. Bo kurczak ponoć może, ze względu na to że się tam hormonów od ch..a pakuje :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]