ZYGMUNT za TM.. [']..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 10:39 Re: Dymny 'EXO' Bezimienny szuka DT na już, wyniki krwi s. 2..

w tempie ekspresowym znalazłam Zygmunta na koterii-krew policyjna przydała się :1luvu:
23.03.2009 jest data na zdjęciu w koterii, zabieg s/k
wklejam co znalazłam http://www.koteria.org.pl/ewid/0903.htm
co mogę jeszcze wyszukać?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon wrz 13, 2010 10:50 Re: Dymny 'EXO' Bezimienny szuka DT na już, wyniki krwi s. 2..

pozycja 096 -Zygmunt
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pon wrz 13, 2010 11:31 Re: Dymny 'EXO' Bezimienny szuka DT na już, wyniki krwi s. 2..

Melduję się przez FB :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon wrz 13, 2010 15:51 Re: Dymny 'EXO' Bezimienny szuka DT na już, wyniki krwi s. 2..

Jutro po południu rwiemy resztki ząbków..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon wrz 13, 2010 21:44 Re: Dymny 'EXO' Bezimienny szuka DT na już, wyniki krwi s. 2..

czyli wyniki nie takie złe?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Wto wrz 14, 2010 8:29 Re: Dymny 'EXO' Bezimienny szuka DT na już, wyniki krwi s. 2..

ruda32 pisze:czyli wyniki nie takie złe?

Nie takie złe..
Narkozę można podać a samego rwania będzie bardzo niewiele, bo jakieś 5 - 6 zębów.. czyli wszystkie, które jeszcze mu zostały..

No i wiadomość z dzisiejszego poranka - wreszcie Zygmunt raczył porządnie wykorzystać kuwetkę.. :twisted: Qpal wzorcowy i bezzapachowy..
Od niedzieli to był pierwszy raz i bardzo się bałam, że może się zatkał.. ale okazało się, że po prostu nie miał czego przerobić na wsad kuwetkowy.. :?
On faktycznie nie jadł wcześniej.. Ale raczej dlatego, że specjalnie nie miał co.. :evil:
U mnie żre a nie je.. i w związku z tym dzisiaj z ogromnymi wyrzutami sumienia zabierałam mu niedojedzone miseczki po śniadaniu..
Ale niestety to konieczne, bo po południu zabieg i narkoza..

aamms

Post » Wto wrz 14, 2010 8:50 Re: Dymny 'EXO' Bezimienny szuka DT na już, wyniki krwi s. 2..

No to kciuki za Zygę :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto wrz 14, 2010 21:06 Re: Dymny 'EXO' Bezimienny szuka DT na już, wyniki krwi s. 2..

Już po zabiegu.. Kocisko jeszcze trochę przymulone ale powoli dochodzi do siebie..
W pysiu była straszliwa masakra i bardzo dobrze, że tak szybko byl zabieg, bo jak mówił wet, musiało go to potwornie boleć.. :(

Zostały kiciowi tylko trzy zęby - dwa kły i jakiś jeden przedtrzonowy.. siedziały na tyle mocno, że nie dało się ich usunąć.. ale kamień z nich został zdjęty bardzo dokładnie.. a reszta, ta usunięta, trzymała się tylko na kamieniu i wyjęcie ich nie stanowilo najmniejszego problemu..
Teraz jeszcze cztery dni na antybiotyku i mam nadzieję, że wszystko będzie się goiło bez komplikacji..
Przy okazji kocio został zaczipowany..
A za dwa tygodnie, jak nic po drodze nie wyskoczy niespodziewanego - szczepienie i Zygmunt będzie gotowy do adopcji..

Trochę czasu mu będzie potrzeba na nabranie masy i odbudowę futra.. ale to już może się odbywać w nowym domku..

aamms

Post » Wto wrz 14, 2010 21:20 Re: Dymny 'EXO' ZYGMUNT szuka DT/DS.. już po zabiegu.. s. 3..

cholera ,nic nie mówili właściciele ,że nie karmią kociska. kurcze przecież bym zaniosła żarcie :evil:
cała sytuacja z Zygmuntem niefajna ach ,żebym wiedziała wcześniej bym go zabrała-aż zła jestem na siebie i na nich ,że nie pokazali wcześniej w jakim stanie jest kocur
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Śro wrz 15, 2010 7:17 Re: Dymny 'EXO' ZYGMUNT szuka DT/DS.. już po zabiegu.. s. 3..

Przez noc Zygmunt oprzytomniał całkiem..
Jest jeszcze trochę osowiały ale już nie plączą mu się łapki i całkiem dobrze chodzi.. Chociaż widać, że jeszcze go boli..
Ale śniadanko zjadł całkiem, całkiem.. :1luvu:

Siedziałam z nim rano i tłumaczyłam, że teraz już będzie dobrze, że będzie mógł jeść bez bólu i teraz spokojnie już może dodawać kolejne dekagramy do swojej wagi.. :twisted:
A poważnie - wygłaskałam kicia, poprzytulałam i poszłam do pracy..

Po południu wet..
i zapytam czy i kiedy mogę dołączyć Zygmunta do stada..
No, chyba że ktoś chciałby mu zapewnić tymczas już teraz.. albo nawet dom stały..

aamms

Post » Śro wrz 15, 2010 13:19 Re: Dymny 'EXO' ZYGMUNT szuka DT/DS.. już po zabiegu.. s. 3..

ja obecnie nie mogę :( jestem bez pracy
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw wrz 16, 2010 9:12 Re: Dymny 'EXO' ZYGMUNT szuka DT/DS.. już po zabiegu.. s. 3..

Kocio już całkiem odzyskał sprawność..
Jeszcze do soboty będzie dostawał antybiotyk..
Jak na razie wszystko się pięknie goi a Zygmunt bez najmniejszych problemów je nie tylko mokre ale i chrupki.. 8O I kompletnie nie mam pojęcia w jaki sposób sobie radzi przy użyciu trzech zębów..
No i cały czas jest głodny.. wyjada wszystko co mu się nawinie pod pysia i przy każdej mojej wycieczce do kuchi leci przede mną w nadziei, że dostanie koleją porcję jedzenia..

Wczoraj go trochę poczesałam.. Okazało się, że baaaaaaaaaaardzo to lubi.. :1luvu:

aamms

Post » Czw wrz 16, 2010 9:35 Re: Dymny 'EXO' ZYGMUNT szuka DT/DS.. już po zabiegu.. s. 3..

aamms pisze:Kocio już całkiem odzyskał sprawność..
Jeszcze do soboty będzie dostawał antybiotyk..
Jak na razie wszystko się pięknie goi a Zygmunt bez najmniejszych problemów je nie tylko mokre ale i chrupki.. 8O I kompletnie nie mam pojęcia w jaki sposób sobie radzi przy użyciu trzech zębów..
No i cały czas jest głodny.. wyjada wszystko co mu się nawinie pod pysia i przy każdej mojej wycieczce do kuchi leci przede mną w nadziei, że dostanie koleją porcję jedzenia..

Wczoraj go trochę poczesałam.. Okazało się, że baaaaaaaaaaardzo to lubi.. :1luvu:

Super wieści :1luvu:
Witaj Aniu :1luvu:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Pt wrz 17, 2010 7:49 Re: Dymny 'EXO' ZYGMUNT szuka DT/DS.. już po zabiegu.. s. 3..

No ja się zakociłam totalnie.......Jak nic to nic, a jak się dzieje to wszystko na raz.

Ale o Zygmuncie pamiętam:-) lubię egzotyki - nigdy nie miałam.......ponoć są bardziej otwarte niż persidło classic
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt wrz 17, 2010 7:54 Re: Dymny 'EXO' ZYGMUNT szuka DT/DS.. już po zabiegu.. s. 3..

Zygmunt całkiem w porządku..
Nie lubi tylko wycieczek do weta i wczoraj musiałam go porządnie poszukać i złapać, bo sam z sebie ani nie wylazł na powitanie, ani nie dał się wziśc na ręce.. wiał aż się kurzyło..
Za to u weta jest bardzo grzeczny i daje ze sobą robić wszystko.. :D bez najmniejszych protestów..

Wczoraj odkryłam na koncie wpłatę Puchatkowej Dobrej Duszy dla Zygmunta..

Postaram się dzisiaj albo jutro wrzucić do pierwszego postu rozliczenie wydatków..
A już teraz baaardzo, baaardzo dziękuję rudej32 i Puchatkowej Dobrej Duszy za wpłaty na leczenie Zygmunta.. :1luvu: :1luvu:

aamms

[poprzednia][następna]