przeplyw pisze:Hola hola, w jakim wieku muszą być kociaki, żeby je można sterylizować/ kastrować?
Z tego co pamiętam to około 3 miesiące, około 2kg. Nie każdy jednak wet umie i chce kastrować maluchy, niektórzy każą czekać aż podrośnie.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
przeplyw pisze:Hola hola, w jakim wieku muszą być kociaki, żeby je można sterylizować/ kastrować?
Olivia pisze:Zofia&Sasza pisze:Olivia, a jaki wiek i waga do takiej kastracji?
Dla swoich kociąt przyjmuję 1 kg i 13 tygodni.
Seidhee, o to mi własnie chodzi, do większości społeczeństwa i tak kastracja to okaleczanie zwierząt, a jeśli już robić coś systemowo, to chyba warto od razu 'po całości' niz potem odkręcac, że jednak lepiej wcześniej czy inaczej.
Pomijam trud, jaki trzeba wlożyć w każdorazową zmianę ustawy.
hydra_pl pisze:Olivia pisze:Zofia&Sasza pisze:Olivia, a jaki wiek i waga do takiej kastracji?
Dla swoich kociąt przyjmuję 1 kg i 13 tygodni.
To cytat z tego wątku.
Poker71 pisze:na KasieKastracyjnej niestety są "w plecy" więc kwestia finansowa jeszcze jest. ale na razie z tego co pisze Przepływ, ma mozliwe środki na dwie kicie (a moze trzy? bo te dwie liczył po 150, Kasia D znalazła za 100, czyli moze dalby rade na 3 ciachniecia?). Pytanie, czy tej wet z Grajewa zgodzi sie np. na raty, ale trzy to i tak spora część tych aktualnie płodnych, czyli najpilniejszych do zabiegu.
wstepnie na pw odpowiedzialy juz dwie osoby ze teoretycznie jest szansa ze sie zglosza na tego sterylizacyjnego grilaterminy to pewnie dogadaja juz z Przeplywem.
hydra_pl pisze:W poniedziałek będę w "mojej" lecznicy to podpytam o graniczny ich zdaniem wiek i wagę (kiedyś pytałam, ale pamięć krótka).
Na takiego łapankowego grilla też bym pojechała, ale za kasę, którą wyrzucę na dojazd to można by jedną kotkę więcej wyciachać
Edit z ciekawości sprawdziłam: najtaniej (PKP) 43 złote w jedną stronę, 7-10 godzin podróży
vega013 pisze:Poker71 pisze:na KasieKastracyjnej niestety są "w plecy" więc kwestia finansowa jeszcze jest. ale na razie z tego co pisze Przepływ, ma mozliwe środki na dwie kicie (a moze trzy? bo te dwie liczył po 150, Kasia D znalazła za 100, czyli moze dalby rade na 3 ciachniecia?). Pytanie, czy tej wet z Grajewa zgodzi sie np. na raty, ale trzy to i tak spora część tych aktualnie płodnych, czyli najpilniejszych do zabiegu.
Koteria? Przepływ jest z Warszawy...
vega013 pisze:hydra_pl pisze:W poniedziałek będę w "mojej" lecznicy to podpytam o graniczny ich zdaniem wiek i wagę (kiedyś pytałam, ale pamięć krótka).
Na takiego łapankowego grilla też bym pojechała, ale za kasę, którą wyrzucę na dojazd to można by jedną kotkę więcej wyciachać
Edit z ciekawości sprawdziłam: najtaniej (PKP) 43 złote w jedną stronę, 7-10 godzin podróży
Jeżeli będziemy jechać, to wystarczy, jak przyjedziesz do Wawy.
Problemy: []
Poker71 pisze:vega013 pisze:Poker71 pisze:na KasieKastracyjnej niestety są "w plecy" więc kwestia finansowa jeszcze jest. ale na razie z tego co pisze Przepływ, ma mozliwe środki na dwie kicie (a moze trzy? bo te dwie liczył po 150, Kasia D znalazła za 100, czyli moze dalby rade na 3 ciachniecia?). Pytanie, czy tej wet z Grajewa zgodzi sie np. na raty, ale trzy to i tak spora część tych aktualnie płodnych, czyli najpilniejszych do zabiegu.
Koteria? Przepływ jest z Warszawy...
Ano jest. Ino nam gdzies teraz zwial. Po mojemu to tak: teraz na miejscu ciachac te najpilniejsze czyli plodne, na dwie się Przeplyw deklaruje. Reszte zapisac w Warszawie w kolejkę, pokazac jak sie lapie, wspomoc wypozyczeniem lapki na nastepne na wekend.
Dwie-trzy osoby w zupelnosci do calosci powinny wystarczyc?
Zostaje jedynie organizacja miejsca posterylkowego w stolicy przed kolejnym wekendem (w niedziele kicie trafiaja do wawy, w piątek jadą nazad na mazury jak mniemam). I tu znowu Przeplyw jest potrzebny, czy nie ma moze garazu, piwnicy, czegokolwiek na poniedzialek-piątek; albo dopłacić w lecznicy (jeśli jest taka opcja, w niektórych jest) za przehotelowanie pacjenta 4 dni (u mnie znajomy wet bierze dychu za dobę, ale to za ładne oczy).
W każdym razie gościu ma dobrą wolę i chęci, trzeba go wspomóc!
vega013 pisze:Nie wiadomo, kiedy będą wolne terminy. Żeby zapisać, muszę wiedzieć, ile kotek i ile kocurów.
Poker71 pisze:vega013 pisze:Nie wiadomo, kiedy będą wolne terminy. Żeby zapisać, muszę wiedzieć, ile kotek i ile kocurów.
tego gość nie umie stwierdzić (trudno się dziwić, kociaki małe). z dorosłych cztery kocice i jeden kocur.
Przepływ przedstawia się jako Romek i dał mailaprzeplyw@wp.pl
Warto by też od niego dostać foty towarzystwa. Może dla części znalazłyby się domki?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, kasiek1510, puszatek i 1477 gości