DT ALBO ŚMIERĆ - już nie, połamana trikolorka za TM;(;(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 21:15 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

Ja się tez dołożę, pisałam wczesniej Justynie na gg. Grosze, ale zawsze coś.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto sie 10, 2010 21:26 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

a ja sobie myślę że tak naprawdę nie wolno szafować życiem, tym co nie żyją, życia przywrócić nie możemy, więc nie odbierajmy go zbyt łatwo, cierpienie minie i jeśli jest tylko cień nadziei warto się o niego zahaczyć, wiem można to przeliczyć (finansowo) na inne uratowane istnienia.... ale ja jestem zdania że jak tylko można to trzeba ratować....

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Wto sie 10, 2010 21:39 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

Bakeneko pisze:a ja sobie myślę że tak naprawdę nie wolno szafować życiem, tym co nie żyją, życia przywrócić nie możemy, więc nie odbierajmy go zbyt łatwo, cierpienie minie i jeśli jest tylko cień nadziei warto się o niego zahaczyć, wiem można to przeliczyć (finansowo) na inne uratowane istnienia.... ale ja jestem zdania że jak tylko można to trzeba ratować....

Ja sie pod tym podpisuje.Mądre słowa..

jestem za uśpieniem,jeśli naprawde nie da sie sie jej pomóc,nie chcę,żeby cierpiała.Jeśli jednak jest szansa ,że wyjdzie z tego,to trzeba jej pomóc :(

Ja nie pojadę z nią do weta,bo nawet nie wiem jak ją chwycić, rozrycze sie i tyle.To jest ponad moje siły psychiczne.Jutro kierowca ze Schroniska zawiezie ją,ale musi to zrobić podczas swojej pracy i wybrać czas,kiedy nie będzie zgłaszanych żadnych interwencji,a to będzie trudne,bo ludzie nie próżnują i wyrzucają swoje zwierzaki.W takiej samej sytuacji jest mała sunia, Liwia_ też ją dzisiaj widziała, ona tez czeka na decyzje weta,bo miednica pogruchotana:(

Straszne to wszystko :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto sie 10, 2010 21:48 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

Straszne ...i nie ma końca. ..oby odbyła się ta wizyta u weta.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto sie 10, 2010 22:34 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

nieustanne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za malenka :ok: :ok: :ok: :ok: Opatrznosc czuwa nad nia caly czas :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto sie 10, 2010 23:06 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

Przepraszam za milczenie, późno wróciłam do domu i jeszcze komputer mi pada :(

Nad kotką NAPRAWDĘ wisi eutanazja... Jak pisała Justyna - jest jakaś szansa na wizytę u innego weta jutro, byłoby dobrze, gdyby określił rokowania. Jeżeli będą złe - stanie się... Jeżeli dobre, wyrok ciągle nad nią wisi, jeżeli nie będzie miała dt i wsparcia finansowego. Jej leczenie pochłonie sporo pieniędzy, ta kotka nie jest pod opieką żadnej fundacji, jedyne, co można dla niej robić to prosić o wsparcie tu, na miau :(

Rude, slapcio - dziękuję za ofertę pomocy finansowej, jeżeli jutro będzie miała miejsce wizyta u weta - proszę, wpłaćcie pieniądze na konto justyny8585 na pokrycie jej kosztów...

Izydorko - masz sporo racji, zresztą już w pierwszym poście pisałam o swoich wątpliwościach :( Nie można kotki ratować, by ratować - potrzebny jest koniecznie dt, deklaracje stałego wsparcia finansowego...

Czas biegnie nieubłaganie. Czy ktoś podjąłby się tak trudnego tymczasa...? :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto sie 10, 2010 23:23 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

OJ tak łatwo cię NIE ODDAMY wierze że jest nadzieja dla niej :!: :!: :!:
Hop-sa :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Śro sie 11, 2010 0:19 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sie 10, 2010 23:40 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

Tak jeszcze myśle o najgorszym...Jeśli okaże sie,że jest baaardzo źle i nie ma szansy na życie bez bólu,to....mam powiedzieć,że już tam na miejscu ma zostać poddana eutanazji,czy ma być wzięta znowu do Schroniska i tam ma czekać?:(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro sie 11, 2010 0:12 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

Najpierw diagnoza aby wiedzieć co jej jest , mój Eustachy też był w podobnym stanie po wypadku i też była połamana miednica ...
Obiecuje dzielić sie z DT moimi doświadczeniami nad opieka kota po wypadku , tylko niech ktoś go przygarnie , o ile sa jakiekolwiek rokowania .....
A czy ona sika i kupka sama ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro sie 11, 2010 0:31 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

wpisałam się ale gdzieś znikło.
Dołożę się finansowo jeśli jest dla niej jakaś szansa na sprawność.
Bo w innym wypadku chyba lepiej jej nie męczyć tylko pozwolić godnie odejść..
Ale gdyby była szansa to trzeba jej ja dać...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 11, 2010 0:37 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

CatAngel ma rację.
Gdyby kotka mogła żyć bez zaburzeń neurologicznych i normalnie się załatwiać i gdyby potem kosteczki jej nie bolały to na pewno trzeba ją ratowac.
prędzej czy pózniej znalazłby sie DS a i DT by się znalazł.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 11, 2010 0:39 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

oby tylko dobrze wybrać weta,bo bywaja tacy którzy robią z góry przegrane operacje aby tylko kasę wyciągnąc od ludzi.
Ale może to czarnowidztwo,choć znam takie przypadki,niestety.

smarti

Post » Śro sie 11, 2010 0:40 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

smarti pisze:CatAngel ma rację.
Gdyby kotka mogła żyć bez zaburzeń neurologicznych i normalnie się załatwiać i gdyby potem kosteczki jej nie bolały to na pewno trzeba ją ratowac.
prędzej czy pózniej znalazłby sie DS a i DT by się znalazł.

:mrgreen: :ok:

Jutro mnie nie ma cały dzień i zero informacji o koteczce :cry: :cry: obym przeczytała jak wróce wieczorem, że jednak będzie żyć :cry: :cry: biedna mała :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 11, 2010 0:51 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

A czy tej kotce ktoś sprawdził obróżkę, czy wewnątrz nie ma adresu?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro sie 11, 2010 0:55 Re: DT ALBO ŚMIERĆ-połamana trikolorka-MA TYLKO 24H!

trzeba koniecznie szukać jej Dużych-czasem mogą wywiesić ogł dopiero po kilku dniach bo np.liczą że kotka sama wróci.
Nikt nie zakłada niekochanemu kotu obróżki!

smarti

[poprzednia][następna]