W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 07, 2010 21:10 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

fekete macska

Od: Sob maja 23, 2009 18:03

Post » Nie sie 08, 2010 8:33 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

fekete macska pisze:Zaspany ziewacz:

http://www.youtube.com/watch?v=t36dUD9pIkM

:)

ależ bym ten pynio wycałowała :lol:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Nie sie 08, 2010 16:33 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

fekete macska pisze:Dziewczyna zdecydowanie chciała dobrze. Chociaż trochę żałowała, że nie dała małego pani z warzywniaka, jak się okazało, kim jesteśmy ;) Ale dzięki niej wszystkie kotulce żyją.
Tak, a teraz przejdźmy do okazania nabytku:

Obrazek ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Wybaczcie wątpliwą jakość, ale nie jest łatwo okiełznać małego hultaja, tak, żeby nie objawił się na zdjęciu w postaci impresjonistycznej plamy.

jaki fajny kropkowany kotecek :mrgreen: :1luvu: :mrgreen: :1luvu: :mrgreen: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie sie 08, 2010 16:36 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

fekete macska pisze:Zaspany ziewacz:

http://www.youtube.com/watch?v=t36dUD9pIkM

:)

kocie dziecka sa niesamowite :love: :love: :love:

tillibulek

Post » Nie sie 08, 2010 19:43 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

Słuchajcie, jest potencjalny dom. Dziś zadzwonił pan. Przyszedł z synem i sytuacja wygląda tak. Pan mieszka w Warszawie, syn jest teraz u niego na wakacjach, ale mieszka z mamą w Tłuchowie (miasteczko gdzieś niedaleko Płocka). Malec miałby trafić do chłopca i mamy. Sceptycznie podchodzę, kiedy ktoś mówi, że chce kota dla syna czy córki, ale ten chłopiec zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Widać, że czyta o zwierzętach, sprawia wrażenie inteligentnego i rozsądnego dzieciaka. Ma jakieś doświadczenie ze zwierzętami (ma chomika, u babci na wsi opiekuje się psem). No i nie wiem. Co wy o tym myślicie? Nie mamy wielkiego doświadczenia w adopcjach, do tej pory wszystkie koty wyadoptowaliśmy do domów bez dzieci, w dodatku najczęściej na dokocenie. Oczywiście jesteśmy gapy i nie poprosiliśmy o numer telefonu do mamy chłopca, żeby z nią pogadać, ale jeszcze nic straconego, poprosimy o to albo, żeby mama do nas zadzwoniła, żeby być pewnym, że zgadza się na kota (tata i chłopiec mówią, że się zgadza).
A brykacz jest rozbrajający, siedzimy wpatrzeni, mamy w domu darmowy film przygodowy :D

fekete macska

Post » Nie sie 08, 2010 19:44 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

Aha, ten chłopiec ma około 12 lat.

fekete macska

Post » Pon sie 09, 2010 7:02 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

fekete, zapytajcie może, czy nie myśleli o jakiejś parce, może po prostu nie wiedzą, że tak jest łatwiej? Tak mi zawsze szkoda maluchów, że idą do domu same... Nie wiem, co o tym myśleć. telefon do mamy jest konieczny na pewno.
Aha, wielkie dzięki za wczorajszą akcję z Szogunem!

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon sie 09, 2010 7:23 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

czemu nie.. jesli ludzie rozsadni... :D :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Pon sie 09, 2010 7:50 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

Osobiście mam złe doświadczenie z adopcją do domu z dzieckiem, tylko, że to dziecko miało 3 lata. 12-latek to już duży chłopiec, ale tak naprawdę wszystko zależy od rodziców i od ich podejścia.
Dobrze, żeby ktoś poszedł na przedadopcyjną do mamy i z nią porozmawiał.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r., Pikuś [*] 25.06.2025 r., Dizelek [*] 24.10.2025 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon sie 09, 2010 8:04 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

Najważniejsze, żeby mama chciała kota. Dwunastolatek już potrafi się kotem zająć i na pewno go nie skrzywdzi, ale za weta nie zapłaci ani sam do niego nie pojedzie, karmy i żwirku też nie ma za co kupić.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon sie 09, 2010 12:45 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

Z mamą chłopca na pewno pogadamy, zanim oddamy młodego. Możemy wspomnieć o dwupaku, ale ludzie zazwyczaj nie dowierzają, że tak jest lepiej.
A Szogun cudowny! Trzeba pokombinować, żeby nie musiał wracać na to podwórko, bo miziak z niego niesamowity.

fekete macska

Post » Pon sie 09, 2010 13:02 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

za dobry dom dla malucha :1luvu: :ok:

tillibulek

Post » Pon sie 09, 2010 13:15 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

fekete macska pisze:Z mamą chłopca na pewno pogadamy, zanim oddamy młodego. Możemy wspomnieć o dwupaku, ale ludzie zazwyczaj nie dowierzają, że tak jest lepiej.
A Szogun cudowny! Trzeba pokombinować, żeby nie musiał wracać na to podwórko, bo miziak z niego niesamowity.

A jaką panią przy tym poznałam ;) No odlot. Praga totalna :)
Ludzie nie dowierzają, ale często dają się przekonać, naprawdę.
Wzięłabym go, ale Bodek z mojego bannerka MUSI znaleźć dom. Już nie wiem, jak mam szukać...

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon sie 09, 2010 18:24 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

No właśnie, gdyby naszą szylkę ktoś zechciał, to też by się zwolniło miejsce u nas. A do tej pory tylko jeden pan się nią zainteresował i w końcu zrezygnował. A kota oryginalna i przytulaśna (u mnie w adopcjach).
A wiadomo mniej więcej, jak długo Szogun posiedzi w Koterii? (mały off topic Szogunowy :wink: )

fekete macska

Post » Pon sie 09, 2010 19:20 Re: W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

fekete macska pisze:No właśnie, gdyby naszą szylkę ktoś zechciał, to też by się zwolniło miejsce u nas. A do tej pory tylko jeden pan się nią zainteresował i w końcu zrezygnował. A kota oryginalna i przytulaśna (u mnie w adopcjach).
A wiadomo mniej więcej, jak długo Szogun posiedzi w Koterii? (mały off topic Szogunowy :wink: )

o rany, za malo reklamujecie tą szylke, boska jest :love: :love: :love: :love:
mi sie taka szylka marzyla...

tillibulek

[poprzednia][następna]